معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی استان اصفهان تشریح کرد:
وضعیت طرح های فراشهری در استان اصفهان
معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی استان اصفهان وضعیت طرح های توسعه شهری فراشهری در استان اصفهان را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری موج اصفهان، محمد بنائیان با اشاره به وضعیت طرح های فراشهری استان اصفهان اظهار کرد: استان اصفهان با دارا بودن ۱۰۷ شهر از بزرگترین نظام سکونتگاهی و شبکه شهری در بین استانهای کشور برخوردار است، همچنین دارای تنوع کاملی از سلسله مراتب طرحهای توسعه فرا شهری و شهری است.
وی از مهمترین طرحهای فراشهری استان به طرح جامع منطقهای اصفهان در دهه ۶۰، طرح های جامع نواحی مرکزی، غرب، شمال شرق و جنوب استان اصفهان در دهه ۷۰ و ۸۰، طرح مجموعه شهری و سند آمایش سرزمین استان در دهه ۹۰ اشاره کرد. و اذعان داشت؛ با توجه به رویکردهای اقتصادی و اجتماعی در تهیه " طرح های توسعه شهری " از اسناد راهبردی برنامه ششم توسعه نیز میتوان به عنوان سند فرادست در تهیه طرح های توسعه شهری نام برد.
معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه "طرحهای جامع" اولین سطح از طرح های توسعه شهری هستند گفت:این طرح ها با یک افق بلند مدت ۱۰ تا ۱۵ ساله نحوه استفاده از زمین برای کاربریهای مختلف در محدوده و حریم شهر را تعیین کرده و اولویت مناطق را از نظر بهسازی و نوسازی مشخص می نمایند.
وی افزود: "طرح های جامع" علاوه بر ارائه اسناد نقشهای، ضوابط مربوط به حفظ و ارتقای کیفیت محیطی مناظر طبیعی، تاریخی و مصنوع را نیز وضع میکنند. که تا قبل از سال ۱۳۸۶، تنها ۲۰ شهر بزرگ استان دارای طرح جامع مصوب بودند اما با توجه به مصوبه سال ۱۳۸۶ هیات محترم دولت مبنی بر تهیه طرح جامع برای کلیه شهرهای کشور، این اداره کل اقدام به تهیه طرح جامع برای ۸۱ شهر دیگر استان نمود.
بنائیان ادامه داد: براین اساس در مجموع ۱۰۱ شهر استان مشمول نظام تهیه طرحهای جامع گردیدند و ۷ شهر دیگر استان شامل شهرهای سین، اصغرآباد، زیار، زازران، باغشاد، طرق رود و دهسرخ به لحاظ دستورالعملهای مربوط مشمول نظام تهیه طرح هادی شهری شدند که در حال حاضر همگی به استثنای شهر دهسرخ از طرح هادی مصوب برخوردار میباشند.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع ۱۰۱ شهر مشمول نظام تهیه طرح های جامع، ۹۸ شهر استان دارای طرح جامع مصوب و ابلاغی و ۳ شهر باغبهادران، کامو - چوگان و جوشقان قالی مصوب و در مرحله اصلاح و طی فرآیند ابلاغ می باشند؛ لذا می توان برای چند ماه آینده این نوید را داد که کلیه شهرهای مشمول نظام طرح های جامع شهری استان به صورت ۱۰۰ درصد از طرحهای توسعه و عمران شهری برخورداد خواهند بود.
معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی استان با بیان اینکه از مجموع ۹۸ شهر مصوب، ۱۵ شهر استان دارای طرح بازنگری طرح جامع بودند، گفت:از این میان ۱۱ شهر مصوب و ابلاغ گردیدند و ۴ شهر بهارستان، سده لنجان، زرین شهر، مبارکه در مرحله تصویب و ابلاغ میباشند.
وی افزود: از سال ۱۳۹۷ با توجه به پوشش حداکثری شهرهای استان از نظر تهیه طرح های جامع شهری، رویکرد کیفی در تهیه این طرحها بیش از پیش مد نظر اداره کل را ه وشهرسازی استان اصفهان قرار گرفت و بر این مبنا بازنگری طرح توسعه و عمران (جامع) شهر نطنز به عنوان اولین طرح جامع ویژه استان اصفهان و طرح جامع شهر نایین به عنوان اولین طرح جامع کشور با رویکرد بازآفرینی دردستور کاراین اداره کل قرار گرفت. همچنین برنامه جامع کلانشهر اصفهان با رویکرد نوین به عنوان اولین پایلوت کشوری از سال ۱۳۹۷ در دست تهیه می باشد که مرحله اول آن شامل شناخت مسائل و امکانات تا اواسط مهرماه سال جاری تکمیل خواهد شد.
بنائیان ضمن تشریح طرح های تفصیلی استان اذعان داشت: این طرح ها در چارچوب اسناد و ضوابط طرح های جامع و بر اساس حدود ثبتی و ملکی، وضعیت دقیق کابریها، تراکم ها و گذرها را در سطح شهر و به تفکیک محلات واقع در آن مشخص کرده و اولویتهای مربوط به نوسازی و بهسازی را تعیین میکنند.
وی افزود: از مجموع ۹۸ شهر دارای طرح جامع مصوب و ابلاغی، هم اکنون ۲۷ شهر دارای طرح تفصیلی مصوب می باشند که طرح تفصیلی ۲۲ شهر ابلاغ گردیده و طرح تفصیلی ۵ شهر دیگر در مراحل نهایی ابلاغ می باشد. همچنین تعداد ۴۵ شهر دیگر استان دارای قرارداد طرح تفصیلی بوده و فرآیند تهیه آنها در جریان میباشند.
معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی استان تصریح کرد: باتوجه به اعتبار پیشنهادی از محل منابع دارایی های تملک سرمایه ای، تهیه طرح تفصیلی ۱۰ شهر دیگر استان طی سال جاری و تا پایان سال ۹۹ در دستور کار این اداره کل قرار دارد و پیش بینی می گردد قرارداد طرح تفصیلی۱۶ شهر دیگر استان نیز طی سال ۱۴۰۰و ۱۴۰۱ منعقد گردد. همچنین بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته تا سال ۱۴۰۲ همه شهرهای مشمول نظام طرح های جامع و تفصیلی از طرح تفصیلی مصوب برخوردار خواهند بود.
ارسال نظر