شهردار منطقه یک شیراز:
رفع نازیبایی های بصری سطح شهر نیازمند تدوین قوانین است
شهردار منطقه یک شیراز گفت: شهرداری برای ساماندهی نازیبایی های بصری سطح شهر ورود کرده است، اما رفع کامل این نازیبایی ها نیازمند تدوین قوانین است.
به گزارش خبرگزاری موج از فارس، اسماعیلی شهردار منطقه یک شیراز در جلسه مشترک اعضای نظام مهندسی فارس و شورای شهرداران شیراز، با بیان اینکه در بسیاری از کشورها، به دلیل اعمال مدیریت واحد شهری، شهرداری و شهرداران بر تمام امور شهری نظارت و کنترل دارند گفت: شهرداری برای ساماندهی نازیبایی های بصری سطح شهر ورود کرده است، اما رفع کامل این نازیبایی ها نیازمند تدوین قوانین است.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه در برخی کشورها نظیر انگلستان، شهرداری نظارت و مدیریت کاملی بر مسائل ساخت و ساز حتی نمای ساختمان های شخصی دارد، گفت: علی رغم وجود تمام مشکلات قانونی و اجرایی، می توان تجارب سایر کشورها را گرفت و بومی سازی و اجرایی کرد.
وی با بیان اینکه شهرداران و مهندسان شهرساز هم از شهروندان همین شهرها بوده و از زیبایی بصری شهر لذت می برند، اظهار داشت: شهرداری هیچ زمانی معبری را در اختیار سازندگان ساختمان قرار نمی دهد بلکه متناسب با نوع کار، با هدف ایمنی تردد عابران، محدودهای را به عنوان کارگاهی مشخص می کند.
شهردار منطقه یک با تصریح بر اینکه در موارد زیادی، تخلفاتی نظیر مسدود کردن معبر و ریختن مصالح یا زباله های ساختمانی، منجر به صدور اخطار و جریمه شده است، گفت: باید امیدوار بود که در ساختمان سازی نیز به سمتی حرکت کنیم که با استفاده از مصالح جدید و بسته بندی و استفاده از روش های مدرن، شاهد کم شدن مشکلات کارگاه های ساختمان سازی برای شهروندان باشیم.
اسماعیلی گفت: شهرداری شیراز تلاش خود را به تسهیل و تسریع ساخت و سازها معطوف کرده است، سازندگان و دست اندرکاران صنعت ساختمان هم باید برای حرکت به سمت اجرای اقدامات نو در این عرصه تلاش کنند.
شهردار منطقه یک شیراز با بیان اینکه ۶۰ درصد ساخت و سازها در شیراز توسط افراد و به شکل خصوصی انجام می شود و ۴۰ درصد را انبوه سازان انجام می دهند، گفت: این چهل درصد قادر هستند که فرهنگ ساخت و ساز را در شیراز تغییر دهند.
اسماعیلی با بیان اینکه شهرداری در ایران بیشتر یک دستگاه هماهنگ کننده است تا مدیریت کننده شهر، ادامه داد: هر روز بخشی از اختیارات شهرداری کم شده و دستگاه جدیدی متولی کار می شود؛ زمانی حتی صدور پروانه کسب هم توسط شهرداری انجام می شد اما بعد از راه اندازی اتحادیه ها، شهرداری ها در این کار دخیل نیستند به همین دلیل می بینیم در یک میدان پرتردد مجوز نانوایی صادر شده و منجر به مشکلات فراوانی می شود.
به گفته وی، خوشبختانه اخیرا با صدور رایی از سوی دیوان، اتحادیه های صنفی موظف شده اند که برای صدور پروانه کسب، حتما از شهرداری استعلام داشته باشند. شیراز جزو معدود شهرهایی است که تراکم فروشی یا تراکم شناور ندارد؛ در شیراز تراک ها در هر پلاک کاملا مشخص شده است.
شهردار منطقه یک لزوم هماهنگی بیشتر بین شهرداری و نظام مهندسی را با هدف اشراف کامل تر مهندسان بر ضوابط و قوانین ساخت و ساز جدید شهری و ممانعت از بروز مشکلات ناشی از آن یک ضرورت دانست و بر تداوم جلسات مشترک تاکید کرد.
تعامل نظام مهندسی و شورا و شهرداری نقطه عطف توسعه شیراز است
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس نیز در این نشست گفت: تعامل بین نظام مهندسی و شهرداری و شورای شهر شیراز، نقطه عطف رسیدن به توسعه متوازن و مطلوب شهری در شیراز است.
سید مرتضی سیف زاده با بیان اینکه نظام مهندسی ساختمان فارس در انجام وظایف قانونی، تلاش کرده است، بر اعمال دقت بیشتر در این زمینه تاکید و اضافه کرد: در این راستا باید با مجموعه شهرداری و راه و شهرسازی، تعامل و همکاری مطلوبی داشت.
وی با یادآوری اینکه در کشورهای اروپایی و آمریکایی، شهرداران نقشی اساسی در توسعه شهر در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی اشتغال ایفا می کنند، گفت: در اکثر کشورهای جهان شهرداری ها بخش وسیعی از خدمات را مدیریت می کنند.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس با اشاره به برگزاری نشستی با اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، گفت: در این جلسه قرار شد که کارگروهی در شیراز راه اندازی شود. در این کارگروه مشترک، مهندس فرج زاده معاون شهرسازی شهرداری، مهندس صبوری نایب رئیس شورا و مهندس پوراسدی عضو سازمان نظام مهندسی، عضویت خواهند داشت که این کارگروه زمینه ساز انعقاد تفاهمنامه سه جانبه ای بین دستگاه های عضو با هدف تسهیل و تسریع در امور مهندسی و ساخت و ساز شیراز خواهد بود.
ارسال نظر