اسکله نفتی حرا قشم نقطه عطف توسعه در حوزه نفت و انرژی
سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم با آغاز بهره برداری از اسکله نفتی حرا قشم را نقطه عطفی در فعالیت های توسعه بخشی این سازمان در حوزه نفت و انرژی خواند و گفت: اسکله نفتی حرا قشم، به عنوان یکی از بزرگ ترین اسکلههای نفتی در جنوب کشور است.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، فریدون فدایی دولت سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم اظهار داشت: اسکله نفتی حرا قشم ظرفیت تخلیه و بارگیری ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تُن فرآوردههای نفتی را داراست و با اجرای فاز دوم آن امکان پهلوگیری کشتیهای نفتی ۸۰ هزار تنی در این اسکله نیز مهیا خواهد شد.
فدایی دولت این اتفاق مبارک را که درمرحله پنجم از افتتاحهای ریاست جمهوری در دولت تدبیر و امید هفته گذشته در منطقه آزاد قشم روی داد، نشانه ای از برداشتن گام های بلند درجهت اجرای منویات رهبر معظم انقلاب در قالب شعار سال مبنی بر پشتیبانی از تولید و مانع زدایی ها خواند و افزود: راه اندازی این اسکله، ضمن اینکه روند رو به رشد تولید در قشم را پشتیبانی می کند، موانع را درتأمین نیازهای صنعت نفت، گاز و انرژی منطقه و گردش چرخهای صنایع تولیدی ازمیان خواهد برد.
وی نقش اصلی این اسکله را افزایش واردات نفت خام از مخازن مختلف از قبیل میدان های نفتی ایران و صادرات محصولات پالایشگاه های مجاور(پارس بهین) مانند قیر، سوخت و نفتا اعلام کرد و یادآور شد: این اسکله برای کشتی های ۷۰ هزار تن در یک طرف و کشتی های هفت هزار تن در طرف دیگر به خوبی مجهز خواهد شد.
فدایی دولت در تشریح امکانات اسکله نفتی حرا قشم به جاده دسترسی به توده سنگین با طول تقریبی 1300 متر و پل دسترسی به طول 575 متر اشاره کرد و گفت: ستون مهاربند لنگر انداختن و پهلو گرفتن، تلمبه خانه، لوازم آتش، اتاق کنترل و سکوی عملیات ها، سکوی بالا و وسایل مکانیکی و برقی دریایی از دیگرامکانات این اسکه بشمار می رود.
به گفته سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم برای این اسکله ساختمان اداری و برج مراقبت دریائی با زیربنای ۷۵۰مترمربع و ایستگاه آتش نشانی با ۱۸۰ مترمربع زیربنا نیز پیش بینی شده است.
گفتنی است با آغاز بهره برداری از این اسکله که با سرمایه گذاری شرکت ساخت و بهرهبرداری اسکله حرا قشم (هلدینگ سرمایهگذاری پاسارگاد) صورت گرفته است، افزون بر ۴۵ نفرنیروی کار به صورت مستقیم و ۱۲۰ نفر نیروی کار به صورت غیرمستقیم وارد چرخه کار و اشتغال در جزیره قشم شده اند که در تثبت درآمدهای پایدار جامعه محلی نقش بسزایی دارد.
ارسال نظر