غلامحسین تقوی خبر داد:
۱۰۰ واحد سردخانه در دست احداث است
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر توسعه صنایع تبدیلی به ویژه صنایع تبدیلی سیب زمینی از در دست احداث بودن ۱۰۰ واحد سردخانه خبر داد.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در جریان بازدید از واحدهای صنایع تبدیلی کشاورزی استان همدان، اظهارکرد: بخش صنایع غذایی استان همدان حرکت روبه جلویی دارد به طوریکه برای ۲۳ واحد استان پروانه طرح توسعه صادر شده است.
فعالیت بیش از ۷۰ درصد واحدهای صنایع تبدیلی همدان
غلامحسین تقوی با بیان اینکه از ۲۸۰ واحد صنایع تبدیلی استان همدان توسط سازمان جهاد کشاورزی پروانه صادر شده است، تصریح کرد: بیش از ۷۰ درصد واحدهای صنایع غذایی استان فعال است و فقط ۳۰درصد از این واحدها نیمه فعال یا غیرفعال هستند.
وی با بیان اینکه سال گذشته هیچ واحد صنایع تبدیلی تعطیل در استان وجود نداشت، یادآورشد: سال گذشته ۷ واحد غیرفعال استان همدان به چرخه تولید بازگشتند.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: ۳۰ درصد از واحدهای صنایع تبدیلی استان همدان نیازمند بازسازی و به روز رسانی است.
تقوی با تأکید بر به روزرسانی بسته بندی محصولات کشاورزی، خاطرنشان کرد: بسته بندیها باید با ذائقه روز انجام شود که در این راستا برخی از واحدها نیاز به دستگاههای پیشرفته دارد.
اشتغالزایی ۸۵۰۰ نفری صنایع غذایی در همدان
وی با اشاره به اینکه ۳۸۰۰ نفر در صنایع غذایی کشاورزی استان اشتغال دارند، افزود: در مجموع ۸۵۰۰ نفر در صنایع غذایی استان همدان مشغول به کار هستند.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان عنوان کرد: جذب مواد اولیه واحدهای صنایع تبدیلی کافی است و در برخی از محصولات از جمله لبنیات، کشمش و خوراک دام اشباع شده است.
تقوی با تأکید براینکه سیبزمینی یک محصول استراتژیک در کشور و استان همدان است، اظهار کرد: در استان همدان سالانه یک میلیون تن سیب زمینی تولید و ۴۰۰ هزار تن نیز از سایر استانها وارد میشود.
وی با بیان اینکه برنامه داریم تولید سیبزمینی را در دستور کار داشته باشیم، ادامه داد: با وجود اینکه ۱۰ درصد از سطح زیرکشت سیبزمینی کاهش یافته است تولید کاهش نداشته است.
ضایعات سیبزمینی همدان به ۲۰ درصد رسید
این مقام مسئول یادآور شد: از سال ۹۱ تا ۹۷ ظرفیت سردخانههای استان همدان ۳۰۰ درصد افزایش داشته است، که ایجاد این سردخانهها با هدف افزایش امنیت غذایی، بالا بردن ماندگاری محصولات و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی بوده است.
تقوی با اشاره به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، بیان کرد: با ایجاد سردخانهها در استان ضایعات سیبزمینی از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد رسیده است.
وی یکی دیگر از مزایای سردخانهها را تنظیم بازار دانست و گفت: در مجموع ۶۰ واحد سردخانه محصولات کشاورزی با ۱۷۰ هزار تن ظرفیت در استان همدان وجود دارد.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان افزود: ۱۰۰ واحد سردخانه در استان همدان در دست احداث بوده و ۲۰ واحد در دست اقدام است که با احداث این واحدها ۳۵۰ هزار تن ظرفیت سازی در استان صورت میگیرد.
ایجاد ۵۰۰ هزار تن ظرفیت فرآوری سیبزمینی در همدان
وی با تأکید براینکه هدف ما این است که صنایع تبدیلی سیبزمینی در استان شکل بگیرد، نیاز بالای صنایع تبدیلی سیبزمینی به سرمایهگذاری و بدبینی سرمایهگذاران به دلیل عدم مدیریت خوب در برخی از واحدها را از دلایل اصلی نبود استقبال سرمایهگذاران در زمینه صنایع تبدیلی سیبزمینی دانست.
تقوی با بیان اینکه ۴ واحد فراوری سیبزمینی در استان همدان ایجاد شده است، اذعان کرد: این ۴ واحد با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در استان درحال شکلگیری است.
وی با اشاره به اینکه پروانه ۱۱۰ هزار تن ظرفیت فرآوری سیبزمینی صادر شده است، گفت: ۵۰۰ هزار تن ظرفیت فراوری سیبزمینی در استان ایجاد خواهد شد.
وجود ۹۰ واحد فرآوری سیر در همدان
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه سیر همدان یکی از مرغوبترین سیرها در کشور است، افزود: سال گذشته ۵۵ هزار تن سیر در استان همدان تولید شد.
تقوی با اشاره به اینکه ۹۰واحد فرآوری سیر در استان همدان وجود دارد، یادآور شد: سرمایهگذاران در فرآوری، صنایع غذایی و بهداشتی و دارویی سیر ورود کنند تا ارزش افزوده بالایی برای استان و کشور بدست آید.
وی با بیان اینکه در استان همدان ۴۰۰۰ تن سردخانه سیر وجود دارد، افزود: برای ۲ واحد سردخانه دیگر نیز مجوز صادر شده است.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان فرآوری و درجه بندی سیر، بسته بندی سبزی و صیفیجات، بسته بندی گوشت و گردو را از اولویتهای صنایع تبدیلی استان دانست و از سرمایهگذاران خواست در این زمینهها ورود کنند.
ارسال نظر