English

روابط عمومی و اموربین الملل شهرداری قم پیشرو درارتباط بااصحاب رسانه برای تولید محتوای مدیریت شهری

حضور منسجم اصحاب رسانه در تولید محتوا پیرامون دغدغه‌های مدیریت شهری یکی از شاخصه‌های تحول مدیریت روابط عمومی و اموربین الملل قم در رفع مشکلات شهری است.

روابط عمومی و اموربین الملل شهرداری قم پیشرو درارتباط بااصحاب رسانه برای تولید محتوای مدیریت شهری

حمیده زند - خبرگزاری موج؛ تولید محتوا، اساس و پایه تحول در روابط عمومی و رسانه است، وقتی به جایگاه رسانه و روابط عمومی به ویژه در حوزه مدیریت شهری ، نگاه تخصصی، علمی، کاربردی و راهبردی وجود داشته باشد و اصحاب رسانه در تولید محتوا پیرامون مشکلات و کمبودها و احصای آسیب‌ها دارای فراغ بال بیشتری باشند و فضا در جهت انتقاد سازنده باز باشد، قطعا رشد و پویایی در انتظار مدیریت شهری است.

حضور منسجم اصحاب رسانه در تولید محتوا پیرامون دغدغه‌های مدیریت شهری یکی از شاخصه‌های تحول مدیریت روابط و اموربین الملل قم در رفع مشکلات شهری است و این امر در چند سال اخیر، بیش از گذشته خود را نشان داده است.

مدیریت شهری، رسالتی وسیع و گسترده است که تحقق آن گاهی با کمی‌ها و کاستی‌هایی همراه است، وقتی در رابطه با احصای مشکلات و شناخت کاستی‌ها، مجالی در تولید محتوا، پژوهش و واقع‌انگاری داده شود، تحولات مسیر واقعی خود را می‌پیماید و انبوهی از مشکلات، گریبانگیر اجرای پروژه‌ها و طرح‌ها نمی‌شود.

نگرش علمی و دانش محور به تولید محتوا در حوزه مدیریت شهری، روشی هوشمندانه در تحقق یک آرمانشهر است، و براین اساس نمی‌توان سهم رسانه را در تحولات مدیریت روابط و اموربین الملل قم و حتی مدیریت شهری نادیده گرفت.

مدیریت شهری مدرن، نیاز به ابزاری پیشرفته دارد و رسانه، خود ابزاری توسعه یافته در انعکاس رویدادهای شهری و شناسایی خلاء‌ها و نقاط ضعف و قوت هستند، در این میان، رسانه‌ها در تبیین مطالبات مردمی از مدیریت شهری و اطلاع‌رسانی وسیع و گسترده در خصوص رویدادهای شهری دارای جایگاه مهم و شناخته‌شده‌ای هستند و هنر روابط عمومی آن است که پلی مستحکم میان رسانه‌ها و مدیریت شهری در تولید محتوا بزند، تا خود را در مقابل انتقاد قرار داده و ضعف‌ها را به موقع بشناسد و برای رفع به هنگام آن تلاش کند.

مسئولان عرصه مدیریت شهری نمی‌توانند نسبت به رسانه، بی‌تفاوت باشند و یا سهم مهم رسانه را در مشارکت و همراهی در رشد مدیریت شهری کتمان کنند، توسعه شهری زمانی اتفاق می‌افتد که همه شاخصه‌ها و ابعاد خدمت رسانی به صورت شفاف در معرض قضاوت و راستی‌آزمایی قرار بگیرد و رسانه، توان عرض اندام و واگویه نقص‌ها و کاستی‌ها را داشته باشد.

با توجه به پیچیدگی‌های مدیریت شهری و ابعاد مختلف یک رویداد در پیکره آن، باید بتوان در تولید محتوا، فرصت رشد بیشتری را به رسانه داد و اعتماد آن را جلب کرد تا مشارکتی فعال و نه منفعل داشته باشند، رسانه‌ها به دلیل شناخت مخاطب، واسطه‌های خوبی برای انعکاس مشکلات شهروندی و مطالبات هستند و از سوی دیگر می‌توانند در اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی و فرهنگ‌سازی در حوزه شهروندی و مدیریت شهری سهیم باشند.

