پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت روز بزرگداشت عطار نیشابوری
صالحی در بخشی از این پیام عنوان کرد: اینک ماییم و گنجینه گرانقدری که از عطّار بزرگ بر جای مانده تا در وانفسای روزگاری که در آنیم، جان و دلمان را به عطر و بویش خوش سازیم و جهان درمانده و پر تلاطم را به دارو و درمانش التیام بخشیم.
![پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت روز بزرگداشت عطار نیشابوری](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/aYLTXKaliKDg/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAehzU84M8VnW1L/%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA+%D8%B9%D8%B7%D8%A7%D8%B1+%D9%86%DB%8C%D8%B4%D8%A7%D8%A8%D9%88%D8%B1%DB%8C.jpg)
به گزارش خبرگزاری موج، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت روز بزرگداشت عطار نیشابوری پیامی صادر کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پیام ضمن تبریک این روز به همۀ دوستداران آثار و مفاخر فرهنگی ایران بزرگ در سراسر جهان، از تلاشهای عرفان پژوه و عطار شناس بزرگ، استاد دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی در این روز سپاسگزاری و قدردانی نمود.
متن این پیام به شرح ذیل است:
’’نکوداشت مفاخر و سرمایههای ارزشمند فرهنگی سرزمین ایران اسلامی، یادآوری توجه به داشتهها و ذخایر معرفتی و هویتی این مرز و بوم است. شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری از جمله این مفاخر بلندآوازه در وادی شعر و ادب و عرفان است که نام و یادش ورد زبان و رشحات قریحه و قلمش جلای جان و صفای روح و روان صاحبدلان و اهالی عرفان، معرفت و معنویت در سراسر گیتی است.
او که با آثار گران سنگ و ماندگار، از غزلیات پر شورش گرفته تا تذکره الاولیاء منثورش و از مختارنامه نغزش گرفته تا مثنویهای بدیع و پر مغزش همچون منطق الطیر و الهی نامه و اسرارنامه و مصیبتنامه، نام خود را به شایستگی و نیکویی بر جریده عالم معنا و معرفت انسانی به جاودانی و مانایی رقم زده و در این وادی عارف و عامی را وامدار و منت پذیر خویش ساخته است.
آنچه در این مجال اندک پیرامون شخصیت و آثار عطار گفتنی است، توجه به جامعیت نگاه، ژرفای اندیشه و گستردگی مفاهیم و آموزههایی است که او را در مرز آسمان و زمین، میان شور و وجد عارفانه و هنرمندانه و درک و دریافت و تعهد انسانی و اجتماعی، در تعادلی شگفت انگیز نگاه داشته است. نکتهای که میتواند سرمشق اصحاب فکر و فرهنگ و هنر در زمانۀ حاضر قرار گیرد.
اینک ماییم و گنجینه گرانقدری که از عطّار بزرگ بر جای مانده تا در وانفسای روزگاری که در آنیم، جان و دلمان را به عطر و بویش خوش سازیم و جهان درمانده و پر تلاطم را به دارو و درمانش التیام بخشیم.
با قدردانی از کوششهای علمی و ادبی دانشمندان و پژوهشگرانی که شناخت احوال و آثار این شخصیت بی بدیل را وجهۀ همت و تلاش عالمانه و عاشقانۀ خویش ساختهاند، تلاشهای عرفان پژوه و عطار شناس بزرگ، استاد دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی که عمر گرانمایۀ خود را بر سر تصحیح و تتقیح و انتشار آثار آن عارف بزرگ گذاشته و راه را بر جویندگان مشتاق ظرایف و دقایق ادبی و طالبان تشنۀ اسرار و حقایق ناب انسانی و آسمانی مندرج در شاهکارهای ادبیات عرفانی هموار ساخته است، ارج نهاده و بر همت والای ایشان درود می فرستم.همچنین لازم میدانم از مساعی برگزار کنندگان آیینهای بزرگداشت روز عطار نیشابوری در جای جای میهن اسلامی و خارج از کشور، سپاسگزاری و قدردانی نماییم.“
ارسال نظر