English

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کردستان خبرداد:

افزایش ۲۳ درصدی وقوع جرایم سایبری درسال۹۷ درکردستان

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کردستان با بیان اینکه وقوع جرائم سایبری در استان نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد افزایش یافته است، گفت: ۵۰ درصد جرائم سایبری استان کردستان مربوط به جرائم مالی، ۳۳ درصد جرائم اخلاقی و ۱۷ درصد را سایر جرائم تشکیل می دهند.

افزایش 23 درصدی وقوع جرایم سایبری درسال97 درکردستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کردستان، سرهنگ مهدی دانش‌پور، در جمع خبرنگاران رسانه‌های گروهی استان اظهار کرد: موضوع امنیت و احساس امنیت برکسی پوشیده نیست و امنیت زمینه‌ساز انجام تمام فعالیت‌های فردی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... است.

وی با اشاره به وجود امنیت در فضای مجازی افزود: در حوزه فضای سایبری جایگاه امنیت از ویژگی خاصی برخوردار است و می‌طلبد که پلیس فتا امنیت را بین آحاد جامعه رصد کند مردم نیزتعامل خوبی را در راستای امنیت فضای مجازی داشته باشند.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کردستان بیان کرد: هر پدیده نوظهور دارای تأثیرات خاص خود است و در زمینه فضای مجازی در صورت داشتن اطلاعات، شناخت، درک صحیح می‌توان از این بستر استفاده‌های زیادی را برد.

وی رویکرد اصلی پلیس فتا را پیشگیری اجتماعی دانست و عنوان کرد:  در این راستا پلیس فتا ۴۷۲ کارگاه آگاه‌سازی و اطلاع رسانی برای مدارس، مساجد، دانشگاه‌ها و پرسنل ناجا، ۴۶ مورد انجام مصاحبه رادیویی و تلویزیونی، توزیع ۲۰ هزار بروشور، توزیع ۵ هزار لوح فشرده، برگزاری ۵۷ مورد نمایشگاه فضای مجازی را در استان انجام داده است.

 دانش پور با اشاره به اینکه بخش دیگری از فعالیت‌های پلیس فتا را در بخش مقابله و مبارزه با جرائم سایبری  است، اعلام کرد: جرائم مالی علی رغم  هشدارهای پلیسی شاهد با رشد ۱۳۳ درصدی در صدر جرائم سایبری قرار دارد که ۸۴ درصد جرائم کشف شد.

وی با بیان اینکه وقوع جرائم سایبری در استان نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد افزایش یافته است، گفت: ۵۰ درصد جرائم سایبری استان کردستان مربوط به جرائم مالی، ۳۳ درصد جرائم اخلاقی و ۱۷ درصد را سایر جرائم تشکیل می دهند.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کردستان اعلام کرد: در حوزه جرائم اخلاقی ۱۵ درصد کاهش جرم نسبت به سال قبل را شادهد بودیم و ۹۳ درصد از جرائم با تلاش ماموران پلیس فتا کشف شده است.

وی با اعلام اینکه ۸۹ درصد جرائم رخ داده در فضای مجازی استان کشف شده است، اضافه کرد: در مجموع امسال ۳۳۱ نفر در ارتباط با جرائم سایبری در کردستان دستگیر شدند که ۲۶۰ نفر از آنان مرد و ۷۱ نفر زن هستند.

فعال شدن رمز دوم یکبار مصرف

سرهنگ دانش‌پور از فعال شدن رمز دوم یکبار مصرف برای حساب‌های بانکی افراد خبرداد و اضافه کرد: یکی از راه‌هایی که کلاه‌برداران اینترنتی برای سواستفاده از قربانیان مالی خود انتخاب می‌کنند، استفاده از دانش کم افراد و دست‌یابی به رمز اینترنتی کارت‌های بانکی است که با اجرای طرح رمز دوم یکبار مصرف شاهد کاهش چشمگیر جرائم سایبری خواهیم بود.

وی افزایش بی رویه کاربران، پایین بودن سطح آگاهی کاربران، عدم آگاهی نسبت به آسیب ها، بی اعتمادی بیجا، مخفی و پنهان ماندن هویت‌ها در فضای مجازی را ازمهم‌ترین علل افزایش جرائم سایبری عنوان کرد.

رئیس پلیس فتا  فرماندهی انتظامی کردستان هشدارهایی را برای عدم گرفتار شدن کاربران در دام فیشینگ ارائه و عنوان کرد: استفاده از نرم افزارهای ضدهک و ضدفیشینگ، استفاده از رمز یکبار مصرف، عدم بازکردن لینک‌های ناشناس و اطمینان از اینکه لینک ها در دامنه امن https قرار دارند، از جمله راه‌هایی است که می‌تواند از فیشینگ و برداشت غیرمجاز از حساب جلوگیری کند.

وی اعلام کرد: اسکیمر یکی از روش‌های کلاهبرداری جدید برای خالی کردن حساب های بانکی است که در این روش یک قطعه سخت‌افزاری کار کپی برداری از کارت های عابربانک را انجام می دهد در این راستا مردم در هنگام برداشت از خودپرداز یا دستگاه های عابر بانک مغازه ها از عدم هرگونه شی اضافی بر روی آن مطمئن شوند.

دانش پور در پایان یادآور شد: شهروندان می‌توانند اطلاعات خود در مورد جرائم سایبری از طریق سایت    www.cyberpolice.ir و یا از طریق شماره‌های ۲۱۸۲۳۲۷۲ و ۲۱۸۲۳۲۷۴ برای مشاوره و کسب اطلاعات در زمینه فضای مجازی بهره‌گیری کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه