رئیس اداره کار شهرستان ملایر عنوان کرد:
شناسایی بازار هدف در مشاغل خانگی/پرداخت تسهیلات کرونایی به ۴۰۰۰ ملایری
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ملایر با اشاره به شناسایی بازار هدف در مشاغل خانگی و پرداخت تسهیلات کرونایی به ۴۰۰۰ ملایری، از چگونگی طرح کارورزی که فرصتی مناسب برای کسب تجربه عملی در صنعت است، سخن گفت..
به گزارش خبرگزاری موج همدان، غلامرضا کارگر، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ملایر به پرداخت ۲۱ میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان تسهیلات کرونایی به ۴۱۹۳ نفر در سطح شهرستان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۴ رسته اصلی و ۵۵۰ زیر رسته شامل این تسهیلات میشوند.
غلامرضا کارگر با بیان اینکه ۱۳ رسته کسب و کار می توانند وام کرونا بگیرند، اظهار کرد: مراکز تولید و توزیع صنایع دستی، مراکز تولید و فروش پوشاک، کیف و کفش، آژانسهای خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی، مراکز باشگاه ها و مجتمع های ورزشی و تفریحی، مراکز و مؤسسات فرهنگی، هنری، رسانه ای و آموزشی، مراکز توزیع آجیل و خشکبار، بستنی و آبمیوه و قنادی ها، رانندگان مسافر برون شهری جاده ای، هوایی، ریلی و دریایی، آموزشگاه های رانندگی، گرمابه ها، آرایشگاه ها و سالن های زیبایی، مراکز تولید و فروش غذاهای آماده اعم از رستوران ها و بوفه ها، طباخی ها، تالارهای پذیرایی، قهوه خانه ها و اغذیه فروشی ها، مراکز مربوط به گردشگری، هتل ها، هتل آپارتمان ها، مهمانپذیرها، مسافرخانه ها، زائرسراها، موزه ها و مراکز اقامتی و گردشگری و بوم گردی و مؤسسات خصوصی دارای پروانه بهره برداری از وزارت بهداشت که در حوزه های درمانی و تشخیصی و آزمایشگاهی و پاراکلینیکی فعال هستند، مشمول این گروه ها می شوند.
وی با اشاره به کسب و کارهای جدید اضافه شده به لیست مذکور ادامه داد: این کسب و کارها شامل واحدهای حوزه پرورش مرغ و مرغ مادر گوشتی، مراکز تولید محصولات گلخانهای، سبزی و صیفیجات صادراتی، مراکز تولید و عرضه گیاهان زینتی و ماهیان زینتی است و در حال حاضر ۱۴ رسته اصلی و ۵۵۰ زیر رسته شامل این تسهیلات میشوند.
کارگر در تشریح چگونگی و میزان مبلغ وام مطرح کرد: سه نوع پرداخت تسهیلات با مبالغ ۱۶، ۱۲ و ۶ میلیون تومان پیشبینی شده است که وام ۱۶ میلیون تومانی در اختیار متقاضیان و کارفرمایان بنگاه هایی قرار گرفته که به دستور دولت و به اجبار تعطیل شدهاند، وام ۱۲ میلیون تومانی به کسب و کارهایی تعلق گرفت که در بحران کرونا فعال بوده و تعطیل نشدهاند و برای رانندگان مسافربر درونشهری و برونشهری که بیمه خویشفرمایی هستند نیز امکان ثبت نام در سامانه کارا فراهم شد تا بتوانند وام شش میلیون تومانی بگیرند.
وی با اشاره به اینکه نرخ سود تسهیلات ۱۲ درصد و دوره بازپرداخت آن به مدت دو سال است، تصریح کرد: درخواست پرداخت تسهیلات به رانندگان نیاز به تأیید دستگاه اجرایی ندارد و افراد بعد از ثبتنام به بانک معرفی میشوند، متقاضیان می توانند برای دریافت تسهیلات در اسرع وقت به سامانه کارا مراجعه و نسبت به ثبت اطلاعات و درخواست خود اقدام کنند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ملایر درباره شرط دریافت وام کرونا نیز بیان کرد: بنگاههایی مشمول دریافت تسهیلات هستند که از سال گذشته تاکنون فعال بوده و نیروی کار شاغل بیمه شده داشته باشند و بنگاههایی که کد کارگاهی از سازمان تأمین اجتماعی دارند می توانند این تسهیلات را دریافت کنند.
وی اضافه کرد: بانک های انصار، پارسیان، تجارت، رفاه کارگران، سپه، سینا، صادرات، ملی، ملت و مؤسسه اعتباری غیربانکی ملل، بانک هایی هستند که در سطح شهرستان ملایر تسهیلات کرونایی را با شرایط ذکر شده به مشمولان پرداخت می کنند.
کارگر به پرداخت ۲۱ میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان تسهیلات کرونایی به ۴۱۹۳ نفر در سطح شهرستان ملایر اشاره و خاطرنشان کرد: افرادی که در بانک ها برای دریافت این تسهیلات پرونده تشکیل دادند، هرچه سریع تر برای پیگیری مطالبات خود به بانک ها مراجعه کنند و در صورت بروز هر گونه مشکل می توانند با کارکنان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارتباط باشند.
وی در بخش دیگری با بیان اینکه مشاغل خانگی شاخص در سطح شهرستان ملایر شامل بسته بندی خشکبار، حبوبات، پرورش مرغ خانگی، پرورش قارچ، گلیم بافی، مرواربافی، سبدبافی، قالیبافی، تولید خیارشور و ملیله دوزی است، تصریح کرد: بسته بندی ترخینه و پخت شیره انگور از رشته های تازه وارد به مشاغل خانگی است همچنین طرح پشتیبان جزء مشاغل خانگی محسوب می شود، یعنی فردی که در یک زمینه تخصص و مهارت کافی دارد، افرادی را آموزش می دهد و با تأمین مواد اولیه و امکانات مورد نیاز این افراد زیرمجموعه خود، فروش محصولات تولیدی آنها را به عهده می گیرد.
کارگر عدم شناسایی بازار هدف در فروش محصولات را عمده ترین مشکل در حوزه مشاغل خانگی مطرح و تأکید کرد: مشکل اصلی این است که ابتدا تولید می کنیم سپس به دنبال مشتری می گردیم در حالیکه باید خواسته مشتری شناسایی و براساس آن محصول تولید شود، پس اگر شرکت هایی وجود داشته باشند که حلقه مفقوده بین مشتری بالقوه و تولیدکننده را ایجاد کنند، تولید محصول پس از شناخت خواسته بازار انجام خواهد شد که در این صورت محصول ارزش افزوده بالایی برای تولیدکننده دارد.
وی با بیان اینکه کمرنگ شدن هنر قالیبافی به علت ارزش افزوده ناچیز حاصل از فروش آن برای قالیباف است، اظهار کرد: فرشی که یکسال با زحمت فراوان بافته می شود، ارزش افزوده ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان برای قالیباف دارد که این میزان به ازای زحمت یک ساله او بسیار ناچیز است اما اگر متولیانی باشند که با تخصص خود و ارائه نقشه های بازارپسند از قالیباف حمایت کنند و صادرات و فروش محصول او را به عهده بگیرند، انگیزه این فرد برای تولید بیشتر و توسعه این هنر افزایش خواهد یافت.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ملایر با اشاره به اینکه با توجه به قوانین شهرداری ها موظف هستند بازاچه های فصلی و دائمی برای فروش محصولات مشاغل خانگی ایجاد کنند که در سطح شهرستان ملایر کمرنگ است و جای کار دارد، یادآور شد: هم افزایی سبب افزایش بازده تولید و کاهش هزینه های تولید خواهد شد که خود سبب افزایش قدرت رقابت پذیری و افزایش فروش می شود، به شرطی که زیرساخت های لازم فراهم آید و راه به فردی که در زمینه مشاغل خانگی فعالیت می کند، نشان داده شود.
وی به زیرساخت های موجود در روستاها برای ایجاد مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: روستائیان دو تا سه ماه از سال را وقت آزاد دارند که می توان از این ظرفیت برای توسعه مشاغل خانگی در روستاها استفاده کرد و اگر برنامه ریزی های لازم انجام و بازار هدف آن ها شناسایی شود، رونق خوبی در اقتصاد خانواده ایجاد خواهد کرد.
کارگر وجود کارخانجات کشمش در سطح شهرستان را انگیزه تولید انگور توسط باغداران دانست و تأکید کرد: این کارخانجات با پیدا کردن حلقه مفقوده، واسطه تولیدکننده و مشتری شدند و عدم حضور این واسطه ها، سبب از بین رفتن تولیدات باغداران خواهد شد.
وی با بیان اینکه جامعه هدف دستگاه های حمایتی شامل بنیاد شهید و امور ایثارگران، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی عمدتاً کارآفرینان هستند، تصریح کرد: سازمان جهادکشاورزی، میراث فرهنگی و صنایع دستی، اداره صنعت، معدن و تجارت تا سال گذشته مبلغ ۱۰ میلیون تومان تسهیلات برای مشاغل خانگی درنظر می گرفتند که این مبلغ امسال تا سقف ۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
وی از پرداخت سه میلیارد و ۸۴۳ میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان برای ۴۰۶ طرح از سال ۹۰ تا سال ۹۸ توسط اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و خاطرنشان کرد: از این تعداد ۱۰ طرح پشتیبان بوده که مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات برای این ۱۰ طرح پرداخت شده همچنین از ۶۸ طرح معرفی شده در سال ۹۹ به ۲۱ طرح مبلغ ۳۷۷ میلیون تومان، تسهیلات تعلق گرفته است.
کارگر اقدام برای دریافت مجوز فعالیت مشاغل خانگی و نیز پر کردن اظهارنامه مالیاتی را برای افراد مشغول در این حرفه ضروری دانست و یادآور شد: از ابتدای سال ۹۰ تاکنون برای ۴۶۳۴ طرح مستقل و ۳۲ طرح پشتیبان مجوز فعالیت مشاغل خانگی صادر شده که خود نقطه قوتی برای ورود بانوان به چرخه اقتصاد و درآمدزایی خانواده است و می تواند الگویی مناسب برای فرزندان آنها در زمینه ورود به بازار و اشتغالزایی باشد.
طرح کارورزی فرصتی مناسب برای کسب تجربه عملی در صنعت
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ملایر در بخش دیگری طرح کارورزی را فرصتی مناسب برای ایجاد آمادگی فارغ التحصیلان دانشگاهی که تجربه عملی در صنعت ندارند، دانست و اظهار کرد: این طرح همچینن فرصتی مناسب برای کارفرمایان ایجاد می کند تا شناخت لازم را از نظر تخصص و هم از نظر تعهد کاری نسبت به نیروی خود به دست آورند.
و با بیان اینکه فارغ التحصیلان دانشگاهی زیر ۳۵ سال که طی دو سال گذشته، حداکثر سه ماه بیمه داشته باشند، می توانند از این طرح استفاده کنند، افزود: ثبت نام از طریق سایت کارورزی انجام می شود و کارورز می تواند حداکثر سه ماه از این طرح استفاده کند.
کارگر به پرداخت کمک هزینه ای از طرف دولت به کارورز طی مدت کارورزی اشاره و خاطرنشان کرد: این مبلغ برای فارغ التحصیلان کارشناسی ۵۰۰ هزار تومان، کارشناسی ارشد۶۰۰ هزار تومان و دکتری ۷۰۰ هزار تومان است.
وی با بیان اینکه طی این مدت کارفرما هم می تواند با اختیار خود مبلغی را در ازای انجام کار به کارورز پرداخت کند، گفت: طی مدت کارورزی، کارورز بیمه اجتماعی است و تحت پوشش حمایت های بیمه ای خواهد بود.
این مقام مسئول کسب مهارت ها و آموزش های لازم توسط کارورز و نیز آشنا شدن کارفرما با تخصص و خلق و خوی او را از مزایای طرح کارورزی عنوان کرد و ادامه داد: پس از طی این دوره کارفرما می تواند در زمینه جذب کارورز تصمیم گیری کند و اگر فرد جذب شد تا دو سال حق بیمه سهم کارفرما توسط دولت برای نیروی جدید پرداخت خواهد شد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ملایر یادآور شد: کارفرمایان می توانند به ازای هر سه نفر نیرویی که دارند، یک نفر کارورز جذب کنند و شرط آن این است که طی یکسال گذشته میانگین تعداد نیروهای کارفرما کم نشده باشد.
کارگر با بیان اینکه طرح کارورزی فرصتی مناسب برای جذب نیرو توسط کارفرما و نیز استفاده از معافیت بیمه ای است، خاطر نشان کرد: تاکنون در شهرستان ملایر ۸۶ نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی از طرح کارورزی استفاده کردند و مبلغ ۱۰۶ میلیون تومان به آنان طی این دوره پرداخت شده است.
ارسال نظر