در صد و نود و یکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان قم مطرح شد؛
کاهش ۴۷ درصدی آمار فوتی های تصادفات رانندگی در قم/ استان قم بیشترین موتورسیکلت را دارد
استاندار قم از کاهش ۴۷درصدی آمار فوتیهای تصادفات درون شهری قم و کاهش ۱۹ درصدی آمار تصادفات برون شهری خبر داد و افزود: شهروندان و کلیه دستگاه های دولتی استان می بایست در برابر کاهش تلفات ناشی از تصادفات احساس مسئولیت کنند.
به گزارش خبرگزاری موج قم، صد و نود و یکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی قم که در سالن همایشهای فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، بهرام سرمست استاندار قم، با اشاره به لزوج توجه به فرهنگ سازی در راستای کاهش تصادفات شهری بیان کرد: تصادفات شهری تنها با فعالیتهای اجرایی کاهش نمییابد و نیازمند فرهنگسازی بیشتر است.
وی با اشاره به آمار بالای تصادفات به ویژه موتورسواران در قم، اظهار کرد: در جلسات شورای ترافیک و کمیسیون ایمنی راه، مصوباتی در راستای کاهش تلفات و تصادفات ارائه و پیگیری شده است.
استاندار قم از کاهش ۴۷درصدی آمار فوتیهای تصادفات درون شهری قم و کاهش ۱۹ درصدی آمار تصادفات برون شهری خبر داد و افزود: شهروندان و کلیه دستگاه های دولتی استان می بایست در برابر کاهش تلفات ناشی از تصادفات احساس مسئولیت کنند.
وی تصریح کرد: در راستای کاهش تصادفات درون شهری و برون شهری، برنامه های خوبی از طرف راهور و پلیس راه ارائه شده است که باید توسط کلیه دستگاه های ذی ربط به درستی پیگیری شود.
سرمست با اشاره به اینکه «پایش تصویری» رویکردی مهم در راستای کنترل ترافیک و کاهش تصادفات است، گفت: در تصادفات برون شهری احصای نقاط حادثه خیز مورد توجه قرار گرفته است و در همین راستا شهرداری و مدیریت شهری نقش مهمی در پایش تصویری در سطح شهر بر عهده دارد.
استاندار قم خاطرنشان کرد: شورای فرهنگ عمومی در راستای ارتقای فرهنگ شهروندی در جهت رعایت قوانین باید وارد عمل شود و در راستای توسعه نظم و امنیت، از طریق رسانه و همچنین با همکاری دستگاه های اجرایی اعم از سازمان تبلیغات اسلامی، صدا و سیما و آموزش و پرورش، فرهنگ سازی و آموزش را مورد توجه قرار دهد.
سرمست در خصوص برگزاری مراسم های اعیاد پیش رو ،عنوان کرد: به طور کلی براساس ابلاغیه وزارت بهداشت و ابلاغیه کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مدیریت کرونا برگزاری مراسم دعای عرفه و نماز عید سعید قربان در مناطق غیر سفید ممنوع است.
وی گفت: طبق ابلاغیه، با توجه به افزایش آمار مبتلایان کرونا درکشور برگزاری مراسم دعای عرفه و نماز عید سعید قربان فقط در مناطق سفید برگزار خواهد شد و برگزاری آن در سایر مناطق ممنوع است.
استاندار قم تصریح کرد: طبق ارزیابیهای صورت گرفته قم از سفید به وضعیت نارنجی و مرز هشدار رسیده و پروتکلهای بهداشتی باید به خوبی رعایت شود و لذا مراسم دعای عرفه و نماز عید سعید قربان در قم برگزار نخواهد شد.
استان قم بیشترین تعداد موتورسیکلت را دارد
در ادامه این جلسه، احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: شهر قم بیشترین موتورسیکلت را دارد و لذا تصادفات رانندگی با موتورسیکلت و آمار فوتی های این تصادفات نیز افزایش می یابد.
وی با اشاره به لزوم نظارت بر بیمه موتور سیکلت ها افزود: بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث موتور سیکلت ها و کاهش هزینه های بیمه شخص ثالث برای موتور سواران از اقداماتی است که می توان انجام داد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برخی از موتورسیکلت ها بیمه شخص ثالث ندارند و زمان وقوع تصادف، برای خود و خانواده شان مشکلات بسیاری پدید می آید و منجر به افزایش پرونده های قضایی می شود.
امیرآبادی فراهانی با اشاره به اینکه اهدای کلام کاسکت در نماز جمعه یکی از اقدامات جالب در بود که می شود آن را تکرار کرد، اظهار کرد: با توجه به رایزنی های انجام شده توسط مجمع نمایندگان قم و با همکاری شهرداری قم و کمیسیون فرهنگی شورای شهر قم در تلاش هستیم تا تعدادی کلاه کاسکلت به صورت رایگان دریافت شود.
وی با اشاره به اینکه اهدای کلاه کاسکت به موتورسواران یکی از طرح های بسیار اثربخش است، خاطرنشان کرد: سال قبل ۵ هزار کلاه کاسکت از تهران تهیه شد و با همراهی شهرداری و راهور در اختیار موتورسواران قرار گرفت که جنبه تشویقی دارد.
امیرآبادی گفت: در جهت تولید محتوا برای شبکه های استانی در خصوص وضعیت ترافیکی و تصادفات و رعایت حقوق شهروندی بودجه ای مصوب شده که صدا و سیمای قم می تواند پیگیری این اعتبارات در جهت ساخت برنامه و تولید محتوا باشد.
مسئولیت سنگین مدیران قم در قبال فرهنگ شهروندی جهت کاهش تصادفات رانندگی
در ادامه، سید موسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، با اشاره به مصوبات صد و نود و یکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان قم، گفت: وضعیت ترافیک و تصادفات شهر قم و رعایت حقوق شهروندی و اعلام راهکارهای فرهنگی یکی از مصوبات این جلسه است.
وی با اشاره به مسئولیت سنگین مدیران استان قم در قبال فرهنگ شهروندی، بیان کرد: آمار تصادفات فوتی و جرحی و بی توجهی برخی از شهروندان به رعایت قوانین، نشان دهنده این مسئولیت سنگین است.
حسینی کاشانی اظهار کرد: در زمینه نقش رسانه و دستگاه های فرهنگی و اجرایی در عرصه فرهنگ سازی و برنامه ریزی در کاهش تصادفات، مصوبات ارائه شده در هیات اندیشه ورز باید به طور جدی پیگیری شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم خاطرنشان کرد: طرح« الگوی ساخت مجتمع های زیستی ـ معیشتی سبک زندگی اسلامی» که توسط جهاد دانشگاهی قم ارائه و تنظیم شده است می تواند به عنوان یکی از مصوبات در جلسه ای دیگر مورد ارزیابی قرار بگیرد و در قم به عنوان پایلوت عملیاتی شود.
وی تاکید کرد: به علت ممنوعیت برگزاری اعیاد قربان و غدیر به دلیل وضعیت هشدار در قم باید از ظرفیت فضای مجازی و فرهنگی به بهترین شکل استفاده کرد برای مثال خطبه خوانی از طریق بلندگوهای مساجد در روز عید غدیر می تواند یکی از پیشنهادات فرهنگی در این زمینه باشد.
حسینی کاشانی بیان کرد: برگزاری مسابقات «کتاب خوانی» و «آشنایی با مفاهیم غدیر» و پخش مستقیم از طریق شبکه استانی و پوشش برنامه های حرم و جمکران در این ایام از جمله کلیه مصوبات در بحث برنامه های قرانی در شورای توسعه قرانی مطرح و تصمیم گیری می شود.
وی در پایان تاکید کرد: دستگاه های اجرایی می توانند بخشی از بودجه را به برنامه های قرآنی اختصاص دهند و در این زمینه جدی تر وارد میدان عمل شوند.
ارسال نظر