معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان:
۲ هزار و ۶۹۷ بیمار خاص در استان کردستان شناسایی شده اند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه بیماری های تالاسمی، هموفیلی، دیالیزی، پیوند کلیوی و ام اس بیماری های خاص تعریف شده اند، گفت : ۱.۷ درصد بیماران خاص کشور در استان کردستان خدمات دریافت می کنند .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کردستان؛هومن قصری گفت:2 هزار و 697 بیمار خاص در استان کردستان شناسایی شده اند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در نخستین جلسه کمیته بیماران خاص استان در سال ۹۷ که در محل سالن جلسات استانداری برگزار شد، گفت: با توجه به اقدامات تشخیصی و نرخ رشد معمول بیماری های خاص که تابع آمارهای جهانی و کشوری است در سه ماه اول سال جاری ۲۴۰ بیمار خاص به مجموع بیماران خاص شناسایی شده در استان کردستان افزوده شده است.
وی با بیان اینکه این تعداد بیمار خاص در استان کردستان از خدمات دانشگاه علوم پزشکی بهره مند هستند، اظهار کرد: در سال گذشته تعداد ۲ هزار و ۴۵۷ بیمار خاص در استان کردستان شناسایی شده است و این تعداد تا پایان خردادماه سال جاری به ۲ هزار و به ۶۹۷ نفر رسیده است.
به گفته وی جامعه بیماران خاص استان کردستان به تفکیک نوع بیماری و بر اساس فراوانی ۱۲۲۵ بیماران ام اس دریافت کننده دارو، ۶۷۱ بیمار پیوند کلیه، ۵۴۷ بیمار دیالیزی، ۱۳۸ بیمار هموفیلی و ۱۱۶ بیمار تالاسمی را شامل می شود .
قصری با بیان اینکه نمیتوان افزایش آمار بیماران خاص را با قطعیت نامطلوب تفسیر کرد گفت: ارتقای شاخص های بهداشتی و درمانی موجب می شود که آمار مرگ و میر بیماران خاص کاهش یابد و نرخ امید به زندگی افزایش یابد بنابر این طبیعی است که در کنار نرخ رشد معمول برخی از این بیماری ها و رشد جمعیت کشور تعداد بیماران شناسایی شده افزایش یابد.
وی به افزایش طول عمر بیماران تالاسمی اشاره و اظهار داشت : در گذشته میانگین عمر یک بیمار تالاسمی ماژور ۱۲-۱۰ سال بود و این در حالی است که بسیاری از بیماران تالاسمی ماژور قریب به ۳۰ سال سن دارند که با گذشته قابل قیاس نیست و باید تلاش کرد تا زندگی با کیفیت تری را به آنان هدیه کرد.
قصری آمار بیماران تالاسمی و هموفیلی استان را به ترتیب ۱۱۶ و ۱۳۸ بیمار برشمرد و بیان کرد : در سال جاری هیچ بیمار تالاسمی ماژوری به شمار بیماران تالاسمی افزوده نشده است و در مورد بیماری هموفیلی نیز ۷ بیمار دارای اختلالات خونریزی دهنده شناسایی شده اند .
وی در خصوص آمار تفیکی بیماران هموفیلی در شهرستان های استان گفت: ۷۵ بیمار در سنندج ،۲۱ بیمار در قروه ، ۱۷ بیمار درمریوان ، ۱۲ بیمار در سقز، ۶ بیمار در بیجار، ۴ بیمار در بانه و ۳ بیمار نیز در کامیاران از دانشگاه علوم پزشکی کردستان دارو و خدمات درمانی خود را دریافت می کنند .
قصری با بیان اینکه ۱۸۵ بیمار ام اس در سال ۹۷ شناسایی شده اند و دارو دریافت می کنند ادامه داد : شمار بیماران ام اس در پایان سال ۹۶ ، یک هزار و ۴۰ بیمار بود که این رقم به یک هزار و ۲۲۵ بیمار در پایان خرداد ماه سال جاری رسیده است .
وی افزود : استان کردستان دو درصد بیماران ام اس کشور را دارا است و سنندج با دارا بودن ۵۵۱ بیمار بیشترین تعداد بیماران مبتلا به ام اس را در استان به خود اختصاص داده است .
قصری با تاکید بر اینکه هیچ کس در مورد دلایل اصلی اشتباه سیستم ایمنی بدن برای حمله به اعصاب در بیماری ام اس نمیتواند نظر قطعی دهد تصریح کرد : پزشکان معتقد اند که ترکیبی از ژنتیک و عواملی در محیط میتواند باعث ابتلا به این بیماری شود.
وی در ادامه اظهار داشت: دلایل اصلی ابتلا به بیماری ام اس همچنان ناشناخته است اما زنانی که در سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی قرار دارند بیش از دو برابر مردان در معرض ابتلا قرار دارند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه هم اکنون ۵۴۴ بیمار دیالیزی و ۳ بیمار دیالیز صفاقی در استان کردستان حضور دارند، گفت : سنندج با دارا بودن ۱۷۹ بیمار، سقز۱۰۹، مریوان۷۱، قروه ۵۴،دیواندره۴۱،کامیاران ۳۶، دیواندره ۲۴، بیجار ۱۷ و دهگلان ۱۶ به ترتیب شهرستان هایی هستند که بیماران دیالیزی در مراکز درمانی آنها از خدمات دیالیز استفاده می کنند.
قصری شمار بیماران پیوند کلیه دریافت کننده دارو در استان کردستان را ۶۷۱ اعلام کرد و گفت : در سال ۹۷ ، جهت ۱۶ بیمار پیوند کلیه پرونده تشکیل شده است تا در استان کردستان خدمات پزشکی خود را دریافت کنند.
وی همچنین از وجود ۱۲۱ تخت دیالیز، ۱۲۷ دستگاه دیالیز و ۶۸ پرستار حاضر در بخش های دیالیز مراکز درمانی استان خبر داد .
معاون درمان دانشگاه دلایل اصلی نارسایی کلیه را کاهش جریان خون به کلیه ها و آسیب مستقیم به بافت آنها برشمرد و خاطرنشان ساخت : افزایش آمار انواع دیابت و فشار خون زنگ های خطری است که مدت ها است به صدا درآمده و در آینده نه چندان دور م یتواند موجب افزایش آمار بیماران دیالیزی و پیوند کلیه شود.
وی با بیان اینکه ۰.۱۶ درصد جمعیت استان کردستان را بیماران خاص تشکیل داده اند گفت: ۱۶میلیارد و ۴۱۰ میلیون ریال اعتبارات درمانی و ۱۵ میلیارد و ۴۸۰ میلیون ریال مساعدت دارویی در سال ۹۶ به بیماران خاص استان اختصاص یافته است و ۶ میلیارد و ۶۸ میلیون ریال نیز در بخش مساعدت های بستری و شیمی درمانی هزینه شده است .
ارسال نظر