English

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

رشد شاخص های سلامت به نسبت ۴۰ سال پیش یک موفقیت بزرگ است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: سنجش وضعیت سلامت در زمان حاضر به نسبت ۴۰ سال گذشته نشان از رشد شاخص های سلامت مشخص شده از سازمان جهانی بهداشت است که این یک موفقیت بزرگ می باشد.

رشد شاخص های سلامت به نسبت ۴۰ سال پیش یک موفقیت بزرگ است

به گزارش خبرگزاری موج از اصفهان، طاهره چنگیز اظهار کرد: طبق استانداردهای جهانی سازمان جهانی بهداشت، با ارزیابی شاخص های مرگ و میر مادران، کودکان زیر یک سال، و کودکان زیر ۵ سال و شاخص امید به زندگی به نسبت ۴۰ سال پیش بسیار رشد کرده ایم.

وی ادامه داد: شاخص های فرایندی نیز بخشی از شاخص های سلامت درهر کشوری است که طبق این شاخص‌ها باید سطح دسترسی مردم به خدمات بهداشت و درمان، تعداد تخت های بیمارستانی و تعداد نیروهای به کار گرفته در حوزه خدمات سلامت مورد ارزیابی قرار گیرد که در این زمینه نیز رشد کرده ایم.

رئیس دانشگاه اعلام کرد: شاخص‌های سنجش وضعیت بهداشت و درمان  صرفا تحت تاثیر خدمات سلامت به معنای تخصصی قرار نمی گیرد بلکه عناصری مثل وضعیت راه‌ها، سطح سواد سلامت مردم، دسترسی به آب سالم و برق نیز روی کم و کیفی شاخص‌ها نقش دارند.

وی ادامه داد: ارتباط خوب بین بخشی و نظام سلامت با مابقی حوزه‌ها از جمله اقتصادی و اجتماعی می‌تواند سبب افزایش سطح سلامت مردم شود و بالعکس  نداشتن ارتباط و همکاری نزدیک و گسترده با این حوزه ها به طور قطع تهدید کننده سلامتی مردم است.

خانم دکتر چنگیز همچنین گفت: از هر ۱۰۰ هزار تولد نوزاد زنده باید دید چه تعداد مادر فوت می کند که بر اساس آخرین آمار ثبت شده، در ایران نرخ مرگ و میر مادر به ۱۸ و یک دهم در صدهزار می رسد و در استان اصفهان این نرخ به ۱۳و نیم در صد هزار نفرمی رسد که به نسبت آمار کشوری، وضعیت مطلوب‌تری داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: این در حالی است که در سالهای ۵۰،  آمار مرگ و میر مادران به نسبت امروز ۳۶ درصد بالاتر بوده است.

 رشد شاخص های بهداشت محیطی به نسبت زمان انقلاب

چنگیز همچنین با اشاره به رشد شاخص‌های بهداشت محیط و عمومی و مراقبت های بهداشتی، گفت: در سال ۵۷ تنها ۵۸ درصد از خانوارهای روستایی به آب آشامیدنی سالم دسترسی داشتند و این در حالی که این آمار هم اکنون به ۱۰۰درصد رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: در زمان حاضر ۹۹ و هفت دهم درصد خانوارهای روستایی به شبکه های عمومی و اماکن عمومی و نزدیک به ۹۸ درصد به مراکز تهیه و توزیع خوراکی و معیارهای بهسازی و بهداشتی دسترسی دارند که در گذشته نزدیک به ۴۵ درصد بود.رصد بالاتر بوده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه