English

بحران عادی‌انگاری‌ها‌، نفس‌گیرتر از کروناست!

علی‌رغم همه هشدارها و ابراز نگرانی‌ از شدت گرفتن کرونا در قم، موج سوم این ویروس مرگبار فرا رسید و با افزایش چشمگیر ابتلا به کروناویروس و تعداد افراد بستری در بیمارستان‌ها، محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های یک هفته‌ای در قم کلید خورد؛ ضوابط سخت‌گیرانه‌ای که اوج یک موج فراگیر را در قم نشان می‌دهد.

بحران عادی‌انگاری‌ها‌، نفس‌گیرتر از کروناست!

حمیده زند - خبرگزاری موج قم؛ در این موج جدید، دیگر هشدارها و توصیه‌ها به تنهایی کارساز نیست و دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا ، تشدید برخورد با افراد و اصناف بی‌توجه و بی‌مبالات نسبت به رعایت پروتکل‌ها را نشان می‌دهد، محدودیت‌هایی که در طول ۷ ماه آنچنان جدی نگرفته شد و برخی از عادی‌انگاری‌ها و بی‌مسئولیت‌ها از سوی شهروندان، وضعیت را بحرانی‌تر کرد، اگر چه، بحران عادی‌انگاری‌ها‌، نفس‌گیرتر از کروناست!

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در حال حاضر شاهد اوج گیری پیک دوم کرونا در قم هستیم که بسیار بزرگ و خطرناک و ادامه دار است از این رو لازم است برای کنترل این بیماری واگیردار برخوردها با قدرت بیشتری انجام تداوم پیدا کند.

محمد رضا قدیر رئیس دانشگاه روابط عمومی علوم پزشکی قم در گفتگوئی از ادامه دار بودن موج کرونا در قم خبرداد و گفت: اگر بنا داریم با جدیت، موج کرونا را کنترل کنیم و آمار مبتلایان به ویروس کاهش یابد، باید اعمال ضوابط و برخوردها با قدرت بیشتری دنبال شود

وی تصریح کرد: امروز کادر درمان و مدافعان سلامت با بحران بزرگی مواجه هستند و افزایش تعداد بستری‌ها و مراجعات، این عزیزان را با خستگی و فرسایش مواجه کرده، اما دردناک‌تر ‌از سنگینی بار مسئولیت در قبال سلامت جامعه، بی‌مهری و بی‌توجهی شهروندان در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عدم فاصله‌گذاری اجتماعی و نزدن ماسک است.

قدیر بیان کرد: محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی که از دهم مهرماه به طور جدی در قم اعمال می‌شود تا حدی می‌تواند مانع از شیوع ویروس شود، اما مسئولیت‌پذیری مردم مهم‌ترین پشتوانه در موفقیت این طرح خواهد بود و امیدواریم وضعیت فوق قرمز قم، با این تدابیر و مشارکت شهروندان، التیام یابد.

وی هشدار داد: وضعیت کرونا در قم بسیار خطرناک شده است و هر روز تعدادی از شهروندان جان خود را به دلیل ابتلاء به ویروس کرونا از دست می‌دهند و این وضعیت می‌تواند به دلیل بی‌مسئولیتی عده‌ای در قبال شیوه‌نامه‌های بهداشتی بحرانی‌تر شود، با توجه به اهمیت حفظ جان شهروندان، نظارت‌های منسجمی باید پشتوانه محکمی برای رعایت پروتکل‌ها باشد.

مرتضی حیدری فرماندار قم نیز در گفتگو با موج نسبت به افزایش آمار بیماران بستری در قم هشدار داد و افزود: برخی از بازگشائی‌ها و ساده‌انگاری‌‌ها و عادیا‌نگاری‌ها در میان شهروندان، زمینه افزایش شیوع ویروس را فراهم کرد و ما شاهد جولان کرونا در میان شهر و شهروندان هستیم.

وی با اشاره به وضعیت فوق قرمز قم عنوان کرد: پروتکل‌های بهداشتی همچون فاصله‌گذاری اجتماعی، زدن ماسک و پرهیز از ترددهای غیرضروری بارها و بارها به شهروندان تذکر داده شده است، اما نیاز به یک آسیب‌شناسی جدی در خصوص عادی‌انگاری ویروس خطرناک کرونا داریم تا ببینیم عواملی که موجب می‌شود گاهی رعایت پروتکل‌های بهداشتی براساس آمار اعلام شده به ۵۰ درصد در میان شهروندان می‌رسد چیست و چرا برخی از شهروندان نسبت به سلامت خود و دیگران بی‌مهری و بی‌توجهی دارند.

فرماندار قم اظهار داشت: باید از تمامی ظرفیت رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی در جهت آموزش شهروندان استفاده شود تا گرفتار عادی‌انگاری نباشیم، ما برای قطع رنجیره اتصال کرونا به یک بسیج عمومی و ارتقای فرهنگ شهروندی به سمت و سوی رعایت پروتکل‌ها نیاز داریم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت ارائه هشدار و تذکرات بیشتر به شهروندان در کاهش آمار ابتلاء به ویروس باید از ظرفیت ارزشمند توصیه‌های دلسوزانه مراجع، علما و بزرگان دین استفاده کرد، ضمن اینکه به نوعی همبستگی، انسجام و همدلی بیشتری در شهروندان در جهت پایبندی به ضوابط و پروتکل‌ها ضروری است.

