رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میناب؛
گلدهی گونه ی جنگلی تج در میناب
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میناب از گل دهی درختچه های جنگلی تج در سطح این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج؛ بهرامی نژاد گفت: تج با نام علمی ( Acacia oerfota) درختچه ای همیشه سرسبز و بومی متعلق به خلیج عمانی بوده که در نزدیکی دریا تا ارتفاع ۷۰۰ متر از سطح دریا دیده میشود، ارتفاع آن بیش از ۲ متر است و شاخه های محکم با بندهای کوتاه دارد این گیاه سالیانه مقدار زیادی سر شاخه و نیام تولید میکند که به وسیله دامهایی مانند بز، گاو و شتر مصرف میشود.
وی در ادامه افزود مهمترین ارزش غذایی آکاسیا چتری استفاده از شاخه، برگ و میوه آن بخصوص در مناطق ساحلی استان هرمزگان به عنوان یک منبع علوفهای در تغذیه دام هاست. سر شاخههای جوان، برگها و میوهها برای دامها بسیار خوشخوراک هستند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میناب در خاتمه با اشاره به اینکه گلدهی تج از اواخر فروردین تا اوایل خرداد است، ادامه داد گل های این گونه که طی سالیان اخیر در حاشیه جاده ها و پارک های جنگلی نیز کشت شده دارای رایحه ای معطر و بعنوان یکی از گلهای مورد علاقه زنبور عسل است. درختچه تج در حفاظت خاک نقش بسیار بسزایی دارد به طوری که رویشگاه های این گیاه عمدتاً روی خاک های کم عمق و تکامل نیافته مستقر می باشند وجود این گیاه در نواحی ساحلی که خاکی سست و عمدتاً باران های سیل آسا دارد از اهمیت بالایی برخوردار است و نقش بسزایی در حفاظت خاک ایفا می کند. از طرفی درختچه تج یک تثبیت کننده ازت است. تقریباً تمام گونه های آکاسیا تثبیت کننده ازت هستند و به همین دلیل قادرند در خاک های بسیار فقیر از نظر ازت مستقر گردند.
ارسال نظر