کشف محققین کرمانشاهی:
نقش بسیار مؤثر سورانه و بلوط در ترمیم زخم
یک طرح تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نشان داد عصاره گیاه سورانه و جفت گیاه بلوط خاصیت ضد میکروبی دارد و در ترمیم زخم فوقالعاده مؤثر است.
به گزارش خبرگزاری موج کرمانشاه، بر پایه نتایج مطالعه محققین دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه که تحت عنوان "بررسی اثر پماد عصارههای گیاه سورانه و جفت گیاه بلوط بهصورت مستقل از هم، بر روندترمیم زخم در موشهای صحرایی نر" توسط دکتر محسن ژاله در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد، مشخص گردید عصارههای گیاه سورانه و جفت گیاه بلوط دارای اثرات ضد میکروبی و ترمیم زخمی بسیار بالایی می باشند.
یافته های حاصل از این طرح نشان داد که عصاره های حاصل ازهر دو گیاه دارای ترکیبات موثری هستند که با توجه به خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد میکروبی این ترکیبات، این فرکشن ها دارای خواص ضد میکروبی بسیار زیادی می باشند به طوری که آن ها توانستند در رقت های بسیار کم از رشد و فعالیت باکتری ها و قارچ های آسیب رسان جلوگیری به عمل بیاورند و در رقت های اندکی بالاتر اثر باکتری کشی و قارچ کشی خارق العاده ای از خود نشان دهند.
همچنین گیاهان مذکور دارای خواص ترمیم زخمی فوق العادی بودند به طوریکه آنها توانستند تمامی فاکتورهای التهابی را کاهش و فاکتورهای ترمیمی را افزایش دهند.
هدف طرح تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، بررسی خواص ضد میکروبی و ترمیم زخمی عصارههای گیاه سورانه و جفت گیاه بلوط بود زیرا با توجه به مقاومت روزافزون باکتریهای بیماریزا نسبت به آنتیبیوتیکها، پژوهشگران در پی یافتن داروهای جدید گیاهی بهعنوان جایگزین داروهای شیمیایی و آنتیبیوتیک هستند و از طرفی با توجه به ناتوانی داروهای شیمیایی در درمان زخمهای پوستی، تهیه و فرمولاسیون پمادهای گیاهی در اولویت پژوهشی کشور است.
ارسال نظر