صدور مجوزهای بیحساب و کتاب در دوره های مدیریتی سابق حمل و نقل بندرعباس
عضو هیات مدیره شرکت های حمل و نقل بندرعباس ضمن انتقاد از صدور مجوزهای متعدد برای شرکت های حمل و نقل بندرعباس طی سالهای اخیر بیان داشت: این رویه در گذشته باعث شلوغی صف بار، ایجاد فساد و حضور دلالان در سیستم توزیع بار شده بود.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، مهران نجاتی عضو هیات مدیره شرکت های حمل و نقل بندرعباس در گفتگو با خبرنگار موج، با اشاره به عمده مشکلات شرکت های حمل و نقل جاده ای، تشریح کرد: مالیات بر ارزش افزوده کامیون های ملکی از عمده ترین مشکل شرکت های حمل بار است و این مسئله حتی باعث شده افراد از سرمایه گذاری و ورود به این حوزه سر باز زنند و صنعت حمل و نقل جاده ای در کشور به سمت راننده محوری برود.
*مالیات ۴۰۰ میلیونی هر کامیون در طول سال
وی با اشاره به اینکه یک شرکت حمل و نقل در ازای هر کامیون مبلغی بالغ بر۴۰۰ میلیون ریال باید سالیانه مالیات پرداخت کند و این مسئله باعث دل سردی افراد برای سرمایه گذاری در این مقوله شده است، افزود: بحث مالیات بر ارزش افزوده کامیون ها در هیچ جای دنیا حتی در کشورهای همسایه مانند ترکیه نیز وجود ندارد.
نجاتی بیان کرد: با مطرح کردن این موضوع در مجلس موفق به حذف طرح مالیات شرکت های حمل و نقلی شدیم و منتظر تصویب شورای نگهبان و تبدیل آن به قانون هستیم.
وی با اشاره به اینکه مالیات کامیون های شخصی کمتر از کامیون های شرکت حمل و نقل است، عنوان کرد: وجود این مشکل حضور سرمایهگذار را در این حوزه سخت کرده است.
عضو هیات مدیره شرکت های حمل و نقل بندرعباس درباره روند ساخت شهرک حمل و نقل بندرعباس نیز چنین گفت: مدیریت وقت، مجوز احداث شهرک حمل و نقل را از وزارت خانه گرفت و شروع به ساخت صد در صد آن به صورت خصوصی کرد و در واگذاری آب و برق و سند فاز یک مورد حمایت استاندار قرار گرفتیم.
مهران نجاتی در ادامه تاکید کرد: در شهرک حمل و نقل هر شرکت به طور میانگین ۳۰ نفر پرسنل دارد که در مجموع چهار هزار نفر به صورت مستقیم فعال هستند و در این مجتمع زمینه اشتغال برای ۱۰ هزار نفر در قسمت های پمپ بنزین، واحد تجاری، خدمات و ... ایجاد می شود.
*مجوزهای بی حساب و کتاب
وی گفت: یکی از تهدیدات جدی که شرکت های حمل و نقل را هدف قرار داده، اعطای مجوزهای بی حساب و کتاب تاسیس شرکت جدید از سوی دولت است و جالب است بدانید که تا سال ۱۳۹۲، ۷۳ شرکت حمل و نقلی در بندرعباس فعالیت داشتند که این رقم در سال ۱۳۹۹ افزایش دو برابری داشته به ۱۴۰ شرکت رسیده است.
نجاتی ضمن بیان اینکه این رویه سیاستی اشتباه در این دولت است و برای تاسیس شرکت جدید باید ابتدا نیازسنجی و مطابق با ظرفیت ها سرمایه گذاری شود، گفت: ما در دو دوره مدیریتی سابق شاهد افزایش چشمگیر صدور مجوز شرکت های حمل و نقلی در بندرعباس بودیم که این افزایش سبب شلوغی صف بار و ایجاد فساد و حضور دلالان در سیستم توزیع بار شد.
نجاتی با اشاره به اینکه پیشنهاد ما در این خصوص، استقرار شرکت ها در شهرک حمل و نقل پس از ساخت است، افزود: ۸۰ شرکت در شهرک حمل و نقل و ۴۰ شرکت در پایانه قدیم مستقر هستند و یک سری مجوز در دست اقدام است که به محض خالی شدن جایگزین شوند، ما مخالف صدور مجوزها نیستیم اما تلاش داریم پس از نیازسنجی، متناسب با ظرفیت استان اعطای مجوز صورت پذیرد.
*تغییر مدیریت حمل و نقل استان به نفع رانندگان
وی در پایان با اشاره به تخصص و تجربه مدیریت جدید راهداری و حمل و نقل استان، گفت: حل مشکلات و مسائل شهرک و رانندگان از دغدغه های عابدینی است و وی هر طرحی که به نفع رانندگان باشد را حمایت کرده است.
ارسال نظر