حجتالاسلام احمدحسین فلاحی:
ایرادهای فنی به پروژه قطار شهری همدان وارد است/توقف پروژه قطارشهری همدان
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایرادهای فنی به پروژه قطار شهری همدان وارد است، گفت: از شهرداری همدان میخواهیم تا رفع این نقاط ضعف، از هر گونه اقدام عملی پرهیز کند تا از احتمال هدر رفت منابع، بیش از پیش جلوگیری شود؛ چرا که تجربیات تلخ پروژههای مونوریل تهران، قم و کرمانشاه، پیش چشم همگان است.
به گزارش خبرگزاری موج همدان، حجتالاسلام احمدحسین فلاحی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایرادهای فنی به پروژه قطار شهری همدان وارد است، گفت: در آذرماه سال گذشته، جلسه بررسی کارشناسی پروژه قطارشهری همدان برگزار شد، اظهار کرد: این جلسه با حضور نماینده شهرداری و گروهی از کارشناسان و اساتید دانشگاه با تخصصهای مختلف برگزار شد و پس از پایان بررسیها مشخص شد طرح توجیهی و مطالعاتی این پروژه از وزن فنی مناسبی برخوردار نبوده و ایرادهای جدی به آن وارد است.
وی افزود: از شهرداری همدان میخواهیم تا رفع این نقاط ضعف، از هر گونه اقدام عملی پرهیز کند تا از احتمال هدر رفت منابع، بیش از پیش جلوگیری شود؛ چرا که تجربیات تلخ پروژههای مونوریل تهران، قم و کرمانشاه، پیش چشم همگان است.
نماینده مردم همدان در مجلس با اشاره به اینکه قرار بود جلسه دیگری پس از اصلاح موارد برگزار شود متأسفانه محقق نشد، تصریح کرد: در آن جلسه بیتوجهی شهرداری به مطالعات طرح جامع ترافیک( مصوبه سال ۹۲) در خصوص استفاده از سیستم BRT برای حمل و نقل شهر همدان، برای کارشناسان قابل توجیه نبود؛ چرا که میتوانست طی این سالها در تسهیل آمد و شد مردم شهر همدان مؤثر واقع شود.
فلاحی ادامه داد: مطالعات این طرح باید در چارچوب ضابطه سازمان برنامه و بودجه کشور تحت عنوان «شرح خدمات مطالعات تفصیلی حمل و نقل همگانی و امکانسنجی حمل و نقل ریلی شهری و حومه» انجام شود که این موضوع در مطالعات حاضر مغفول مانده است.
وی با بیان اینکه باید میزان کفایت شبکه حملونقل موجود برای تقاضای آینده بررسی شود، گفت: مبنای تعیین تقاضای جذبشده به خطوط حملونقل همگانی ریلی در گزارش مشخص نبوده و میزان تقاضای موجود در طرح مطالعاتی به هیچ عنوان توجیهکننده سیستم ریلی شهری نیست.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر ساخت این نوع از قطارها در انحصار چند شرکت مطرح خارجی است و شرایط تحریم، اجازه دسترسی به این قطارها یا قطعات تعمیراتی آنها را به ایران نمیدهد؛ راهکاری برای حل این مشکل توسط شهرداری تعریف نشده است.
وی در پایان یادآور شد: در ایجاد تراموا، ۸۰ درصد از هزینه متعلق به خرید قطار است و تنها ۲۰ درصد از مبلغ، صرف عملیات عمرانی احداث خط و اشتغال خواهد شد.
گفتنی است؛ این موارد در قالب نامهای از سوی دفتر حجت الاسلام فلاحی، نماینده همدان در مجلس به شهرداری همدان تذکر داده شده است.
ارسال نظر