کارگران شهرداری بندرعباس دست به تحصن زدند
کارگران بخش تنظیف و فضای سبز شهرداری بندرعباس در اعتراض با عدم دریافت حقوق و بدرفتاری پیمانکار در مقابل استانداری هرمزگان دست به تجمع اعتراضی زدند.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، صبح امروز گروهی از کارگران بخش فضای سبز شهرداری بندرعباس که تحت نظر پیمانکار مشغول به کار هستند در مقابل استانداری هرمزگان دست به تجمع اعتراضی زدند که بعد از حضور در محل سعی کردیم تا گوشهای از دغدغههای این قشر زحمتکش را انعکاس دهیم.
*مشکل حق سنوات
یکی از کارگران معترض به خبرنگار موج گفت: ۱۰ سال است که کارمند فضای سبز شهرداری هستیم، تا سال ۹۳ که سنوات ما را بهطور کامل حساب نمیکردند، و با اینکه سنوات را باید پایان سال حساب کرد اما با دادن ماهی ۷۰، ۸۰ هزار تومان روی حقوق ماهانه، دهانمان را میبستند و از سال ۹۳ تا ۹۸ هم که کلاً هیچ خبری از سنوات نبود.
وی ادامه داد: اواخر سال ۹۸ که به قول خودشان تسویه کردند، سنوات سال ۹۸ ما با نرخ همان سال ۹۳ حساب شد که محاسبهای اشتباه بود زیرا سنوات یک کارمند باید مطابق نرخ روز حساب شود و نه نرخ گذشته.
*فیش حقوقی نمیدهند، حقوقمان عقب افتاده
وی ادامه داد: از فروردین تاکنون هیچکداممان فیش حقوقی دریافت نکردهایم و از مهرماه نیز به ما حقوقی ندادهاند.
*کفش کار نداریم
این کارگر شهرداری بندرعباس تأکید کرد: طبق دستورالعمل اجرایی، هر ۶ ماه یک بار باید به ما لباس و کفش جدید بدهند اما الان ۱۸ ماه و شاید بیشتر است که ما همین یک دست لباس را به تن داریم و آنقدر از کفشهایمان استفاده کردهایم که دیگر پوشیدن و نپوشیدنش فرقی ندارد و انگار روی زمین راه میرویم.
وی اضافه کرد: پول کرایهخانهمان چند ماه است که عقب افتاده و از سازمان آب و برق هم دو اخطار گرفتهایم که اخطار بعدی مصادف با قطعی آب و برقمان میشود.
وی به تبعیض در اعطای حقوق نیز اشاره کرد و گفت: شرکت به بعضی که شاید دو سال هم نباشد استخدام شدهاند بیشتر حقوق میدهد و وضع ما که ۱۰ سال است در اینجا مشغول به کار هستیم واقعاً بغرنج است.
*حق اولاد نمیدهند
وی گفت: من هشت تا بچه دارم؛ هفت دختر و یک پسر که باید خرجشان را بدهم، مسئولان شرکت به من گفتند به فرزندانت حق اولاد میدهیم اما بعد حرفشان را عوض کردند و گفتند فقط به بچه آخر حق اولاد میدهیم و همان را هم چهار ماه است که ندادهاند.
*منتظر صحبت با استاندار هستیم
از او دربارهی چرایی تحصن در مقابل استانداری هرمزگان پرسیدیم که وی گفت: ما از ساعت ۶:۳۰ صبح به امید صحبت با استاندار یا معاون ایشان، اینجا نشستهایم اما مدام از طرف حراست تهدید میشویم و الان نیز میترسیم برای حقخواهی از همان کار هم بیکار شویم.
وی اضافه کرد: درنهایت نامه کتبی برای شخص استاندار نوشتیم که امیدواریم اثری داشته باشد.
*حق بیمهی ما واریز نشده است
یکی دیگر از کارگران شهرداری بندرعباس که متوجه حضور ما در محل بود به سراغ من آمد و گفت: ما کارگران بخش تنظیف شهرداری با زن و بچه به اینجا آمدهایم که حق خود را مطالبه کنیم، ما میخواهیم کسی صدایمان شود و دردمان را به گوش مسئولان برسانیم، اکنون بعضی از ما هشت ماه است که بیمهشان واریز نشده است.
