شهردار شیراز:
تعهدات باقیمانده از قبل، شرایط دشواری را برای مجموعه مدیریت شهری ایجاد کرده
شهردار شیراز گفت: امروز تعهدات باقیمانده از قبل، شرایط دشواری را برای مجموعه مدیریت شهری ایجاد کرده است که شهرداری شیراز برای پاسخگویی به تعهدات خود باید نظام پرداخت تعریف کند.
به گزارش خبرگزاری موج از فارس، حیدر اسکندرپور در آیین معارفه سرپرست معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز گفت: امروز تعهدات باقیمانده از قبل، شرایط دشواری را برای مجموعه مدیریت شهری ایجاد کرده است که شهرداری شیراز برای پاسخگویی به تعهدات خود باید نظام پرداخت تعریف کند؛ در همین راستا مطمئن هستم با دانش، توان و انگیزه مدیران جوان، خوش فکر و پر انرژی شهرداری شیراز، از این مرحله نیز عبور می کنیم و روزهای بهتری را برای شهر شیراز رقم خواهیم زد.
وی خاطرنشان ساخت: با شناختی که از نیروهای متخصص شهرداری و ظرفیت شهر شیراز دارم؛ با اطمینان می گویم در برابر تعهداتمان به پیمانکاران و صاحبان املاک مورد مسیر پاسخگو خواهیم بود.
از شرایط سخت مالی به سلامت عبور می کنیم
شهردار شیراز اضافه کرد: شهرداری با تکیه بر توان، تخصص و انگیزه مدیرانش و استفاده بهینه از ظرفیت های شهر شیراز از شرایط سخت مالی به سلامت عبور خواهد کرد.
اسکندرپور با بیان این مطلب که نظام مالی سال های گذشته، دیگر در روش های جدید مدیریت شهری نمی تواند پاسخگو باشد، اظهار داشت: با رکود ساخت و ساز و کاهش سرمایه گذاری در شهرها؛ امروز نمی توانیم بر دریافت تسهیلات بانکی و درآمدهای ناشی از صدور پروانه ساختمانی تکیه کنیم، از این رو نیازمند برنامه ریزی، تدوین نظام مالی جدید، تعیین منابع درآمدی پایدار و حرکت گام به گام بر اساس بودجه سالیانه هستیم.
وی ادامه داد: درآمدهای پایدار مهم ترین ضرورت شهرداری شیراز است چرا که تاکنون شهرداری ها بر مبنای منابع مالی ناپایدار اداره شده اند و نظام مدیریت شهری نیز همواره مبتنی بر اقتضای شرایط عمل کرده است و لیکن این نظام زمانی قابل اصلاح است که بر پایه یک برنامه منسجم و مشخص عمل کند کما اینکه اگر پیش تر نظام هزینه را صحیح و منطبق بر بودجه و نظام تخصیص تدوین کرده بودیم امروز با انباشت تعهدات مالی مواجه نمی شدیم.
شهرداری ها دچار عارضه ای با عنوان "بی نظمی سازمانی مالی" هستند
شهردار شیراز با اشاره به اینکه در شهرداری سیستم فراگیر کنترل و نظارت مالی وجود ندارد، تصریح کرد: در حال حاضر
شهرداری ها دچار عارضه ای تحت عنوان "بی نظمی سازمانی مالی" هستند که از مدیریت جدید حوزه معاونت مالی و اقتصادی می خواهم علاوه بر نظم دهی مالی و پیش بینی نظام پرداخت؛ برنامه لازم برای شفاف سازی سیستم مالی شهرداری را طی کمترین زمان ممکن ارائه دهد؛ به طوری که قراردادها و اطلاعات مالی به صورت شفاف در اختیار شورای شهر، به عنوان نهاد نظارتی و شهروندان، به عنوان صاحبان اصلی شهر قرار گرفته تا هرگونه شبهه و فرصت برای سودجویان از بین برود.
اسکندرپور تأکید کرد: چالش جدی نظام مدیریتی شهرداری ها این است که وصول بیش از ۵۰ درصد درآمد آنها به سه ماهه پایانی سال موکول می شود و با کاهش منابع درآمدی در ماه های نخست سال روبرو می شوند که همین امر موجب شده تا مجموعه مدیریت شهری ۹ ماه محافظه کارانه عمل کرده تا در سه ماه پایانی تعهدات خود را عملی کند؛ این در حالیست که تنها با انتقال حداقل ۱۰ درصد از درآمد پایان سال به شش ماهه نخست سال جدید، می توان انجام امور عمرانی و جاری شهر را سرعت بخشید.
وی با تأکید بر نقش حیاتی حوزه مالی و اقتصادی و ضرورت حرکت منسجم و یکپارچه شهرداری در مسیر توسعه شهر شیراز گفت: سایر بخش های شهرداری نیز باید دوشادوش معاونت مالی حرکت کنند زیرا تجربه خوب ماه های پایانی سال ۹۶ نشان داده است که با همفکری، هماهنگی و هم رأیی می توان کارهای متفاوتی را در شهر انجام داد.
شهردار شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که برنامه ریزی هایی برای تعریف منابع مالی جدید در شهرداری انجام شده است، خاطرنشان ساخت: این نوید را به شهروندان می دهم که ظرف چند ماه آینده روند پاسخ به استعلامات در شهرداری تسهیل و تسریع می شود.
سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی تقویت و حمایت شود
اسکندرپور همچنین بر توجه بیشتر حوزه مالی اقتصادی به جذب سرمایه گذار اشاره کرد و سرمایه گذاری را نه یک انتخاب بلکه یک ضرورتی انکار ناپذیر برای شهرداری شیراز دانست و تصریح کرد: فرصت ها، نوع ارتباط و نظام تعریف شده در مجموعه شهرداری شیراز به گونه ای نیست که میل به سرمایه گذاری را ایجاد کند یا افزایش دهد.
وی خطاب به جمع مدیران و کارشناسان شهرداری اظهار داشت: اگر در طول ۱۰ سال گذشته یک سرمایه گذاری خارجی در شیراز انجام شده است، آن را به من معرفی کنید! در حالی که شهرداری باید به این جمع بندی برسد که زمان تأمین درآمد از صدور پرانه های ساختمانی تمام شده و باید به سمت جذب سرمایه گذار واقعی رفته و با بخش خصوصی برای انجام امور، وارد تعامل شود بنابراین باید سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی تقویت و حمایت شود.
شهردار شیراز در پایان ضمن تمجید از خدمات چندین ساله معاون مالی و اقتصادی پیشین شهرداری شیراز، گفت: با توجه به تجربیات ارزنده و تخصص جناب آقای دکتر اسدی؛ از وی در سمت مشاور مالی و سرمایه گذاری استفاده می کنیم.
ارسال نظر