English

در گفت‌وگو با معاون سوادآموزی آموزش و پرورش مطرح شد؛

لزوم ایجاد سازمان آموزش مادام العمر برای دانش آموختگان در کشور

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم گفت: در کشور باید یک مجموعه یا سازمان در جهت پرداختن به آموزش مادام العمر ایجاد شود زیرا مهم ترین نکته آموزش، تداوم آن است.

لزوم ایجاد سازمان آموزش مادام العمر برای دانش آموختگان در کشور

جت الاسلام محمدرضا قاسمی نیا معاون  سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری موج قم، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و به تبع آن در شهر مقدس قم، در حوزه فعالیت های دوره سوادآموزی که تا پایان سوم ابتدایی است اولویت با اجرای طرح های خودآموز و فرد به فرد است.

وی افزود: در راستای طرح « خودآموز » و آموزش « فرد به فرد»، جوانان و دانش آموزانی که در مقطع دوم متوسطه هستند به عنوان فرد پشتیبان و آموزش دهنده اعضای خانواده شان که از نعمت سواد محروم‌اند، در آموزش و ارتقای سواد آنان کمک رسان معاونت سوادآموزی می باشند.

معاون  سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم با اشاره به طرح « خواندن با خانواده» و « حلقه های کتاب و کتابخوانی» بیان کرد: یکی از اهداف فعالیت های معاونت سوادآموزی، گسترش فرهنگ اسلامی است و در همین راستا در حال برگزاری طرح « نماز، کلید بهشت» با هدف آشنایی با مقدمات نماز، احکام و فلسفه نماز و.. را برای پنجمین سال متوالی در استان قم هستیم.

قاسمی نیا ادامه داد: تولید محتوای ساده و آموزشی ویژه افراد بزرگسال کم سواد غیرمحصل در دستور کار معاونت سوادآموزی است و تا کنون حدود ۲۵۰ کتاب در این حوزه به چاپ رسیده است تا در اختیار کم سوادان قرار بگیرد.

وی اظهار کرد: پوشش لازم التعلیم و انسداد مبادی بی سوادی از مهم ترین سیاست های راهبردی درازمدت و کوتاه مدت معاونت سوادآموزی است و در همین راستا از کلیه خانواده ها تقاضا داریم که در وضعیت کنونی با توجه به شیوع ویروس کرونا، نباید آموزش را تعطیل کنند و هر خانه باید به یک مدرسه تبدیل شود.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش تاکید کرد: فرموده امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه« ایران را سراسر مدرسه کنید» را بایستی سرلوحه و الگوی آموزش در شرایط امروز کشور قرار دهیم.

وی گفت: آموزش ICDL با هدف آشنایی کار با یارانه ویژه سوادآموزان، ارتباط و تعامل آموزش دهندگان با سوادآموزان از طریق فضای مجازی، تولید ۵۰۰ فیلم کوتاه آموزشی با حدود ۲ هزار و ۸۰۰ دقیقه در فضای مجازی، ارتباط و تعامل آموزش دهندگان با سوادآموزان از طریق تماس تلفنی، ارائه بسته های آموزشی به سوادآموزان و تولید نرم افزارهای آموزشی از جمله اقدامات معاونت سوادآموزی در شرایط ویروس کرونا است.

قاسمی نیا ادامه داد:  تهیه اپلیکیشن  سوادآموزی ؛پخش برنامه آموزشی « لوح و قلم» و « فرصتی برای همه از شبکه نور قم، اهدای یک شاخه گل و تقدیرنامه به سوادآموزان و آموزش دهنده، تماس با سوادآموزان و آگاهی بخشی به آنان در حوزه سلامت و تشویق خانواده های سوادآموز جهت ثبت نام در سامانه سلامت از دیگر فعالیت های این معاونت به شمار می رود.

وی با اشاره به فراخوان جشنواره فیلم کوتاه سوادآموزی برای اولین بار در استان قم در اسفندماه سال۹۸، خاطرنشان کرد: این طرح در راستای بهبود تعامل و ارتباط آموزش دهندگان با سوادآموزان برگزار و از آموزش دهندگان درخواست شد تا از نحوه تدریس و آموزش خویش به سوادآموزان فیلم کوتاه گرفته و برای شرکت رد جشنواره ارسال کنند و در ۱۷ شهریورماه هم زمان باروز جهانی سوادآموزی  از برترین فیلم های جشنواره تقدیر به عمل خواهد آمد.

وی تاکید کرد: در کشور باید یک مجموعه یا سازمان در جهت پرداختن به آموزش مادام العمر ایجاد شود زیرا مهم ترین نکته آموزش، تداوم آن است، چه بسا در حال حاضر دانش آموزان پس از دوره ۱۲ ساله آموزش، رها می شوند و یا دانشجویان نیز پس از تکمیل تحصیلات، رها شده و آموزه های آن ها به فراموشی سپرده می شود.

قاسمی نیا گفت: در همین راستا دوره تحکیم سواد با هدف تثبیت، تعمیق و تحکیم آموزه های پیشین سوادآموزان در معاونت نهضت سوادآموزی برگزار می شود و امیدواریم از این دوره در جهت رسیدن به هدف متعالی آموزش مادام العمر در کشور به عنوان یک الگو استفاده شود.

وی ادامه داد: زمانی که جامعه و کشوری در مسیر پیشرفت و آبادانی قرار بگیرد به صورت خودکار موضوع بی سوادی و کم سوادی به عنوان یک آسیب بروز پیدا می کند و لذا قشر بی سواد جامعه برای اینکه خود را به این قافله پیشرفت برسانند باید از سطح برخوردار شده و در این زمنیه معاونت سوادآموزی تمام تلاش های خود را به کار می بندد.

قاسمی نیا بیان کرد: مقام معظم رهبری در ۱۰ اردبیهشت ۹۲ در ابلاغ سیاست های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش وپرورش  کشور در راستای ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور بر ریشه کنی بی سوادی تاکید ویژه داشتند که امیدواریم با همت مسئولان استانی و قشر با سواد جامعه به این امر مهم دست یابیم.

وی گفت:وجود حتی یک نفربی سواد ویاکودک بازمانده ازتحصیل  برای کشورواستان مقدس قم زیاداست ولازم است به فرموده حضرت امام خمینی ره تمام بی سوادان برای یادگیری وتمام باسوا دان برای یاددادن به پاخیزند.

وحضرت امام خامنه ای عزیزوحکیم می فرمایند:سوادآموزی جهادی بلندمدت وآینده ساز به شمارمی رودویک جریان مهم فرهنگی است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه