English

راه کارهای حفظ سلامت خانواده در برابر آسیب های اینترنت

در اینترنت خیر و شر و زشت و زیبا از جنبه های مختلف با یکدیگر آمیخته شده اند و با یک قاب قشنگ و جذاب همچون ماری خوش خط وخال و ریسمانی از همه رنگ در اختیار افراد و خانواده ها قرارگرفته است.پس جمله معروف احتیاط شرط عقل است اولین قدم در وارد شدن به دنیای اینترنت می باشد.

راه کارهای حفظ سلامت خانواده در برابر آسیب های اینترنت

به گزارش خبرگزاری موج اصفهان، این روزها پس از همه گیری بیماری کرونا و تعطیل شدن مدارس و مراکز آموزشی، اینترنت به ابزاری محبوب در بین دانش آموزان، دانشجویان و عموم مردم تبدیل شده است. فضای به وجود آمده در اثر شیوع بیماری کرونا باعث شد تا به اهمیت این ابزار بیشتر پی ببریم. باید بدانیم که اینترنت یک فرصت است که اگر غفلت کنیم و دقت نکنیم تبدیل به تهدید می شود و آسیب های جبران ناپذیری را به ما و خانواده ما وارد می کند.

در اینترنت چه می گذرد؟

در اینترنت خیر و شر و زشت و زیبا از جنبه های مختلف با یکدیگر آمیخته شده اند و با یک قاب قشنگ و جذاب همچون ماری خوش خط وخال و ریسمانی از همه رنگ در اختیار افراد و خانواده ها قرارگرفته است.پس جمله معروف احتیاط شرط عقل است اولین قدم در وارد شدن به دنیای اینترنت می باشد.

در اینترنت باورها ، عقاید، فرهنگ ها ، ارزش های غربی و بیگانه حکومت می کنند و فرهنگ و ارزش های سایر انسان های دیگر را تحت تاثیر قرار می دهد.اینترنت انسانها و مخصوصا جوانان و نوجوانان را در حوزهای مختلف فکر ی- اعتقادی و روانی به انزوا و تاریکی سوق می دهد و باورهای غربی را که مغایر فرهنگ اسلامی می باشد بر دیگران تحمیل می کند.در اینترنت دروغ را به راحتی در بسته های زیبا و خوش رنگ به جوانان و نوجوانان و حتی کودکان امروزی می توان تزریق کرد.اما با این اوصاف اینترنت فقط جنبه مخرب و منفی ندارد.

نگاهی به جنبه های مثبت اینترنت

انجام امور بانکی در منزل بدون مراجعه به شعب بانک، انجام امور فرهنگی و آموزشی در منزل که در این مدت که مدارس و مراکز آموزشی به علت شیوع بیماری کرونا تعطیل می باشند این جنبه از اینترنت به خوبی نقش خود را ایفا نموده است.

ترویج و گسترش فرهگ دینی و انسان مداری، اطلاع رسانی سریع و دقیق به دورترین نقاط جهان، انجام اکثر امورات روزمره زندگی ازقبیل: پرداخت قبوض خدماتی، خرید لوازم زندگی و.... از جمله جنبه های مثبت استفاده از اینترنت به شمار می آیند.

جنبه های منفی یا آسیب رسان اینترنت

در کنار فواید مثبتی که اینترنت برای ما در زندگی روز مره می تواند داشته باشد، جنبه های منفی نیز به همراه دارد که از آن جمله می توان به شبهه افکنی در باورهای دینی و ابهام آفرینی در باورهای مذهی یا همان شیعه هراسی و شیعه گریزی، ترویج و گسترش افکار ملی گرایی به جای افکار اسلام گرایی، هنجار شکنی اخلاقی و ترویج فساد و فحشا در جامعه اسلامی و تسهیل روابط ضد اخلاقی..... اشاره کرد.

به هم ریختن و از هم گسسته شدن بنیاد و روابط گرم خانوادگی، اعتیاد به اینترنت و خطرگوشه گیری و انزوا از افراد خانواده و حتی اجتماع، سرقت اطلاعات و اسرار خانوادگی افراد به طور ناخواسته یا خود خواسته، ترویج شایعات بی اساس و مختلف اجتماعی و ایجاد رعب و وحشت در جامعه نیز از دیگر جنبه های منفی اینترنت هستند.

گسترش فرهنگ تنبلی و کاهلی جوانان و نوجوانان به جای شور وهیجان و فعالیت، ترویج و گسترش فرهنگ غلط مد گرایی و تجمل گرایی افراد در اجتماع و خانواده و کنار رفتن پرده عفت و شرم وحیا در خانوادها با دیدن فیلم های مستهجن غربی بارگذاری شده در اینترنت و فضای مجازی را هم باید از مهمترین جنبه های منفی و آسیب رسان اینترنت دانست.

آسیب های اینترنت

چگونه از اینترنت استفاده کنیم تا مورد آسیب قرار نگیریم؟

جواب این سوال صریح و روشن است، نرفتن به سایت های مشکوک و ممنوعه، عدم استفاده از برنامه فیلتر شکن برای ورود به سایت های غیر مجاز و ضد اخلاقی، آموزش و آگاهی دادن والدین به جوانان و نوجوانان و حتی کودکان در مورد بدی ها و خوبی های اینترنت، استفاده و در دید بودن رایانه متصل به اینترنت در مقابل والدین ، قرار ندادن اطلاعات شخصی خانواده در رایانه متصل به اینترنت، تعیین ساعت و زمان مشخص برای استفاده مطلوب از اینترنت می تواند به ما کمک کند تا به دنیای اینترنت وارد شویم بدون اینکه مورد آسیب جدی قرار بگیریم.

برخی شیوه های در امان ماندن جوانان و نوجوان از آسیب های اینترنت

برای در امان ماندن جوانان و نوجوانان از آسیب های اینترنت باید باورهای دینی و مذهبی را در میان آنان تقویت کرد، والدین بر جوانان و نوجوانان نظارت فکری داشته باشند و به ابهامات آنها در حد نیاز پاسخ دهند.

رابطه بین والدین با جوانان و نوجوانان در خانواده افزایش یابد، در گسترش و تقویت فرهنگ غنی عفاف و حجاب تلاش بیشتری صورت گیرد، محیط سالم برای جوانان جهت گذراندن اوقات فراغت فراهم شود، دانش فنی والدین در استفاده جوانان و نوجوانان از بستر اینترنت افزایش یابد و در نهایت اینکه تلاش کنیم که از سرعت وقافله پر شتاب علم و فن آوری در جهان امروزی عقب نمانیم اما به درستی و در مسیر صحیح از آن استفاده کنیم.

اینترنت 2

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه