حال و روز این روزهای استادیوم ۱۵ هزار نفری کرمانشاه
وضعیت زخم های بجا مانده از کلنگ های افتتاحیه های مختلف و پروژه های نیمه کاره کرمانشاه این روزها دیگر از اعتراض و اعتصاب و انتقاد گذشته و انگار برخی از مسئولین استانی ما در امری نادر در کمک رسانی به آثار تاریخی با یکدیگر متفق القول شده اند که اگر پروژه ای عملیاتی نشد، بتوان از بعد تاریخی آن در کمک به حافظه تاریخی نسل های آینده استفاده کرد و در این بین اداره ورزش و جوانان کرمانشاه و وضعیت استادیوم اش نیز گویا بی نصیب نمانده است.
به گزارش گلاره سهیل بیگی، خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، نمونه بارز این پروژه های تاریخ ساز را میتوان در پروژه ساخت استادیوم ۱۵ هزارنفری کرمانشاه مشاهده کرد که قدمتی ده ساله را با خود از کلنگ زنی تا کنون یدک می کشد که البته سبقه تاریخی جانمایی آن از سال ۸۲ آغاز شد و در مراحلی به دلیل کمبود اعتبارات و همجواری زمین این استادیوم با رودخانه متوقف شد و اکنون پس از گذشت یازده سال و به رغم کش و قوس های فراوان به مرحله کاشت چمن طبیعی رسیده است و گویا از نیمه کاره گی درآمده و در آستانه بهرهبرداری قرار دارد.
نکته جالب در طی مراحل عملیاتی شدن پروژه ورزشگاه ۱۵ هزار نفری کرمانشاه این است که در طول زمان بیش از ده ساله عمر ساخت و سازش وزیران و رئسای زیادی به خود دیده و همه نیز با قدم نهادن در هر گوشه این پروژه، ضمن تایید کار و تشکر از روند پیشرفت، قول افتتاح در کوتاه ترین زمان ممکن را داده اند
ساخت ورزشگاه در زمینی به وسعت هفت هکتار با زیربنای ۷۲۰۰ مترمربع از سال ۱۳۸۲ آغاز شد و با هدف ساخت و تجهیز یک استادیوم استاندارد فوتبال با زمین چمن طبیعی به همراه پیست تارتان هشت خط، پیست دو ۱۱۰ متر، زمین پرتاب چکش و دیسک قرار بود تکمیلشده و تحویل اداره ورزش و جوانان کرمانشاه داده شود که هنوز گویا مان محقق شدن فرانرسیده است....
از دیگر امکانات سختافزاری ورزشگاه ۱۵ هزار نفری کرمانشاه میتوان به برجهای نوری استاندارد در چهار گوشه زمین، صندلیهای پلیاتیلن برای تماشاچیان، اسکوبورد تمام رنگی پیشرفته، بخش VIP، اتاق تمرین داوران و مربیان، رختکن، پارکینگ روباز به مساحت ۲۵ هزار مترمربع و سرویسهای بهداشتی اشاره کرد که در اثر روند فرسایشی ساخت این پروژه نهتنها به انجام نرسیده بلکه آنها هم که انگشت شمار نصب و راه اندازی شده در مسیر روند تخریبی قرار گرفته است.
استادیوم ورزشی کرمانشاه، پروژهای که در حسرت برگزاری یک بازی همچنان خاک میخورد
از پیمانکار بدقول این پروسه بگذریم، به عدم پیگیری مسئولان مربوطه میرسیم که هر چند وقت یکبار یک افتتاحیه سوری را در بخشی از این ورزشگاه برگزار میکردند در حالی که این پروژه به دلیل عدم اتمام کار دو پیمانکارش با مشکلات سختافزاری جدی روبرو بود و بنا به اعتقاد خیلی از کارشناسان ورزشی حتی جانمایی آن نیز به دلیل واقع شدن در مسیر پرتردد شهری مشکل داشت و محمدحسین جوانمردی معاون عمرانی استانداری سال 88 کرمانشاه، از هزینه بیش از پنج میلیارد تومان (تا آن تاریخ) فقط برای مهار معضل جانمایی استادیوم خبر داده بود.
علیآبادی، رئیس سازمان تربیتبدنی در سال 85 نیز طی سفر به کرمانشاه و بازدید از پروژه ورزشگاه 15 هزار نفری ضمن تأکید بر تسریع پروژه، از تخصیص 15 میلیارد ریال اعتبار در بودجه سال 85 برای اتمام کار استادیوم خبر می دهد.
وی در همان دوران اعلام کرد که به منظور بهره برداری هرچه سریعتر پروژه، علاوه بر این اعتبار 10 میلیارد ریال نیز خود سازمان تربیتبدنی به این ورزشگاه کمک خواهد کرد.
