English

درخود فرورفتگی تلخی به نام " اوتیسم"

«اوتیسم»؛ نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود. علائم این اختلال تا پیش از سه‌سالگی بروز می‌کند و علت اصلی آن ناشناخته ‌است.

درخود فرورفتگی تلخی به نام " اوتیسم"

به گزارش شیما فتحی، خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، «اوتیسم»؛ نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود. علائم اختلال اوتیسم تا پیش از سه‌سالگی بروز می‌کند و علت اصلی آن ناشناخته ‌است. این اختلال در پسران شایع‌تر از دختران است، ضعف در برخورد اجتماعی، ضعف در برخورد رفتاری و ارتباطی و تکرارپذیر بودنشان از شاخص‌ترین مشکلات این طیف از اختلالات رفتاری است.

 این حالات در کودکان اوتیسم را به‌وفور مشاهده می‌کنید، "چنگ می‎زند، شکلک درمی‎آورد، منزوی است، به‌هیچ‌وجه وارد جمع تازه و ساختمان‎های ناآشنا نمی‎شود، حالش با تغییر دکوراسیون خانه و تولد خواهر یا برادر جدید بدتر می‌شود، تکلمش را از دست می‎دهد و ضریب هوشی‌اش روزبه‌روز افت چشمگیری پیدا می‎کند....." چند سال است که واژه اوتیسم وارد ادبیات زندگی ما شده اما در همین مدت‌زمان اندک از فراز و نشیب زندگی خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم بسیار شنیده‌ایم، مسیر پرپیچ‌وخمی که آن‌ها را به ستوه درآورده اما قلب آکنده از عشق پدر و مادر به فرزند سبب شده تمام وجود وزندگی خود را وقف فرزندشان کنند.

اوتیسم

«اوتیسم»؛ نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود. علائم این اختلال تا پیش از سه‌سالگی بروز می‌کند و علت اصلی آن ناشناخته ‌است. این اختلال در پسران شایع‌تر از دختران است، ضعف در برخورد اجتماعی، ضعف در برخورد رفتاری و ارتباطی و تکرارپذیر بودنشان از شاخص‌ترین مشکلات این طیف از اختلالات رفتاری است.

فراوانی اوتیسم را یک در ۱۵۰ تخمین زده‌اند و این آمار در سراسر دنیا و ازجمله ایران رو به افزایش است، حدود ۲۵ درصد کودکان اوتیسم با بهره هوشی عادی و ۷۵ درصد آن‌ها با بهره هوشی مرزی و کم‌توان هستند. به‌طور متوسط بچه‌های اوتستیک زمانی می‌توانند تا حدودی نرمال شوند و دچار تنش عصبی نشوند که به‌طور حتم دو تا سه روز در هفته کاردرمانی جسمی و ذهنی داشته باشند. اتاق تاریک، گفتار و بازی داشته باشند و تمام این‌ها نیازمند هزینه‌های بسیار است. به‌ندرت مراکزی هستند که هزینه کمتری دریافت کنند، برای هر جلسه ۴۵ دقیقه‌ای گفتاردرمانی ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان و در ماه چیزی حدود ۳ میلیون تومان برای هر بچه مبتلابه اوتیسم هزینه می‌شود اما در ایران باگذشت چند دهه از شیوع این اختلال صنعتی هنوز واژه اوتیسم برای خیلی‌ها ناشناخته است و این ناشناخته ماندن خانواده‌های درگیر با اختلال اوتیسم را خانه‌نشین یا به تعبیر دیگری به خانه تبعید کرده است.

مهم‌ترین خواسته خانواده کودکان مبتلابه اوتیسم پوشش بیمه خدمات گران‌قیمت روان‌شناختی و درمان‌های حمایتی طولانی‌مدت از فرزندان آن‌هاست، در کنار آن خانواده‌های این کودکان خواستار تأسیس مدارس استاندارد آموزشی دخترانه و پسرانه اوتیسم، ترجمه، تدوین و بومی‌سازی محتواهای آموزشی مدارس اوتیسم و محتواهای آموزشی ویژه کارشناسان اوتیسم، تدوین دوره‌های کارآموزی، ایجاد بستر مناسب فرهنگی و اجتماعی برای خانواده‌ها، تسهیل در امر تردد کودکان، اختصاص فضاهای اقامتی ویژه خانواده‌هایی که از شهرستان به تهران مراجعه می‌کنند و همچنین بسترسازی مناسب آموزش‌وپرورش برای آموزش معلمان و مربیان مهدهای کودک درباره اوتیسم هستند که انتظار می‌رود با توجه به روند رو به رشد ابتلا به این بیماری و هزینه‌های بالای آن، مسئولان مربوطه در نهادهای مختلف ازجمله وزارت بهداشت، سازمان آموزش‌و‌پرورش استثنایی و به‌ویژه سازمان بهزیستی سریعاً با اقدامات کارشناسی شده فضایی مناسب در کشور برای درمان و بهبود وضعیت کودکان اوتیستیک مهیا کنند.

اوتیسم

کودکان اوتیسم ماهانه 3 میلیون تومان بار مالی برای خانواده‌دارند

عضو شورای علمی انجمن اوتیسم گفت: مهم‌ترین مشکلات بیماران اوتیسم این است که فرد در مسائل اجتماعی دچار اختلال می‌شود لذا فرد مبتلابه این بیماری نمی‌تواند با گروه همسال و بزرگ‌ترها ارتباط برقرار کند و مشکلات از همین‌جا آغاز می‌شوند.

حسین علیزاده یادآور شد: از سوی دیگر فرد مبتلابه اوتیسم دچار الگوهای رفتاری محدود اما با تکرار می‌شود که عامه مردم این دسته از بیماران را به این صورت می‌شناسند.

عضو شورای علمی انجمن اوتیسم بابیان این مطلب که شدت این علائم طیفی است یعنی از هر کودک به کودک دیگر علائم اوتیسم متفاوت است، افزود: خانواده دارای کودک اوتیسم باید دو فاز را طی کند نخست سازگاری بدان معنا که خانواده باید با اصل موضوع کنار بیایند و در مرحله دوم انطباق با بیماری است.

او یادآور شد: خانواده‌ها 4 بار را تحمل می‌کنند نخست بار حاصل از آگاهی ناشی از ابتلا به بیماری اوتیسم، بار اجتماعی که به دلیل عدم آگاهی نسبت به این بیماری از سوی جامعه به بیمار و خانواده بیمار تحمیل می‌شود و درنهایت هزینه‌های درمان، کودک مبتلابه اوتیسم ماهانه 2.5 تا 3 میلیون تومان بار مالی برای خانواده دارد و درنهایت خانواده‌های دارای کودک مبتلابه اوتیسم با شغل خود دچار مشکل می‌شوند زیرا فرآیند درمان موجب بی‌نظمی در شغل نان‌آور خانواده می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه