کمالالدین میرجعفریان:
رفع مشکل آب و تأمین مستمر آن برای عشایر باید در اولویت قرار گیرد
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی گفت: به هیچ وجه نباید برای عشایر محدودیت آبی ایجاد شود و در مسیرهای آبرسانی به شهرها و روستاها، حتما عشایر مورد توجه قرار گیرند.
![رفع مشکل آب و تأمین مستمر آن برای عشایر باید در اولویت قرار گیرد](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/mhGyY9M8ydRD/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh-Hyp16bpbnK/%D9%85%D8%B9%D8%A7%D9%88%D9%86+%D9%87%D9%85%D8%A7%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C+%D8%A7%D9%85%D9%88%D8%B1+%D8%B9%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C+%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1+%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86+%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C.jpg)
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، کمالالدین میرجعفریان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی در نشست شورای عشایری خراسان رضوی بیان کرد: به هیچ وجه نباید برای عشایر محدودیت آبی ایجاد شود و اگر هم در مدیریت آب استان برنامهای وجود دارد باید رفع مشکل آب و تأمین مستمر آن برای عشایر و دام آنها در اولویت قرار گیرد.
کمالالدین میرجعفریان در ادامه با تأکید بر بهبود شرایط راههای دسترسی به مناطق عشایری افزود: در مسیرهای آبرسانی به شهرها و روستاها، حتما عشایر مورد توجه قرار گیرند و آبرسانی سیار به مناطق عشایری انجام شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی همچنین ادامه داد: میتوان برای بهسازی راهها از آسفالت سرد نیز استفاده کرد، ماشینآلات حوزه عشایری نیز خیلی با کار سنگین ارتباطی ندارد و تا جایی که امکان دارد مساعدت لازم بهویژه در ایام بارندگیها با عشایر انجام گیرد تا دچار مشکل نشوند.
وی در ادامه گفت: بهترین محیطبانان و نگهدارندگان منابع طبیعی، عشایر هستند و باید تسهیلات و امکانات لازم در اختیار این جامعه قرار گیرد و از سختیگیریهای بیش از حد برای آنها پرهیز کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی افزود: عشایر کمترین استفاده را از بیتالمال دارند اما بیشترین استفاده را به کشور میرسانند و باید این جامعه و خدمات آنها را ارج نهیم و فرهنگ عشایری را حفظ و به نسلهای بعد منتقل کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیتی که بهداشت عشایر و دام این جامعه دارد لازم است دامپزشکی حضور میدانی در محلات عشایری و چراگاههای آنها داشته باشد چراکه شاید عشایر به سبب هزینههای بالا نتوانند به دامپزشکی مراجعه کنند، بنابراین باید عوامل دامپزشکی به آنان مراجعه کنند.
وی اظهار کرد: هیچ دانشآموزی از جامعه عشایری نباید از تحصیل بازماند، در حوزه آموزش چه مجازی یا حضوری باید از حداکثر ظرفیت برای ارائه آموزشهای لازم به جامعه عشایری بهره گرفت و اداره کل فناوری اطلاعات و ارتباطات باید تجهیزات ارتباطی لازم را به مناطق عشایری برده تا فضای آموزشی لازم برای آنها فراهم شود.
میرجعفریان در خاتمه تاکید کرد: تأمین بیمه اجتماعی جامعه عشایری و دامشان و بازار فروش محصولات آنها، ظرفیت شناسایی این جامعه به ویژه حوزه گردشگری آن، حمایت کمیته امداد از عشایر و تأمین امنیت قاطع برای محصولات عشایری باید مورد توجه قرار گیرد.
ارسال نظر