موج گزارش میدهد؛
روزهای اشکبار پیازکاران میناب
کاهش شدید قیمت پیاز، کشاورزان بخش توکهور و هشتبندی را در شرایط اسفناکی قرار داده است و مسئولان نیز وظیفه ساماندهی این وضعیت را به گردن یکدیگر میاندازند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج هرمزگان، بخش توکهور و هشتبندی یکی از قطبهای کشاورزی خارج از فصل استان هرمزگان محسوب میشود اما برخی بیتدبیریها کار به جایی رسانده است که کشاورزان دیگر امید چندانی به این پیشه ندارند.
این روزها فصل برداشت محصولات گوجهفرنگی و پیاز کشاورزان این منطقه است اما کشاورزان با افت شدید قیمت مواجه شدهاند و محصولات روی دستشان مانده و خریداری نیست و متولیان امر تاکنون واکنش موثری در راستای حل این مشکل نداشتهاند.
*فرار از گفتگو و انداختن توپ در زمین صمت
از تاریخ ۱۲/۰۲/۱۳۹۱ بر اساس قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است که تجارت اعم از صادرات، واردات و تنظیم بازار داخلی محصولات و کالاهای اساسی زراعی، باغی و گیاهان دارویی بر عهده جهاد کشاورزی است. از این رو برای بررسی موضوع تماس تلفنی با «عباس مؤیدی» مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میناب برقرار کردیم که وی عنوان کرد در بحث قیمتگذاری محصولات کشاورزی، سازمان صمت مسئول است و ما متولی بازار محصولات کشاورزی نیستیم و توپ را در زمین سازمان صمت انداخت.
*رسیدن پیاز به کیلویی ۵۰۰ تومان
با این حال برای بررسی بیشتر این موضوع با یکی از کشاورزان منطقه هشتبندی به گفتگو نشستیم.
«مختار» با بیان اینکه این روزها محصول پیاز دیگر خریداری ندارد، عنوان کرد: قیمت پیاز از بیستم دیماه که شروع به برداشت این محصول کردیم، افت شدیدی داشته است و فقط یک نیستان را کیلویی دو هزار و ۵۰۰ تومان فروختهایم و مابقی محصولات بین کیلویی ۵۰۰ تا هزار و ۱۰۰ تومان به فروش رفته است.
وی با بیان اینکه قیمتگذاری از اساس با مشکل مواجه است، افزود: تعرفه صادرات بالاست و دلالها نیز نقش دارند و جالب است بدانید میدان میوه و ترهبار تهران بهترین محصول پیاز را به قیمت سه هزار تا ۴ هزار و ۵۰۰ تومان برای فروش گذاشته و این قیمتها وضعیت را روشن میکند.
*تعاون روستایی متولی است
«غلام» دیگر کشاورز اهل هشتبندی اما نظری متفاوت دارد. وی با اشاره به اینکه دلال چندان تأثیری در بازار ندارد، اظهار داشت: تعاون روستایی متولی این است که محصولات کشاورزان را خریداری کند ولی هنوز اقدامی نشده است.
*جهادکشاورزی الگوی کشت نمیدهد
وی ضمن بیان اینکه کشاورز گیج است و نمیداند متولیان امر چه کسانی هستند و با چه کسی باید صحبت کند، افزود: جهاد الگوی کشت نمیدهد و کشاورز بدون برنامه هر محصولی را میکارد.
این کشاورز منطقه هشتبندی با اشاره به اینکه انجمنی صنفی به نام کشاورزی تشکیل شده اما هم هیچ دستاوردی نداشته است، افزود: نرخ گوجه را مشخص کردهاند ۳۰ هزار تومان ولی وقتی کف میدان میرویم قیمت پایینتر است؛ یکی از دلایل افت قیمت که عنوان شده این است که مرزها را برای صادرات محدود کردهاند، تعرفه خروجی بالاست و به همهی اینها کرایه بالای کامیون را نیز باید اضافه کنیم.
وی با بیان اینکه دستگاههای متولی باید هماهنگ کار کنند تا قیمتگذاری مناسبی انجام شود، افزود: در حال کشاورزان متضرر و به حال خود رها شدهاند.
وی در پایان گفت: امسال به ما حتی یک گرم کود شیمیایی از طرف نهادهای دولتی ندادهاند و همه را با هزینه شخصی خریداری کردهام.
ارسال نظر