مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد بیان کرد؛
توجه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عشایر
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد گفت: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، توجه خاصی به عشایر شده و برنامه های اجرا شده در همراهی با فرهنگ و سنت عشایر است.
به گزارش خبرگزاری موج یزد، عباسعلی دانافر مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد گفت: عشایر رنگین کمانی از آداب و رسوم و سنت ها هستند که میراث فرهنگی را حفظ می کنند و این بسیار ارزشمند است.
وی در جشنواره دانش آموزان عشایر استان یزد که در روستای کر از توابع کرخنگان شهرستان خاتم برگزار شد، افزود: بخشی از فرهنگ جامعه ایرانی اسلامی ما به دست عشایر است و این میراث و آداب و رسوم را باید به نسل جوان منتقل کرد و برگزاری این چنین جشنواره هایی گامی در راستای گسترش این فرهنگ است.
وی ادامه داد: با توجه به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، توجه خاصی به عشایر شده و برنامه های اجرا شده در همراهی با فرهنگ و سنت عشایر است.
دانافر افزود: استان یزد ۲۹ آموزشگاه عشایری دارد که یک هزار و ۲۰۰ دانش آموز را پوشش می دهد و عمدتاً در شهرستان های ابرکوه و خاتم قرار دارد و در اجرای این گونه برنامه ها ضمن توجه به نقاط کمتر برخوردار به دنبال اجرای عدالت آموزشی نیز هستیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در این طرح دو نوع برنامه اجرا می شود یک، برنامه های رسمی که در سراسر کشور به صورت یکسان انجام می شود اما در طرح بوم، برنامه ها بر اساس ویژگی های فرهنگی قومی هر منطقه و اقلیم اجرا می شود.
دانافر افزود: عشایر انسان هایی نجیب و شجاعی هستند و این ویژگی ها باعث شده هویتی جذاب داشته باشند و امیدواریم برگزاری این جشنواره باعث انتقال ارزش ها و مفاهیم و آداب و رسوم و هنرها و همه زیبایی هایی که همچون نخ تسبیح فرهنگ چندین هزار ساله ایران اسلامی ما هستند به دانش آموزان منتقل کنند و ما هم نقش کوچک برای انتقال این رنگین کمان فرهنگ به نسل جدید داشته باشیم.
ارسال نظر