سرپرست معاونت فنی و معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم:
رشته کوه میریزدان و گنبدهای نمکی منطقه کوه نمک قم را بحرانی کرده است
سرپرست معاونت فنی و معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: وجود دو رشته کوه میریزدان و گنبدهای نمکی در منطقه کوه نمک قم یک تونل بادی به سمت شهر ایجاد کرده و موجب بحرانی شدن این منطقه شده است.
به گزارش خبرگزاری موج قم، رائد کمالی مقدم در گفتوگویی با اشاره به مناطق بحرانی چهارگانه استان قم، اظهار کرد: یکی از این مناطق بحرانی منطقه کوه نمک قم با مساحت ۲۹ هزار هکتاری است که در سالیان گذشته از اعتبارات استانی و ملی برای آن هزینه شده است و یکی از علتهای بحرانی بودن آن نیز وزیدن باد غالب از سمت غرب به شرق است.
وی استفاده از اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به استان و اعتبارات صندوق توسعه ملی در سطح دو هزار و ۱۰۰ هکتار را مدنظر قرار داد و عنوان داشت: در این مناطق حدود ۶ هزار هکتار از گونههای زرد تاغ و اسفناج وحشی کشت شده است؛ استان قم دارای ۱۷۶ هزار هکتار بیابان و حدود ۴۷۶ هزار هکتار آماده بیابان شدن است.
سرپرست معاونت فنی و معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان قم با بیان اینکه ۱۰۵ کانون بحرانی در چهار منطقه قم وجود دارد، مطرح کرد: این چهار منطقه شامل منطقه کوه نمک با مساحت ۲۹ هزار هکتار، حسین آباد میش مست با مساحت ۲۷ هزار هکتار، دشت مسیله با مساحت ۴۰ هزار هکتار و بیابانهای اطراف قم با مساحت ۹ هزار هکتار است.
وی با اشاره به اینکه فاصله هوایی منطقه کوه نمک قم تا شهر حدود ۹ کیلومتر است، خاطرنشان کرد: وجود دو رشته کوه میریزدان و گنبدهای نمکی در این منطقه یک تونل بادی به سمت شهر ایجاد کرده است و این عرصه باتوجه به نزدیکی به شهر اولویتدار بوده و در سالهای گذشته از طریق نهالکاری، بوتهکاری، ایجاد هلالیهای آبگیر و چالههای فلسی شکل جهت ذخیره نزولات جوی اقدامات مختلفی انجام شده است.
ارسال نظر