پای درد دل یک کارگر خدماتی صنایع غرب بندرعباس
کارگران هرمزگان از کمعملی نهادهای صنفی کارگری، شنیده نشدن درد دلها و مشکلات معیشتی گلایه دارند و خواستار توجه به مصائب زندگی کارگری هستند.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، ۱۱ اردیبهشت در تقویم کشور بهعنوان روز جهانی کارگر و فرصتی برای قدردانی و انعکاس دغدغههای صنفی این قشر زحمتکش در نظر گرفته شده است. باید به یاد داشته باشیم کارگر بودن تنها یک رتبه و سلسلهمراتب شغلی نیست، کارگر بودن سبکی از زندگی است که امروز با عمیقتر شدن شکاف طبقاتی، اهمیت پرداختن به مفاهیم آن بیشازپیش خود را نمایان میکند.
*نامرئی هستیم
«احمد» یکی از هزاران کارگری است که در صنایع غرب بندرعباس مشغول به فعالیت است، شهری که به دلیل استقرار صنایع بزرگی در حوزههای فولاد، نفت، گاز، آلومینیوم و... یکی از شهرهای کارگر پذیر کشور است و بهتبع آن انتظار میروند با وجود این پتانسیل مهم بتواند شرایط ویژه و مطلوبی را برای کارگران فراهم کند.
احمد در جواب این سؤال که بهعنوان شخصی از جامعه کارگری استان هرمزگان چه توقعاتی از مدیران و بالادستیها دارد، عنوان کرد: تنها توقع این است که مدیران به ما توجه کنند، گاهی حس میشود که در محیط کار نامرئی هستیم؛ برخی مدیران حتی به ما نگاه هم نمیکنند.
*پای درد دلمان بنشینید
وی ادامه داد: تابهحال نشده مدیری بهشخصه به شرایط کاری ما توجه کند، پای درد دل و مشکلاتمان بنشیند، جدا از بحث کاری ابزار همدردی کند، حتی برخی از بالادستیها یک خدا قوت و خسته نباشید را نیز از کارگر دریغ میکنند.
احمد گفت: توجه انسانی به کارگر به پایینترین حد رسیده است و مدیران تنها از ما توقع اطاعت امر و کار کردن دارند، توقع زیادی از بالادستیها نداریم تنها خواسته ما این است که بیشتر در مجموعه دیده شویم، گاهی گوشی باشند برای حرفهایمان نه اینکه زمانی که تقاضای ملاقات میکنیم جمله کلیشهای وقت ندارم را تکرار کنند.
وی افزود: حتی در مواردی زمانی که رجوع میکنیم برای حل مشکلی ما را به اتاق راه نمیدهند، پس کارگر باید مشکلات خود را به که بگوید، زمانی که دم از مشکلات میزنیم با تهدید به اخراج و ارجاع به کمیته انضباطی صدایمان را خفه میکنند.
احمد با بیان اینکه در بخش تنظیف و خدمات یکی از صنایع بزرگ استان مشغول به فعالیت است، تشریح کرد: بهطور مثال برای یکی از همکارانم مشکل شخصی و خانوادگی حادی به وجود آمد که باید سریع رسیدگی میشد اما زمانی که با مدیر مربوطه صحبت کرد با مخالفت وی به بهانه آمدن مهمان به دفتر و اینکه باید نظافت شود، مواجه شد.
*کمعملی نهادهای کارگری
وی ادامه داد: وقتی حتی صندوق انتقاداتی هم در مجموعه وجود ندارد دیگر نمیدانیم چگونه مشکلاتمان را به گوش بالادستیها برسانیم، نهادهای کارگری نیز چندان حمایتی نمیکنند و همه از ترس اینکه مبادا به گوش روسا برسد از رفتن به این نهاد خودداری میکنند.
*حقوقمان خوب است اما...
احمد گفت: در حالت کلی کار کردن در صنایع هرمزگان شرایط مطلوبی از نظر حقوق و مزایا به همراه دارد، اما امتیازات و ارائه خدمات در شرکتها طبقهبندی میشود و عموماً قشر کارگر از همهی این خدمات بهره نمیبرد.
وی در ادامه به نحو جذب خود به این صنعت اشاره و تشریح کرد: از طریق یکی از دوستان آگاه شدم که این شرکت به نیروهای روزمزد نیاز دارد لذا برای این کار اقدام کردم، بعد از مدتی شرکت شروع به استخدام و جذب نیرو کرد که به مدیر پشتیبانی مراجعه کردم و درنهایت به استخدام منجر شد.
احمد به شرایط ویژه جوی هرمزگان اشاره کرد و گفت: اهل همین استان هستم اما باز هم کار کردن در این شرایط آب و هوایی بسیار دشوار است ولی برای پول درآوردن باید کار کرد در هر شرایطی که باشد.
*آرزو داشتم کارآفرین شوم
احمد گفت: در دوران کودکی آرزو داشتم کارآفرین شوم تا بتوانم به تمام کسانی که به پول نیاز دارند کمک کنم و دستانشان را بگیرم، امروز اما از شغلم راضیام و افتخار میکنم که یک نیروی خدماتی هستم و از این بابت بسیار خوشحالم.
وی ادامه داد: نگاه مردم به کارگر در جامعه دودسته است؛ برخی برایمان ارزش و احترام زیادی قائل هستند اما برخی دیگر دید چندان خوبی ندارند و شغل و پیشه کارگر خدماتی را ناچیز میدانند.
*در خواستگاری با افتخار میگویم که کارگرم
احمد افزود: مجرد هستم و هنوز ازدواج نکردم روزی که برای خواستگاری اقدام کنم با سربلندی خواهم گفت که یک کارگرم هرچند که جامعه به سمتی رفته است که همه به دنبال ازدواج با شخصی هستند که از نظر اجتماعی جایگاه بالایی داشته باشد دکتر و مهندس و رئیس باشد، اما من با افتخار خواهم گفت که یک کارگرم.
*احمد و احمدها
گفتههای احمد و احمدها نشان میدهد برخلاف دنیای مدرن امروز هنوز در بسیاری از مواقع دیدگاهها نسبت به کارگران همچون دوران انقلاب صنعتی است و به بعد انسانی کارگران آنچنانکه باید توجه نمیشود، این مسئله در کنار حداقلهای حقوق و دستمزد که بسیار پایینتر از خط فقر است باعث شده تا عرصه هر چه بیشتر بر کارگران تنگ شود.
با توجه به اینکه استان هرمزگان بهویژه شهرستان بندرعباس نقش پررنگی در شکلگیری جامعه کارگری کشور ایفا میکند، باید نهاده های استانی پای کار آیند و حمایت هر چه بیشتر خود را از این قشر خدوم ابراز دارند و قدمی در راستای تحول جامعه بزرگ کارگری بردارند چرا که چرخ تجارت، صنعت، کشاورزی و... در کشور توسط این قشر از زنان و مردان به حرکت درمیآید.
ارسال نظر