مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران :
مبارزه شیمیایی علیه آفت بالشتک مرکبات در مازندران آغاز شد
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران از آغاز مبارزه شیمیایی علیه آفت بالشتک مرکبات خبر داد و گفت: باغداران برای جلوگیری از تنشهای خشکی، آبیاری درخت را قبل از مبارزه شیمیایی انجام دهند .
به گزارش خبرگزاری موج مازندران عبدالرحمن زاغی درباره کنترل آفات و بیماریهای رایج باغات مرکبات اظهار داشت : زمان مناسب مبارزه شیمیایی علیه آفت بالشتک مرکبات از ۲۴ خرداد ماه امسال به مدت ۳ هفته در مناطق شرق و مرکزی و از ۲۹ خرداد به مدت ۳ هفته برای مناطق غرب استان (نور، نوشهر، چالوس، عباس آباد، تنکابن و رامسر) است.
وی با بیان اینکه میزان مصرف روغن امولسیون شونده با حشرهکش و کنهکش ۳ تا ۵ لیتر در یک هزار لیتر آب توصیه می شود، ادامه داد : در صورت افزایش درجه حرارت هوا به بیش از ۳۳ درجه سانتیگراد از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری شود.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران حشرهکشهای توصیه شده برای مبارزه را آپلاود، آدمیرال به میزان ۵/۰-۷۵/۰ لیتر، موونتو ۷۵/۰ لیتر ،استامی پراید ۵/۰ کیلوگرم، دورسبان ۲ لیتر، مالاتیون ۲ تا ۲.۵ لیتر در یک هزار لیتر آب و کنهکشهای توصیه شده را انویدور ۳۵/۰ لیتر، نیسورون، نئورون یک لیتر در یک هزار لیتر آب اعلام کرد.
زاغی به باغداران توصیه کرد قبل از مبارزه با آفات و عوامل بیماری زا با ارائه نمونه از باغ به کارشناسان حفظ نباتات مراکز خدمات، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و یا کلینیکهای گیاهپزشکی مراجعه و بر اساس توصیههای کارشناسی و نسخه گیاهپزشکی صادره نسبت به تهیه سموم از فروشگاههای مجاز و معتبر اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه در باغات آلوده به کنه قرمز مرکبات، استفاده از کنه کشهای توصیه شده همراه با حشرهکشها بلامانع است، گفت: باغداران برای جلوگیری از تنشهای خشکی، آبیاری درخت را قبل از مبارزه شیمیایی انجام دهند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با تاکید به اینکه باغداران باید از سموم و روغنهای امولسیون شونده در ظروف اصلی و پلمپ شده و دارای بر چسب مشخصات و تاریخ مصرف استفاده شود و از مصرف سموم تاریخ گذشته و توصیه نشده خودداری کنند،گفت : برای مبارزه با آفت شپشک آرد آلود مرکبات با هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات شهرستان مربوط نسبت به تهیه کفشدوزک کریپت از شرکتهای تولیدکننده حشرات مفید اقدام و نسبت به رهاسازی کفشدوزک ۷ تا ۱۰ روز پس از مبارزه شیمیایی اقدام شود.
وی افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی اواخر سال گذشته و اوایل فصل سال جاری و انباشت گل و لای در برخی از باغات که موجب گسترش عوامل بیماریزای خاکزی و پوسیدگی ریشه درختان مرکبات شد و باغداران ایجاد زهکش و جمعآوری گل ولای اطراف طوقه و ریشه در باغاتی که میوهها ریزش غیرطبیعی با علائم پوسیدگی ناف است، توصیه می شود برای درختان جوان به ازای هر درخت ۱۰ سی سی فسفیت پتاسیم همراه با آبیاری و یا ۱۰ سی سی فسفیت پتاسیم در ۲۰ لیترآب در سایه انداز درخت محلولپاشی استفاده کنند.
ارسال نظر