مدیر جهاد کشاورزی سیاهکل بیان کرد:
فعالیت حدود ۴۵۰ زنبوردار بومی در شهرستان سیاهکل
مدیر جهاد کشاورزی سیاهکل گفت: در شهرستان سیاهکل حدود ۴۵۰ نفر زنبوردار بومی فعالیت می کنند و تقریبا ۱۴ هزار کلنی یا کندو زنبور عسل وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری موج از گیلان، بهزاد کوهستانی مدیر جهاد کشاورزی سیاهکل گفت: سالانه بیش از ۲۵۰ تن عسل طبیعی مرغوب در این شهرستان تولید می شود.
کوهستانی افزود: در شهرستان سیاهکل حدود ۴۵۰ نفر زنبوردار بومی فعالیت می کنند و تقریبا ۱۴ هزار کلنی یا کندو زنبور عسل وجود دارد.
وی با اشاره به محصولات جانبی زنبورداران افزود: علاوه بر تولید عسل، مقدار قابل توجهی بره موم، گرده گل، ژل رویال و بچه زنبور از محصولات جانبی زنبورداران است.
کوهستانی ادامه داد: شهرستان سیاهکل با توجه به دارا بودن منطقه ی ییلاقی و کوهستانی و جنگلی و همچنین انبوه گیاهان در فصول مختلف سال پذیرای زنبورداران مهاجر از استان ها و شهرستان های مجاور است.
به گفته وی سالانه حدود ۱۰۰ زنبوردار مهاجر با بیش از ۲۰ هزار کلنی زنبور عسل از شهرهای اردبیل و قزوین به این شهرستان می آیند.
وی مهمترین معضل و مشکل ایجاد شده توسط زنبورداران مهاجر از شهرستان ها و استان های اطراف در سیاهکل را غارت زنبورهای بومی توسط مهاجران و عدم رعایت حریم ۲۰۰ متری فاصله با مناطق مسکونی خواند.
کوهستانی متذکر شد: با زنبوردارانی که غیر مجاز وارد شهرستان می شوند برخورد قانونی شده و حتی حکم تخلیه آنها نیز صادر می شود.
قیمت عسل تولیدی در شهرستان سیاهکل از کیلویی ۴۵ هزارتومان تا ۱۲۰ هزارتومان
وی قیمت عسل تولیدی در شهرستان سیاهکل را از کیلویی ۴۵ هزارتومان تا ۱۲۰ هزارتومان عنوان و تصریح کرد: این قیمت بسته به مرغوبیت عسل تولیدی متغیر می باشد.
کوهستانی در ادامه گفت اگر زنبورهای بومی کوچ داده شوند و کندوهای خود را به مناطق ییلاقی ببرند به طور متوسط ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم از هر کندو می توانند عسل برداشت کنند.
وی افزود: برداشت عسل در مناطق جنگلی سیاهکل در تیر ماه و در ییلاقات از مرداد تا اواخر شهریور می باشد.
همه عسل تولیدی زنبورداران به فروش می رسد
کوهستانی با اشاره به اینکه همه عسل تولیدی زنبورداران به فروش می رسد افزود: ۲۰ درصد از این عسل خوراک شهرستان و بقیه به شهرهایی مثل کرج و تهران صادر می شود.
مدیر جهاد کشاورزی سیاهکل کنترل کوچ زنبورداران، صدور مجوز کوچ، گذاشتن کلاس های آموزشی برای زنبورداران و سرشماری کندوها را از فعالیت های جهاد کشاورزی در این زمینه دانست.
در فصل بهار زنبورداران قسمت جلگه شهرستان سیاهکل به مناطق ییلاقی مثل پیرکوه دیلمان کوچ می کنند و در فصل پاییز زنبورداران مهاجر از استان های قزوین و اردبیل برای دسترسی به گل چای به قسمت های دامنه شهرستان سیاهکل می آیند.
ارسال نظر