وی خواستار برخورد جدی با مسببان این موضوع شد و افزود: من به اینجا آمدهام چون پدرم و بچهام دارند از بیماری در خانه درد میکشند اما من بیمه ندارم که بتوانم آنها را به دکتر ببرم و از خودم خجالت میکشم.
وی ادامه داد: ما ۳۰۰ کارگر زیرمجموعه شرکت عقاب قشم هستیم، حدود ۳۰۰ کارگر هستیم، از مهرماه که پیمانکارمان رفت، حقوق نگرفتهایم، به ما گفتهاند، حقوق آبان و آذر را شهرداری میپردازد اما تاکنون هیچ خبری نشده و از همان زمان که پیمانکارمان رفت حتی نمیدانیم صاحب شرکتمان کیست.
*قولهای سر خرمن
در این میان مردی که گویی کمی سالخوردهتر از دیگر همکارانش است جلو میآید، دستان پینهبستهاش را بالا میگیرد و میگوید: من باوجوداینکه نزدیک به شصت سال سن دارم، مجبورم برای گذران زندگی هنوز هم در بخش تنظیف کار کنم، به ما گفتند در این اوضاع کرونا برایتان مرتب ماسک و دستکش تهیه میکنیم اما همه قولهای سرخرمن بود، همان ماسک یکبارمصرف را هم که گاهی میدادند بابتش از ما امضا میگرفتند، باید خودمان برای خودمان تهیه کنیم و ما که هنوز در خرج سادهی زندگیمان ماندهایم معلوم است که خرید دستکش و ماسک و موارد بهداشتی جزو اولویت آخرمان است.
*اتفاقات پشت پرده
با این حال برای یکجانبه نشدن موضوع و بررسی صحت ادعاهای مطرح شده طی تماسی تلفنی با یکی از افراد مطلع که سابقهی فعالیت در شرکتهای پیمانکاری شهرداری بندرعباس دارد، دربارهی این موضوع به گفتوگو پرداختیم.
وی بیان داشت: شرکتی که من در آن مشغول فعالیت هستم در حوزه فضای سبز شهرداری مشغول به کار است و افراد زیادی از آن شکایت دارند، اما کارگران از ترس اتفاقات و تبعات بعدش اقدامی نمیکنند و فقط هر چند مدت یک بار با تجمع پشت در یکی از نهادهای استان خواستار پیگیری مطالبهشان هستند.
وی ادامه داد: بدنامی این شرکت از جهات مختلفی است برای مثال حقوق کارگران را بهصورت مرتب پرداخت نمیکند یا به دلایل مختلف از حقوق کسر میکند، عزتنفس کارگران را میگیرد و با بیاحترامی با آنها برخورد میکند، اجازهی مطالبهی حقوحقوق را به کارمندان نمیدهد و بلافاصله آنها را تهدید میکند.
*لابیگری و تغییر نام
این منبع مطلع بیان داشت: امسال این خبر پخش شد که با توجه به شکایات انجام شده، اداره کار صلاحیت شرکت مذکور را تائید نکرده است، ازاینرو همین شرکت قرار است با تغییر نام و دریافت تائید صلاحیت بار دیگر شروع به کار کند.
*رسانهای نشود، پیگیری نخواهد شد
وی تأکید کرد: تمام شرکتهای پیمانکاری موظف هستند که هر شش ماه یک بار تمام تجهیزات ایمنی و حفاظتی را برای کارگر تأمین کنند اما الان کارگری هست که هفت سال است از یک لباس استفاده میکند، بعضی از کارگران که توان خرید کفش نو ندارند از دمپایی استفاده میکنند و هیچ ماسک و دستکش بهداشتی برایشان تأمین نمیشود، بنابراین اگر این مطالبات رسانهای نشود، هیچکس پیگیر حل این ماجرا نمیشود.
ارسال نظر