اولین وزیر ورزش و جوانان پس از تشکیل وزارتخانه در نیمه اول سال 90، در اولین سفر استانی خود عازم کرمانشاه شد و از اولین پروژههایی که بازدید کرد همین ورزشگاه 15 هزارنفری نیمهکاره بود و او هم حمایت همه جانبه خود را برای تکمیل پروژه اعلام داشت و این در حالی بود که پروژه تقریبا نیمه کاره رها شده بود و پیمانکار هم هیچ پاسخی به مسئولان وقت جز تاخیر پروژه نداشت و گویا هیچ نظارتی هم بعد از آن زمان صورت نگرفته بود و در دوران عباس امانی رئیس اسبق تربیتبدنی پیشرفت این پروژه 75 درصد اعلام شد.
در زمان آقای جوهری ترتیبی اتخاذ شد که در چمن استادیوم 15 هزارنفری خرداد که هنوز تکمیل نشده بود، جشنواره اسب اصیل کردی برگزار گردد و عملا تمام هزینههای کاشت چمن و نگهداری آن با تصمیم ایشان در آن شرایط از بین رفت و این در حالی بود که میتوانستند جشنواره را در مکانی دیگر برگزار کنند و این روند فراز و فرود ساخت و تجهیز استادیوم 15 هزارنفری کرمانشاه افتتاح نشده، چمن طبیعی در آن کشت شده و حال باید ببینیم که گذشت این همه سال از روند ساخت و سازش، آیا این مجموعه در حد استاندارد قابل استفاده هست یا خیر؟
در این رابطه با حسین محبی رییس هیات فوتبال کرمانشاه گفتگوی کوتاهی دربارهی وضعیت ورزشگاه 15 هزارنفری خرداد، داشتیم و وی در ادامه از دیر رسیدنشان به فرودگاه و استقبال خانم گل آسیا میگوید.
-از سال 82 که کلنگ زنی ورزشگاه 15 هزارنفری خرداد صورت گرفت ، در حال حاضر وضعیت پروژه به کجا رسیده است؟
همانطور که خبر دارید چمن استادیوم به دلیل برگزاری جشنواره اسب از بین رفت و به همین دلیل ادارهی کل تربیتبدنی بین 100 تا 200 میلیون تومان بهمنظور بازسازی چمن طبیعی در نظر گرفتهاند .
-برای چندمین بار است که چمن ورزشگاه را را درست میکنید؟ چون از قبل هم یکبار چمن کاری به شرکت اصفهانی داده بودید ؟
خوب این طبیعی است که چمن خراب بشود و شما مضاعف کنید به این روند فرسایشی، برگزاری جشنواره اسبدوانی را و به همین دلایل جمن استادیوم، نیاز به بازسازی اساسی پیدا کرده است.
- معنا و مفهوم کارکردی استادیوم برای ورزش فوتبال تعریف شده است، چطور شد که مبدل به میدان اسب دوانی شد؟
در آن زمان اداره کل تربیتبدنی، آقای جوهری لازم دانستند که بهعنوان مدیر میبایست اسب کوردی را به جهان بشناسانیم و ما هم به طبع بنا به دستور اجرا کردیم.
- استادیوم 15 هزارنفری خرداد با توجه به اینکه کشت چمن اش درحال اتمام است آیا واقعا قابل بهرهبرداری و استفاده هست؟
به امید خدا بله.
- می توانید زمان برگزاری اولین مسابقه در استادیوم 15 هزار نفری خرداد کرمانشاه را اعلام کنید؟
فکر می کنم براساس برنامه ریزی های انجام شده از 6 ماههی دوم سال شروع به فعالیت کنیم.
- زمان اجرایی شدن پروژهی استادیوم 15 هزارنفری خرداد حدود 10 سالی است، ادامه دارد آیا بر این پروژه نظارت شخصی داشتید؟
خیر، در دست دو پیمانکار بود اما در حال حاضر حدود یک ماه است که مسقیما روند چمنکاری طبیعی استادیوم را شروع کرده ایم و تقریبا 90 درصد کار اجرایی شده و آن ده درصد مابقی نیز در آینده نزدیک عملیاتی می گردد.
- شایعاتی وجود دارد که دلیل دوباره کاری در چمن کاری اقدامات ناقص گذشته بوده، این صحبت ها چقدر صحت دارد؟
اصل خبر که صحت دارد اما من در جریان دفعات چمنکاری استادیوم نیستم فقط میدانم که قبل از ما شرکت اصفهانی چمنکاری کردهاند که ایراد داشته که از سیستم آبیاریشان بوده و سیستم کامل نبوده به همین علت ما دوباره ساختیم اما به صرف هزینه کرد، نمی توان چمن کاری را بدون نظارت مستمر ادامه داد.
ارسال نظر