خطر افزایش جمعیت سگ های بلاصاحب در کرج
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان البرز: متاسفانه جمعیت سگ های بلاصاحب در حال افزایش است و اگر اقدامات پیشگیرانه اعمال نشود با خطر انتقال بیماری مواجه خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج البرز، فردین حکیمی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج در خصوص کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب اظهار کرد: سگ حیوانی است که زاد و ولد زیادی دارد و اگر اقدامات پیشگیرانه مناسبی اعمال نشود، جمعیت سگ های بلاصاحب افزایش زیادی خواهد داشت.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان موافق کشتار سگ ها در جهت کنترل جمعیت آنها نیستیم، گفت: بر طبق دستورالعمل موجود به ترتیب طی مراحل زنده گیری، قرنطینه و جداسازی گونه های بیمارو سالم، واکسیناسیون، عقیم سازی و سپس رهاسازی روشی در جهت کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب است.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان البرز بیان کرد: سگ های بیماری که ادامه حیات آنها ممکن نیست و در صورت زنده ماندن ممکن است سگ های سالم را نیز بیمار کنند با انجام یک تزریق به زندگیشان پایان داده می شود.
وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه نمی توانیم حقوق حیوانات را پایمال کنیم، افزود: در گذشته های دور مجوز شکار صادر می کردند؛ چون به عنوان نمونه جمعیت یگ گونه جانوری زیاد بود و یا ممکن بود که آن حیوان موجب خساراتی شود، در برخی موارد نیز ترکیب جنسیتی و نسبت نر و مادگی در یک گونه جانوری با هم همخوانی نداشت.
به گفته حکیمی اما اکنون شرایط با گذشته تفاوت دارد و به دلیل وجود عوامل تهدید کننده حیات وحش عرصه به اندازه کافی برای این جانوران تنگ شده و دیگر نیازی به اعمال روش هایی مانند کشتار حیوانات برای کنترل جمعیت آنها نیست.
وی با اشاره به اینکه نمی توان زیستگاهی را پیدا کرد که در آنجا حیات وحش به راحتی زندگی کنند،گفت: به همین دلیل است که وقتی کرونا شیوع پیدا کرد و تردد خودروها در مسیرهایی مانند جاده محور کرج- چالوس کاهش یافت، خیلی از کل و بزها به وسط جاده آمدند.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان البرز با بیان اینکه آن آرامشی که لازمه زندگی حیات وحش است در زیستگاه های زندگی آنها کمتر یافت می شود، افزود: در عصر حاضر آنقدر جاده های دسترسی احداث شده ویا تغییر کاربری ها و تعارضات به مناطق زیستی حیات وحش با احداث باغ و ویلا صورت گرفته است که شاهد بروز تهدیدهای زیادی برای تخریب و تلفات حیات وحش هستیم.
وی درپایان با تاکید براینکه خوشبختانه همیاران محیط زیست در نقاطی از استان مانند طالقان و بخش آسارا همکاری خوبی با محیط زیست دارند، عنوان کرد: وقتی شکارچیان به مناطق حفاظت شده و یا شکار ممنوع نزدیک می شوند، این همیاران هستند که مسائل مربوطه را به محیط زیست گزارش می دهند.
ارسال نظر