English

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان یزد:

۱۶۲ واحد صنعتی استان یزد به تعهد اجتماعی خود در حوزه آلایندگی عمل نکردند

به مناسبت روز ملی هوای پاک مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان یزد از صنایع متخلف انتقاد کرد و گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون ۴۸۶ اخطاریه به صنایع آلاینده استان یزد ارسال شده است ولی ۱۶۲ واحد صنعتی استان به تعهد اجتماعی خود عمل نکردند.

۱۶۲ واحد صنعتی استان یزد به تعهد اجتماعی خود در حوزه آلایندگی عمل نکردند

به گزارش خبرگزاری موج یزد، نیره پور ملایی مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان یزد در جمع خبرنگاران به مناسبت روز ملی هوای پاک با بیان اینکه مجوز استقرار صنایع در دشت یزد _ اردکان صادر نمی‌شود، بیان کرد: محیط زیست اقدامات آمایشی، اصلاحی و نظارتی را برای پایش و کنترل آلایندگی‌ها انجام می دهد.

پورملائی با اشاره به افزایش سه برابری نظارت‌ها و پایش‌های شبانه از صنایع با وجود محدودیت نیروی انسانی و واحدهای متعدد صنعتی استان از سال ۹۷ تاکنون، گفت: اگر تعهد مسئولان صنایع در خصوص کنترل آلایندگی‌ها نباشد، کار سخت است،

وی در ادامه با اشاره به اینکه عمده آلودگی های استان یزد مربوط به دشت یزد-اردکان و استقرار واحدهای صنتعی در آنجا است، گفت:  صاحبان صنایع به  محیط‌ زیست و انسان سالم به عنوان محور توسعه پایدار توجه بیشتری داشته باشند.

وی با انتقاد از اینکه برخی مسئولان صنایع استان یزد به تعهد زیست محیطی خود عمل نمی کنند، گفت:  از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون ۴۸۶ مورد اخطار برای صنایع آلاینده استان صادر و در سامانه ثبت شده که بیشتر آنها به اصلاح آلایندگی‌ها ختم شده است.

وی خاطرنشان کرد: از این تعداد، مسئولان ۱۶۲ واحد صنعتی به تعهد اجتماعی خود عمل نکردند و در لیست واحدهای آلاینده استان قرار گرفتند.

همچنین محمدرضا کوچک زاده معاونت نظارت و پایش این اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد ، در یک نشست تخصصی روز ملی هوای پاک به تشریح وضعیت توسعه صنعتی کشور براساس برنامه آمایش سرزمین به عنوان مهمترین سند بلند مدت کشور و نیز عدم دستیابی به خروجی عملی و اجرایی مناسب در این زمینه پرداخت.

وی اظهار داشت: با توجه به وضعیت اقلیمی و زیست محیطی استان یزد و تمرکز بیش از اندازه صنایع و کارخانجات و کمبود فضای سبز در استان به ویژه در محور مهریز–عقدا و با عنایت به عدم احراز شرایط لازم به منظور اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوا در سنوات گذشته، این اداره کل با هماهنگی مقامات ذیربط استانی، استراتژی عدم توسعه صنایع آلاینده در محور مهریز–عقدا را در دستور کار استان قرار داده که این مهم موجب طراحی خروجی مطلوبی شامل دو دسته اقدامات شده است.

وی در حوزه مصوبات آمایشی به برنامه ریزی در راستای تغییر رویکرد مربوطه در جهت استفاده از تکنولوژی های مدرن، صنایع هایتک و غیر آلاینده و انتخاب دو پهنه مناسب در محورهای یزد–بافق و یزد–طبس جهت استقرار واحدهای سنگین اشاره کرد.

کوچک زاده در ادامه اقدامات نظارتی و اصلاحی را شامل تشکیل کارگروه ذیل ماده ۱۲ قانون هوای پاک در راستای کنترل آلودگی واحدهای صنعتی برای اولین بار در استان، مجهز شدن واحدهای فولادی به سیستم‌های کنترل آلودگی هوا، پایش‌های مستمر شبانه و روزانه و ملزم کردن واحدها به رعایت استانداردهای زیست‌محیطی و اعمال ضوابط قانونی با واحدهای متخلف و اقدامات قضایی در جهت تعطیلی بخش های آلاینده واحدهای صنعتی دانست.

وی درخصوص راهکارهای کاهش آلودگی هوا در محور فوق الذکر و به منظور جلوگیری از تخریب منابع پایه، پیشنهاد تسریع در ایجاد زیر ساخت های مناسب در پهنه های تعریف شده برای استقرار صنایع سنگین و ویژه ( جاده بافق و طبس ) از سوی مراجع ذیربط، عدم بارگذاری جدید صنایع کاشی، سرامیک با استفاده از سنگ‌شکن (فرآیند کامل) و واحدهای فولادی دارای فرآیند ذوب و آلاینده در محور مهریز- عقدا منطبق با مصوبات کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک و ممنوعیت استقرار صنایع مذکور را مطرح کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه