English

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:

تزریق واکسن کرونا قطعاً در بدن ایمنی ایجاد می‌کند

محمودرضا مرادی با تأکید بر اینکه پژوهش‌های علمی به اثبات رسانده که تزریق واکسن در بدن ایمنی ایجاد می‌کند، گفت: به‌طورقطع نمی‌توان درباره میزان زمان ایجاد ایمنی و مؤثر بودن واکسن کرونا سخن گفت، اما تجربیات علمی اثبات کرده که این نوع واکسن‌ها در مقابل ویروس‌های مشابه موفق عمل کرده‌اند.

تزریق واکسن کرونا قطعاً در بدن ایمنی ایجاد می‌کند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه با تأکید بر اینکه خطر پیک بعدی کرونا همچنان در کمین است، در خصوص شایعات موجود بی‌اثری واکسن‌های موجود در مقابله با نوع جهش‌یافته ویروس کرونا نیز توضیح داد: حقیقت این است اطلاعات علمی در مورد این ویروس اطلاعات کمی است و قدمت اولین ساخت دوز واکسن کرونا طول عمرش به بیش از 4 ماه نیز نرسیده است، حتی به‌شرط تزریق واکسن نیز یکسری مراحل دو تا سه‌ماهه از روند واکنش بدن باید مورد تجزیه‌وتحلیل علمی قرار بگیرد تا متوجه نواقص و یا نقاط قوت واکسن کرونا باشیم.

مرادی تأکید کرد: بنابراین ایمنی سنجی واکسن، میزان ماندگاری در بدن، قدرت سرایت کرونا پس از تزریق واکسن و سوا لاتی ازاین‌دست را نمی‌توان قطعیت جواب داد اما بر اساس تجربیات علمی مشابه در مبارزه با ویروس‌های مشابه می‌شود به این نکته مهم بسنده کرد که این واکسن اگر صد درصد نتواند اما بخش قابل‌توجهی در بدن را می‌تواند در مقابل سرایت، عوارض ناشی از بیماری، شدت درگیری بدن و ... ایمن کند و به این جهت تزریق آن بهتر از نزدن است.

مرادی با تأکید بر اینکه بروز پیک بعدی کرونا در ارتباط مستقیم با نحوه رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم است، ابراز داشت: با توجه به کم شدن بیش از 200 نفری شمار مبتلایان به کرونا در کرمانشاه، نوید این مهم را می‌دهد که وضعیت سلامت استان کرمانشاه در میزان شیوع به کرونا درروند سقوطی قرار دارد و این بسیار خوب است.

وی با تأکید بر اینکه باید در هر شرایطی باید پروتکل‌ها را رعایت کنیم، هشدار داد: با عدم و یا کم شدن روند رعایت‌های بهداشتی نه‌تنها خطر بروز انواع کروناهای جهش‌یافته همچون هندی، برزیلی و آفریقایی وجود دارد بلکه در همین پیک کرونا انگلیسی نیز ممکن است با مبتلایان و طبعاً تلافات بیشتری روبرو شویم و نمونه مصداقی آن استان خوزستان هست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پاسخ به چگونگی تفاوت انواع جهش‌یافته کرونا که به اسم کشورهای مختلف مشهور شده است، اظهار داشت: در خصوص ویروس این نکته مهم است همچون دیگر موجودات زنده دیگر در مقابل دشمنان تغییرات مقابله‌ای انجام می‌دهند که خود را قوی‌تر کنند به عبارتی جهش‌های مقابله‌ای پیدا می‌کند و به این لحاظ در کشورهای مختلف با شدت و ضعف‌های متفاوت در شمار بیماران نمود یافته است.

وی با تأکید بر اینکه اصل ویروس کرونا همان نوع اولیه است، خاطرنشان ساخت: نحوه مقاومت این ویروس در کشورهای مختلف در نوع شدت بیماری، میزان عفونت، میزان سرایت و همچنین نحوه حمله به اعضای بدن جهش‌یافته و در مقابل داروها واکنش مقاومتی از خود نشان می‌دهند و به همین لحاظ نگرانی ایجاد می‌کند.

مرادی در بخش دیگری از سخنانش به عامل مؤثر سیستم بهداشت محیطی نیز اشاره کرد و افزود: در مورد تشخیص، درمان و دیگر اقدامات پیشگیرانه اصل تغییر نکرده و تنها روند سختی کار در میزان شدت جهش‌یافتگی ویروس کرونا است که باید موردتوجه قرار گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص وضعیت کنونی بیمارستان‌های کرمانشاه برای مقابله با ویروس کرونا نیز اعلام داشت: به نسبت روند روبه رشد تجهیزات و امکانات بیمارستانی در سطح استان این واقعیت انکارناپذیر است که به‌طور مثال در مقایسه با سال گذشته، روند روبه رشد بوده و بسیار هم چشم‌گیر بوده است اما نمی‌توان این مهم را نیز منکر شد که هنوز کمبودهایی وجود دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه