در وبینار "از پایش تا پیش بینی آلودگی هوا " تاکید شد:
کنترل آلودگی هوا نیازمند برنامه ریزی و صرف هزینه است
در وبینار "از پایش تا پیش بینی آلودگی هوا " تاکید شد کنترل آلودگی هوا نیازمند برنامه ریزی در مقیاس کلان، صرف هزینه و برنامه منسجم برای ارتقاء دانش زیست محیطی است.
به گزارش خبرگزاری موج اصفهان، مدیرکل اداره هواشناسی استان اصفهان در "وبینار از پایش تا پیش بینی آلودگی هوا " که به همت اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد ثبت داده های مطمئن را اولین و مهم ترین موضوع در سنجش آلودگی هوا دانست و تاکید کرد: اگراین داده ها درست نباشد قطعا تصمیم گیری های آینده با چالش روبرو خواهد شد.
حمیدرضا خورشیدی ، پایه و اساس این داده ها را پایش درست دانست و تصریح کرد: منظور از پایش درست درآلودگی هوا وجود امکان مناسب برای نصب دستگاه های سنجش آلودگی و رعایت استانداردهای لازم در این حوزه است.
وی انتخاب نوع دستگاه سنجش، روش اندازه گیری صحیح، روش درست نصب دستگاه، داشتن برنامه مشخص برای نگهداری دستگاه و سرویس منظم آنرا از نکات حایز اهمیت در صحت سنجش آلودگی بیان کرد.
در ادامه وبیناربر اجرای سیستم مدیریت کیفیت هوا در شهرهای آلوده تاکید و عنوان شد: برای کنترل و کاهش آلودگی، پایش و اندازه گیری کیفیت هوا از اهمیت زیادی برخوردار بوده و نصب ایستگاه های سنجش در مشخص شدن میزان وخامت اوضاع و غلظت آلاینده ها حایز اهمیت است. همچنین عنوان شد: از پاییز امسال تاکنون شاخص کیفیت هوای اصفهان نسبت به سال های گذشته بالاتر بوده ومنابع اصلی آلودگی دارای جهش ناگهانی شده که این عوامل منجر به نامطلوب شدن وضعیت هوای اصفهان در سال جاری شده است.
کم بارشی، سکون هوا ،خشکسالی و گردو غبار از عمده دلایل آلودگی کلانشهر اصفهان عنوان و تاکید شد: کاهش سفرهای درون شهری و کار کردن بر روی الگوی سفر و سرعت ترافیک، کاهش استفاده از موتورسیکلت های کاربراتوری، احیاء فرهنگ استفاده از دوچرخه به جای وسایل نقلیه شخصی از جمله عوامل موثر در کاهش آلودگی شهر اصفهان می باشد.
در ادامه این وبینار ضمن مرور سوابق و تجربیات کشورهای موفق درکنترل آلودگی هوا، راهکارهای شهرهای پکن و مکزیکوسیتی به عنوان آلوده ترین شهرهای دنیا عنوان شد و استقرار سیستم جامع و موثر مدیریت کیفیت هوا، بهینه سازی کیفی انواع انرژی با تخصیص اعتبار کافی، اجرای سیستم کنترل انتشار آلاینده و نقش اساسی و تاثیرگذار همکاری منطقه ای از اهم برنامه های عملیاتی کنترل آلودگی هوا در پکن طی ۲۰ سال عنوان و تاکید شد با وجودیکه پکن در ۲ دهه اخیر جزو ۵ شهر آلوده جهان بوده، ولی اقدامات مسئولان این کشور، میزان انتشار آلایندگی و غلظت آلاینده آنها را بسیار کاهش داده است. در این کشور سالانه حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان برای کنترل این بحران هزینه می شود.
شایان ذکر است بر اساس تحقیقات موجود سالانه حدود ۳۴هزارنفر در کشورمان به دلیل آلودگی هوا دچار مرگ زودرس شده از همین رو شناسایی منابع مختلف آلاینده ها و میزان تاثیرآنها، اولویت بندی و برنامه ریزی برای کنترل این عوامل، بسیار اهمیت دارد.
ارسال نظر