English

حسین سبزواری؛

۵۰ درصد جمعیت زندانیان زندان های یزد شاغل شدند

سرپرست اداره کل زندان های استان یزد گفت: در زمینه اشتغالزایی و توانمند سازی زندانیان، تعداد ۲۱۴ نفر زندانی مشغول به کار شدند همچنین در مجموع حدود ۵۰ درصد جمعیت مددجویان در زندان های استان یزد شاغل شدند.

50 درصد جمعیت زندانیان زندان های یزد شاغل شدند

حسین سبزواری سرپرست اداره کل زندان های استان یزد در گفت و گو با خبرگزاری موج یزد، گفت: کار، اساسی ترین قسمت زندگی یک فرد است و دین اسلام نیز به کار و کوشش سفارش زیادی داشته، البته کاری را مطلوب می داند که مشروع بوده و برای مردم سودمند باشد و به کسی ضرری نزند  و از طرفی بیکاری و تنبلی نیز نکوهش و مذمت گردیده است و همین بیکاری و نداشتن شغل عامل بسیاری از بزهکاری ها و جرائم است لذا در دنیای امروزآموزش وکسب مهارت و به تبع آن اشتغال نقش اصلی واساسی درسیاستگذاری هارا ایفا می کند.

به گفته وی در راستای سیاست های حبس زدایی کاهش جمعیت کیفری همچنین کاهش آسیب های اجتماعی به مقوله حرفه آموزی و ایجاد شغل برای زندانیان تاکید خاصی شده و تلاش می شود با همکاری دستگاه های متولی امر آموزش از جمله اداره کل آموزش فنی و حرفه ای ، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی همچنین سازمان جهاد کشاورزی یزد دوره های مهارتی و توانمند سازی شغلی زندانیان برگزار شود که خوشبختانه آمار بازگشت مجدد زندانیان کاهش چشم گیری داشته است.

سبزواری در خصوص اشتغال پایدار زندانیان بیان کرد: اشتغال زندانیان به دسته مولد وغیرمولد تقسیم بندی شده است و بنا بر تعریف و دستورالعمل های سازمانی زندانیانی که بیش از ۴۰۰ هزار تومان درآمد دارند تحت عنوان شاغلین مولد شناخته می شوند و شاغلین با  درآمد پائین تر، شاغل غیر مولد هستند.

وی در ادامه گفت: در راستای ایجاد اشتغال برای زندانیان که از رویکردهای کلان سازمان زندانهای کشور است با همراهی بنیاد تعاون زندانیان، موسسات و مجتمع های صنعتی و کشاورزی راه اندازی شده است که در استان یزد در حوزه های کشاورزی از قبیل زراعت، باغبانی، پرورش مرغ، ماهی، دام سبک، دام سنگین، تولیدات گلخانه ای و باغی و بخش صنعتی از قبیل خیاطی، چرم دوزی، قالی بافی، تولید کیک و کلوچه، آهنگری، تاسیسات، نجاری و ... زندانیان مشغول به کار هستند.

وی در ادامه به شغل های نشسته برای زندانیان اشاره کرد و گفت: شغل هایی ماندد صنایع دستی در زنان می تواند ایجاد درآمد کند که تا به حال نیز انجام شده است.

وی افزود: تا آذر ماه سال ۹۹ در حوزه اشتغال مولد، حدود  ۱۰درصد  در بخش اشتغال نشسته مانند تولید صنایع دستی همچنین در حوزه اعزام به کار نیز تعداد ۲۱۴ نفر مشغول به کار شدند.

وی در ادامه به به اشتغال غیر مولد زندانیان پرداخت و گفت: حدود ۱۵ درصد زندانیان فعال هستند و در مجموع حدود ۵۰ درصد  جمعیت مددجویان در زندان های استان یزد شاغل شدند.

سبزواری هدف از اجرای برنامه های اشتغال و حرفه آموزی در زندان ها را در جهت سیاست های کلان کشور برای رفع بیکاری و توسعه اشتغال پایدار دانست و افزود:  تلاش می شود تا با توانمند سازی شغلی و آموزش مهارت های شغلی زندانیان زمینه را برای ورود آنها به بازار کار وسرمایه  فراهم کنیم.

وی افزود: از طرفی این گونه اقدامات اصلاحی و تربیتی کمک به ایجاد روحیه نشاط، شادابی، جلوگیری از آثار سوء روانی ناشی از حبس، کاهش اضطراب و نگرانی با ایجاد نگرش و هدف مثبت فکری انجام می شود.

وی گفت: توسعه وارتقاء سطح آموزشهای مهارتی زندانیان، خودکفایی و ایجادروحیه استقلال وخودباوری درزندانیان،  کاهش بزه، جلوگیری از تکرار جرم، کاهش بازگشت مجدد به زندان با ایجادفرصت های شغلی و حصول درآمدهمچنین ایجادخلاقیت توام با کار را دنبال می کنیم.

سبزواری گفت: ایجادزمینه برای جذب مددجویان دربازار کار و سرمایه و بازگشت به کانون خانواده، کمک به زندانی برای ساختن یک آینده مفید بعدازدوران محکومیت وشکوفایی استعدادهای پنهان از دیگر اهداف و فواید اشتغال زندانیان است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه