معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان:
تنها راه احیای صنایع دستی در حال فراموشی تعریف کاربریهای جدید برای آنها است
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان عنوان کرد: تنها راه احیای صنایع دستی در حال فراموشی یا خطر، تعریف کاربردها و کاربریهای جدید برای آنها است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کردستان، اسعد ساعدپناه درگفتگو با خبرنگاران رسانه های کردستان اظهار داشت: ۲۰ خرداد روز جهانی صنایع دستی است و از این روز تا ۲۶ خرداد، هفته صنایع دستی نامگذاری شده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان اظهار داشت: هدف ما ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی و سپس شهرک صنایع دستی است و گام به گام به این سمت حرکت میکنیم.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات اصلی تولیدکنندگان صنایع دستی فروش و بازاریابی تولیدات شان است که در صورت داشتن مکانی برای عرضه محصولات خود این مشکل بر طرف می شود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان یادآور شد: تعدادی از صنایع دستی استان کردستان در حال فراموشی و تعدادی نیز در معرض خطر فراموشی قرار دارند.
ساعدپناه با بیان اینکه نساجی سنتی (جولایی) که برای موج و جانماز مورد استفاده قرار میگرفت در حال فراموشی است، گفت: برای احیای نساجی سنتی اعتباری درخواست کرده ایم که با تأمین آن سه استادکار در این زمینه را به کار میگیریم تا در عمارت حبیبی سنندج به نمونه سازی محصول برای کاربردهای جدید بپردازند.
وی تاکید کرد: تنها راه احیای صنایع دستی در حال فراموشی یا خطر، تعریف کاربردها و کاربریهای جدید برای آنها است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با اشاره به اینکه پالان دوزی، سکه دوزی روی لباس، سفیدگری، اسلحه سازی و آسیاب سنگی از جمله صنایع دستی فراموش شده است، افزود: نمدمالی هورامان و سبدبافی (ارغوان بافی) هم از جمله صنایع دستی در خطر فراموشی است.
ساعدپناه با اشاره به هفته صنایع دستی اظهار داشت: برنامههایی برای این هفته در نظر گرفته ایم از جمله برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی در برخی از شهرهای استان است و مهمترین آن برگزاری نمایشگاه در سنندج است.
وی یادآور شد: این نمایشگاه به جهت کمک به بانوان است و توسط بخش خصوصی دایر شده و از ۵۵ غرفه آن ۳۳ غرفه محصولات صنایع دستی استان کردستان را عرضه می کند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: مکاتبات لازم برای تغییر کاربری زمین به منظور ساخت مجتمع کارگاهی صنایع دستی صورت گرفته و پس از آن مراحل اجرایی مجتمع آغاز می شود.
ارسال نظر