رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم به موج خبر داد؛
اجرای یک طرح در راستای کاهش وقوع جرایم سایبری در شهر هوشمند در مرداد ماه
رئیس ستاد شهر هوشمند از اجرای یک طرح در راستای کاهش وقوع جرایم سایبری در شهر هوشمند در مردادماه خبرداد.
همایون یزدان پناه، رئیس ستاد شهر هوشمند در گفت و گو با خبرنگار موج قم، بیان کرد: طرح پژوهشی «آسیبپذیری و مخاطرات امنیت سایبری در شهر هوشمند» در راستای ارائه خدمات شهری در قالب فضای مجازی و هوشمندسازی در قم اجرایی می شود.
وی افزود: این طرح برای اولین بار در ایران، به درخواست ستاد شهر هوشمند شهرداری قم در نیمه دوم آذرماه ۹۸ با همکاری مرکز تخصصی آپا در دانشگاه قم آغاز شده است و هم اکنون دانشگاه قم گزارش نهایی خود را اعلام کرده و کار به پایان رسیده است و تا پایان مردادماه ۹۹ به اجرا می رسد.
مدیر نوسازی و تحول سازمانی شهرداری قم بیان کرد: مروری بر مطالعات انجام شده در موضوع امنیت شهر هوشمند و کلیات موضوع، بررسی مخاطرات امنیت در شهر هوشمند اعم از محیط هوشمند، حمل و نقل و انرژی هوشمند، ارائه توصیه ها و چک لیست های ملاحظات شهر هوشمند در حوزه امنیت، مطالعه میدانی لیست پروژه ها و اقدامات موردنیاز جهت بهبود امنیت شهر هوشمند از جمله اهداف کلی این پروژه محسوب می شود.
یزدان پناه گفت: شهر پایدار هوشمند، شهری نوآورانه است که از فناوری اطلاعات و ارتباطات و سایر ابزارها برای بهبود کیفیت زندگی، بهره وری از عملکرد و خدمات شهری و رقابت پذیری استفاده می کند.
وی ادامه داد: شهر هوشمند نیازهای نسل های حال و آینده را با توجه به جنبه های اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی برآورده می کند از این رو دارای ویژگی های متمایزی با سایر دستگاه های مرسوم است که نیاز به توجه بیشتر و پررنگ تر به برخی جنبه های آن در مقابله با مخاطرات امنیتی دارد.
رئیس ستاد شهر هوشمند در خصوص ضرورت اجرای این طرح مطالعاتی، اظهار کرد: با توجه به این امر، مرکز تخصصی آپا به بررسی چالشهای امنیتی در هر یک از دامنههای شهر هوشمند و همچنین برخی دامنه های جزئی تر مانند پارکینگ هوشمند و دوربینهای هوشمند پرداخته است.
یزدان پناه تصریح کرد: علاوه بر آن، در مورد هر یک از دامنههای هوشمندسازی مواردی شامل لیست مخاطرات امنیتی اختصاصی و حملات محتمل در آن دامنه و همچنین استانداردهای امنیتی آن دامنه بررسی شده است که از طریق بررسی منابع رسمی، استانداردهای مختلفی که برای هوشمندسازی مطرح شدهاند یافت شده و مستندسازی شدند.
مشاور شهردار قم در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با اشاره به اینکه معماری شهرهای هوشمند شامل دو لایه فیزیکی و سایبری است، گفت: تاثیر حملات سایبری در شهرهای هوشمند نه تنها وسیع تر و مخرب تر از سایر دستگاه ها است بلکه برخلاف بسیاری از سامانه های فناوری اطلاعات، احتمال تخریب فزیکی نیز وجود دارد.
وی افزود: امکان تخریب فیزیکی در صورت بروز حمله سایبری، تسهیل دسترسی فیزیکی مهاجمین به تجهیزات، انتشار تاثیر حملات، وجود دستگاه های آسیب پذیر، تعدد سازمان های متولی و..از جمله چالش های امن سازی شهر هوشمند می باشد که در این طرح پژوهشی به صورت تخصصی به آن پرداخته شده است.
وی تصریح کرد: طیف فعالیت های پلیس فتا بسیار گسترده است و در همه حوزه های خدمات الکترونیکی و بانکی، خرید و فروش سهام و هک کردن سایت های صنعتی و دولتی و..ورود پیدا کرده و در صورت وقوع جرم، سارقان و مجرمان را شناسایی و دستگیر می کند اما این پروژه در راستای کاهش وقوع جرایم سایبری در شهر هوشمند اجرایی می شود.
رئیس ستاد شهر هوشمند ادامه داد: در راستای کاهش وقوع جرایم سایبری، نمونه هایی از حملات سایبری به شهر هوشمند، اهداف حملات سایبری و ابعاد تاثیرگذاری آن به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گرفته است.
یزدان پناه گفت: در این طرح مطالعاتی، حریم خصوصی شهروندان در یک شهر هوشمند که به دلیل تعامل نزدیک و بالای شهروندان با دستگاه های هوشمند، به عنوان یکی از اهداف مهاجمین سایبری تلقی می شود مورد توجه قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: لیست برخی اقدامات امنیتی صورت گرفته توسط شهرهای هوشمند در جهان و مروری بر برخی حملات در جهان از جمله خروجی این طرح می باشد.
ارسال نظر