در چند سال اخیر با توجه به تغییرات اساسی و تحولات در حوزه شهرداری و مدیریت شهری، یکی از شاخصه‌های مهم در ارتقای نقش رسانه در حوزه شهری، ایجاد فرصت جهت تولید محتوا ویژه رسانه‌های قم است، نشر دیدگاهها، بیان کاستی‌ها و ارائه چشم‌اندازهای موفق در مدیریت شهری توسط رسانه‌های قم با استقبال خوبی از سوی مدیریت روابط و اموربین الملل قم مواجه شد و این امر، اتاقی شیشه‌ای از مدیریت شهری فراروی شهر و افکار عمومی قرار داد تا حدی که شهروندان، به راحتی در جریان مسائل مدیریت شهری قرار می‌گیرند و از طریق رسانه‌های مختلف اخبار و رویدادها و عملکرد مدیریت شهری را رصد می‌کنند، اگر چه مدیریت شهری، پل‌های ارتباطی را نیز در انعکاس دیدگاهها و نظرات شهروندان ایجاد کرده‌اند که خود نیز سهم مهمی در توسعه خدمات مدیریت شهری و رفع نواقص دارد، اما نقش بی‌بدیل رسانه، در این عرصه مهم انکارناپذیر است.

وقتی رسانه‌ها به طور مستند و واقع‌گرایانه و به دور از افتراء و یا فارغ از نگاههای سیاسی و جناحی به انتقاد در حوزه مدیریت شهری می‌پردازند و وضعیت محیطی مدیریت شهری را به چالش می‌کشانند و می‌دانند در تولید محتوا، دارای آزادی بیان و عملکرد هستند، سطح مشارکت خود را افزایش می‌دهند و این امر در بلند مدت به نفع شهر، شهروندان و حتی مدیران شهری است.

هنگامی که شهروندان، خود را در توسعه شهر سهیم ندانند و دسترسی آزادی به اطلاعات و عملکرد در حوزه مدیریت شهری نداشته باشند و یا وقتی که رسانه‌ها را بیگانگانی تصور کنیم که نباید مداخله‌ای در حوزه مدیریت شهری داشته باشند، نمی‌توان شهری پویا و فعال ترسیم کرد و انتظار ارتقای فرهنگ شهروندی در آن داشت.

خوشبختانه مدیران روابط عمومی و بین الملل شهرداری قم، این موضوع را به خوبی شناخته‌اند و به رسانه، بیش از گذشته بها داده و انتظار بیشتری نسبت به این ابزارهای نوین دارند تا بتوان به ثبات و پایداری مناسبی در حوزه مدیریت شهری و ارائه خدمات دست یافت.

رسانه در تولید محتوای فکری، علمی و مدیریتی، فرهنگی، ارتباطی و اخلاقی نقش مهمی دارد و وقتی تولید محتوا، هدفمند باشد، آثار فراوانی برجای می‌گذارد، به همین دلیل باید در حوزه مدیریت شهری برای تولید محتوا در هر یک از عرصه‌های موجود، راهکاری اندیشید و رسانه را به چالش واداشت و آن را وارد میدان عمل کرد.

ایجاد پاتوق های رسانه‌ای و فرصت‌های ناب در تولید محتوا یکی از رویکردهای مهمی است که مدیریت شهری قم می‌تواند در جهت تحقق اهداف راهبردی به آن بپردازد، البته توجه به رکن آموزش و توسعه فضای کارگاهی جهت حضور منسجم و موثر اصحاب رسانه و خبرنگاران نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، در حوزه مدیریت شهری و اداره شهر، نارسائی‌ها و موانعی وجود دارد که چشم بیدار خبرنگاران قدرت بیشتری در احصا و شناخت آن دارند و می‌توانند در رفع معضلات فرهنگی و اجتماعی شهر به تولید محتوا بپردازند.

در مدیریت شهری قم، هنوز خلاء‌هایی در توسعه زیرساختهای عمرانی و فرهنگی و خدماتی دیده می‌شود که اگر روابط عمومی در حوزه مدیریت شهری، فضای لازم را برای حضور منسجم و مداوم اصحاب رسانه در بیان دیدگاهها و انتقادهای منصفانه و اثرگذار ایجاد کند، قطعا تحولات چند سال اخیر در حوزه مدیریت شهری دو چندان خواهد شد.

نقد و ارزیابی مدیریت شهری با دعوت از رسانه‌ها موجب ارتقای عملکرد مدیران شهری می‌شود و حتی فساد اداری را از میان می‌برد، مدیریت شهری خانواده بزرگی است که رسانه، بخشی از پیکره آن در دیده‌بانی امور به شمار می‌رود انتقادات و پیشنهادات ارزشمند و سازنده، پشتوانه ای مهم در توسعه مدیریت شهری قم خواهد بود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه