گله میلاد زعفرانی تبریزی دانشجوی مخترع دانشگاه منابع طبیعی گرگان؛
عدم حمایت مسئولان از اختراعات میلاد زعفرانی تبریزی
میلاد زعفرانی تبریزی گفت : از اختراع من طی فصل آینده در دانشگاه پزشکی ایران استفاده میشود .
به گزارش خبرگزاری موج گلستان ، دانشجوی مخترع دانشگاه منابع طبیعی گرگان که توانسته برای اولین بار در دنیا ژلاتین با ۸۴ درصد پروتئین تولید کند، گله هایی از عدم حمایت مسئولان دارد.
فیل ماهی که بهترین ماهی خاویاری دنیا و از گونه های کم یاب شناخته می شود در دریای خزر زندگی می کند و محصول خاویار آن تجارت پر سودی برای فعالان این بخش رقم زده است؛ اما اکنون یک دانشجو در استان گلستان موفق شده از از پوست این ماهی ژلاتین استخراج کند و ارزش اقتصادی آن را بالاتر ببرد.
«میلاد زعفرانی تبریزی» در سال ۱۳۷۲ در تهران به دنیا آمده است، وی که هم اکنون دانشجوی دکتری فرآوری محصولات شیلاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان است بر روی پروژه دکتری خود کار میکند.
زعفرانی تبریزی در زمینه استخراج ژلاتین از پوست ماهی خاویاری بومی (فیل ماهی) ایران دست به نوآوری زده و توانسته اختراع خود را در سال ۹۷ ثبت کند.
وی از دوران تحصیل خود گفت : دوران کارشناسی ارشد خود را در رشته فرآوری محصولات شیلاتی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گذراندم و اکنون با رتبه ۴۲ دانشجو دکتری در همین دانشگاه هستم.
زعفرانی تبریزی در خصوص اختراع خود توضیح داد : اختراع من نتیجه پایان نامهام بود و مسیر پایان نامه منجر به استخراج این ماده شد. دنیا به سمت استفاده از پسماند، باقیماندهها و زائدات حرکت میکند و مواد کم ارزش به مواد با ارزش افزوده تبدیل می شوند.
دنیا به سمت استفاده از پسماند، باقیماندهها و زائدات حرکت میکند و مواد کم ارزش به مواد باارزش افزوده تبدیل شوندبهترین ماهی خاویاری دنیا (فیل ماهی) را ایران دارد و فقط از خاویار آن استفاده میشود و بعضاً در کشورهایی مانند روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس از گوشت آن استفاده میشود. این ماهی پوست خوبی دارد که به عنوان زباله دفع میشود.
ما از این پوست که ضخامت یک سانتی متری دارد استفاده کردیم و با استفاده از یکسری مراحل، آزمایشها و تیمارها ژلاتینی از این پوست استخراج کردیم که ۸۴ درصد پروتئین است و خاصیت ضد میکروبی دارد.
چندین سال است که ژلاتین به کشور ما وارد میشود و آن انواع و اقسام ژلاتینی است که از پوست و گوشت و استخوان گاو، خوک و پستانداران تهیه شده به همین دلیل برخی موارد غیر استاندارد آن از عوامل مهم ورود بیماری جنون گاوی به کشور است.
اختراع من برای اولین بار در ایران و دنیا صورت گرفته است، شرکتهایی در آلمان ژلاتین ماهی را تولید میکنند اما آن ژلاتینی است که از کل بدن ماهی استخراج شده و خاصیت آنتی باکتریال و پروتئینی ندارد و میتوان گفت که اختراع من اولین محصول در دنیا است.
از این اختراع طی فصل آینده در دانشگاه پزشکی ایران استفاده میشود و بنده هم به عنوان مجری کار و مشاور دیگری از کشور انگلیس که برای اولین در دنیا بر روی بافتهای مصنوعی مانند گوش و بینی مصنوعی کار کرده، روی این طرح کار کنیم.
این ژلاتین خاصیت سمیت سلولی ندارد یعنی سلول را در خود زنده نگه داشته و به رشد و پیوند خوردن آن با پوست طبیعی انسان و قابلیت رشد و ماندگاری کمک میکند.
استفاده از این ژلاتین در دو بخش ترمیم زخم و مهندسی بافت و طرح مشترک با کشور انگلستان که طراحی پیرینت زیستی اعضای مصنوعی بدن مانند گوش و بینی، در حال بررسی است که در تز دکتری خود آن را بررسی می کنم.
ارسال نظر