روند صعودی شیوع کرونا در قم، بحرانی را رقم می‌زند که تنها با مدیریت و تدبیر می‌توان از فاجعه‌ای بزرگتر جلوگیری کرد، در این باره محسن اروجی مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم بیان کرد: متاسفانه برخی از تجمعات در قم و بی‌توجهی به رعایت نکات بهداشتی، به گسترش ویروس دامن زده است و باید محدودیت‌ها به طور جدی تشدید شود تا این بحران را بتوان مدیریت کرد.

وی افزود: رفتار ویروس در طول ماههای گذشته تغییر کرده است و علی‌رغم اینکه تصور می‌شد با افزایش دما در تابستان، آمار ابتلا کاهش یابد این گونه نشد و موج جدیدی رقم خورد و با وجود جدی بودن بحران، عدهای ‌از شهروندان با عدم رعایت پروتکل‌ها و تجمعات و مسافرت و ترددهای غیرحضوری موجب افزایش شیوع کرونا شدند.

اروجی در مورد توجه هیئت‌های مذهبی به دستورالعمل‌های ابلاغ شده عنوان کرد: برگزاری مراسم‌ها در فضاهای باز و ممنوعیت توزیع پذیرایی می‌تواند آثار مثبتی در جلوگیری از انتشار ویروس داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: با کاهش دمای هوا، پیش‌بینی دقیقی از تاثیر آنفلوآنزا در شیوع و گسترش کرونا وجود ندارد و باید توجه به پروتکل‌ها با جدیت بیشتری دنبال شود تا مبادا گرفتار ویروس آنفلوانزا و افزایش کرونا باشیم.

شاید یکی از ابزارهای مناسب در جهت ارائه ارتقای سطح آگاهی شهروندان نسبت به وضعیت قم اعلام هشدار روزانه با روش‌های مختلف از جمله هشدارهای صوتی باشد که در این زمینه شهرداری قم علاوه بر ایجاد ظرفیت‌های لازم در سطح شهر و هشدارهای مکرر در خصوص گزارشات مردمی از طریق ۱۳۷ و ۱۹۰ مبنی بر اعلام تجمعات نیز اقداماتی انجام شده است.

خودکشی به سبک سهل‌انگاری نسبت به کرونا، شوخی تلخی است که بی‌توجهی و بی‌مسئولیت‌های برخی از شهروندان به آن دامن می‌زند و شاید لازم است برای اقناع‌سازی جامعه، به دنبال شیوه‌های کارآمدتری بود تا در کنار نظارت‌ها و اعمال محدودیت‌ها، فرهنگ رعایت پروتکل‌های بهداشتی را نهادینه کرد.

با وجود اوضاعی که هر روز از طریق رسانه‌ها برای شهروندان تشریح می‌شود، تردد در سطح شهر و مواجه شدن با افرادی که هنوز اعتقادی به زدن ماسک و رعایت بهداشت عمومی ندارند عیجب و باورنکردنی است.

یکی از بانوان شهروند در مورد عدم استفاده از ماسک و تردد در سطح شهر می‌گوید تا چند ماه قبل در قرنطینه و ماندن در خانه و زدن ماسک در ترددهای سطح شهر از ماسک به طور مستمر استفاده می‌کرده است، اما قیمت ماسک یک بار مصرف با توجه به تعداد اعضای خانواده و ترددهایی که در سطح شهر داریم واقعا برای ما گران تمام می‌شود و بیشتر ماسک را برای همسرم و پسرم که تردد بیشتری برای کار در بیرون از منزل دارند نگاه می‌داریم.

وی گفت: ماسک‌های پارچه‌ای هم با توجه به جنس برخی از پارچه‌ها به سختی قابل استفاده است و نمی‌توان در آن به راحتی نفس کشید و بعد از مدتی شستشو نیز کیفیت خود را از دست می‌دهد، حداقل مسئولان در مورد توزیع ماسک بین خانواده‌هایی که توان مالی لازم برای خرید ماسک یک بار مصرف ندارند فکری کنند، متاسفانه در این گرفتاری‌های اقتصادی تهیه ماسک بر عهده خانوار است و شرایط مردم نیز در تامین مایحتاج اساسی یک‌سان نیست.

اقای زنده‌دل یکی دیگر از شهروندان در این باره بیان کرد: اینکه مردم در منزل بنشینند بسیاری از مشکلات را در مورد کرونا از بین می‌برد، ولی وقتی فکری به حال معیشت مردم نمی‌شود و برای جبران زیان‌های اقتصادی وامی ناچیز در نظر می‌گیرند که در این شرایط ضامن به سختی پیدا می‌شود چطور انتظار همراهی مردم برای در خانه ماندن دارند.

خداوردی نیز یکی از کسبه است که در این باره می‌گوید: وقتی انسان بداند که جان‌اش در خطر است، از بسیاری از موانع با سرعت عبور می‌کند و مسیر دشوار را با سرعت بیشتری می‌پیماید، شاید بی‌توجهی مردم به رعایت بهداشت به این دلیل است که هنوز شهروندان، خطر واقعی کرونا را با پوست و خون خود درک نکرده‌اند.

جدی نگرفتن کرونا، تبعات جبران‌ناپذیری دارد و دامان‌گیر جامعه‌ای می‌شود که مهم‌ترین سرمایه‌های اجتماعی آن را شهروندان و نیروی انسانی شکل می‌دهد، اما سهل‌انگاری‌ها و بی‌مبالاتی‌ها، این گونه سلامت و جان مردم را به مخاطره می‌اندازد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه