مدیر جهاد کشاورزی ساری خبر داد:
مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه خوار در ۱۳۰۰ هکتار شالیزار ساری
مدیر جهاد کشاورزی ساری از مبارزه بیولوژیک با نسل اول آفت ساقه خوار برنج با استفاده از زنبور تریکوگراما در یکهزار و ۳۰۰ هکتار شالیزار این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج مازندران، رضا پورفلاح با تأکید بر اهمیت مبارزه بیولوژیک در کنترل آفات محصولات زراعی و باغی برای حفظ سلامت محیط زیست و تولید محصولات غذایی سالم، اظهار داشت: یکی از روشهای مبارزه با آفات گیاهان استفاده از حشرات مفید موجود در طبیعت است که این حشرات میتوانند حشرات زیانآور را از بین ببرند.
وی با اشاره به انجام مبارزه بیولوژیک در دو مرحله در این شهرستان، ادامه داد: با توجه به آمار بیولوژی آفت ساقه خوار برنج و وضعیت فنولوژی گیاه برنج در این شهرستان توسط کارشناسان حفظ نباتات، زمان شروع مبارزه بیولوژیک و رهاسازی زنبور تریکوگراما از تاریخ ۲۹ خرداد به مدت ۱۰ روز تعیین شد.
مدیر جهاد کشاورزی ساری گفت: کنترل بیولوژیک نسل دوم آفت ساقه خوار بـرنج در یک هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی شالیزاری با رهاسازی زنبور تریکوگراما با نصب ۲۶ هزار عدد تریکوکارت در دو مرحله انجام می شود.
وی بیان داشت: در مرحله اول، در مناطق دشت این شهرستان رهاسازی زنبور تریکوگراما در اراضی شالیزاری تابعه سه مرکز جهاد کشاورزی و در مرحله اول با استفاده از ۱۳ هزار عدد تریکوکارت انجام شد.
پورفلاح کاهش مصرف سموم شیمیایی، حفاظت از محیط زیست و کاهش هزینههای تولید را از مهمترین مزایای اجرای طرح مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه خوار برنج عنوان کرد و اظهار داشت: استفاده از مواد بیولوژیک در کنترل آفات از روش های مرسوم بوده و نقش بسزایی در حفظ زیست بوم، توسعه پایدار کشاورزی و نیز تولید محصول سالم دارد.
ارسال نظر