English

گفتگو با وکیل معصومه جلیل پور:

مجازات اسید پاشی باید آن‌قدر شدید باشد که بزهکاران جرأت ارتکاب این جرم را نداشته باشند

جعفر خانی شبلو گفت: برای احقاق حقوق موکلم تمام تلاش حود را میکنم تا دیگر شاهد چنین وقایع دردناک نباشیم..

مجازات اسید پاشی  باید آن‌قدر شدید باشد که بزهکاران جرأت ارتکاب این جرم را نداشته باشند

جعفر خانی شبلو در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج در تبریز گفت: نخستین قانون مربوط به مجازات اسیدپاشی مربوط به‌ سال ١٣٣٧ بوده که در آن برای اسیدپاش ٢ تا ٥‌ سال زندان پیش‌بینی شده بود.

وی افزود: پس از تصویب قانون مجازات اسلامی نیز مجرم اسیدپاش پس از ارتکاب جرم به پرداخت دیه‌ای مقدر و ارش جزایی به مجنی‌علیه محکوم می‌شد و از باب جنبه عمومی جرم نیز حبسی را حداکثر به مدت ٥‌ سال به جان می‌خرید.

وی در ادامه تاکید کرد: به‌واقع این مجازات برای چنین جرمی بسیار ناچیز بوده و هست. زمانی که فردی روی دیگری اسید می‌پاشد و آسیب جسمانی دائمی به وی وارد کرده و او را از حضور در اجتماع  یا فعالیت‌های اجتماعی محروم می‌کند، در حقیقت باعث مرگ اجتماعی مجنی‌علیه می‌شود و هیچ‌گاه  مرگ اجتماعی قربانی به اعتماد اجتماعی تغییر حالت نخواهد داد.

خانی شبلو در ادامه سخنان خود تصریح کرد: طبق  ماده ٦١٤ قانون تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده مصوب‌ سال١٣٧٥،هرکس عمدا به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا ازکارافتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دائمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی‌علیه شود، در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد، چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران شود به دو تا پنج‌سال حبس محکوم خواهد شد و درر صورت درخواست مجنی علیه به پرداخت دیه نیز محکوم می‌شود.

وی اضافه کرد: از بندهای «ب» و «پ» ماده ٣٩٣ و ٣٩٤ قانون مجازات اسلامی مصوب ١٣٩٢ نیز مستفاد می‌شود که امکان قصاص عضو برای جرم اسیدپاشی منتفی است مگر اینکه امکان قصاص وجود داشته باشد.

اسیدپاش را باید «مفسد فی‌الارض» و همچنین محارب درنظر گرفت

خانی شبلو در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه  مجازات این جرم باید آن‌قدر شدید باشد که بزهکاران جرأت ارتکاب این جرم را نداشته باشند عنوان کرد: در غیراین صورت بر تعداد بزهکاران این جرم افزوده شده، کما این‌که در سال‌های گذشته شاهد افزایش اسیدپاشی بوده‌ایم. با این پیشینه، اسیدپاش را باید «مفسد فی‌الارض» و همچنین محارب درنظر گرفت.

وی افزود: ماده ٢٨٦ قانون مجازات اسلامی عنوان کرده که هرکسی به‌طور گسترده مرتکب جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد، جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور، نشر اکاذیب، اخلال در نظام اقتصادی کشور، احراق و تخریب و پخش مواد سمی و میکروبی خطرناک و یا دایرکردن مراکز فساد و فحشا یا معاونت در آنها شود که موجب اختلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی یا سبب اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع شود، مفسد فی‌الارض محسوب و به اعدام محکوم می‌شود.

وکیل پایه یک دادگستری در ادامه سخنان خود ابراز داشت: اسیدپاشی موجب اختلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد شده و مرتکب را در مجموعه مفسدین فی‌الارض قرار می‌دهد. ‌

وی در خاتمه سخنان خود ناکید کرد: سال ١٣٩٣ نمایندگان مجلس طرح مقابله با اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از آن را امضا و ارائه کردند که براساس این طرح، مجازات اسیدپاشی با مجازات محاربه برابر شده تا مرتکب به اعدام محکوم شود.

معصومه جلیل پور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج در تبریز ،۲۸اسفند ماه سال گذشته معصومه جلیل پور دختر ۲۶ ساله تبریزی در اتوبان پاسداران تبریز توسط محمد خواستگارش قربانی اسید پاشی شد و به گفته برادر این قربانی صورت و سینه‌های معصومه، یک طرف گردن، گوش و پشتش کاملا سوخته است. چشم‌هایش را در بیمارستان نیکوکاری تبریز عمل کرده و به آنها پیوند قرنیه زده‌اند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه