آیت قیصربیگی:
مدیریت بحران بیش از ابزار امکانات؛ برنامه و مسئولیت پذیری نیاز دارد
مدیرکل مدیریت بحران استان ایلام با اشاره به اینکه مدیریت بحران بیش از ابزار امکانات به برنامه، تعهد، شهامت و مسئولیت پذیری نیاز دارد،گفت:اگر مولفهها و ملاحظات مدیریت بحران را در کارمدیریتی خود دخیل نکنیم، دیری نخواهد پائید که در حوادث و اتفاقات پیش به دنبال مقصران بیرونی خواهیم گشت تا قصور و ناتوانی خود را به گردن آنها بیاندازیم.
به گزارش خبرگزاری موج ایلام، آیت قیصربیگی مدیرکل مدیریت بحران استان ایلام به قانون جدید مدیریت بحران اشاره کرد و افزود:مدیریت بحران نظام حاکم بر راهبردها، رویکردها، برنامهها و اقداماتی است که با هدف پیشبینی، پیشگیری و کاهش خطر، آمادگی و پاسخ کارآمد و غیره پس از وقوع حوادث و سوانح، بهصورت چرخهای صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه درحوزه مدیریت بحران به وظایف خطیر و حیاتی مدیران در حوزه پیش بینی و پیشگیری و کاهش خطر حوادث و بحران ها اشاره شده است،اظهار داشت:لازم است برای انجام تمام و کمال اموردر این حوزه قوانین الزام آور و بازدارنده حکمرانی کند، زیرا موضوعاتی که با جان و مال مردم سر و کار دارند و قصور در انجام آنها هزینه های جبران ناپذیری در پی خواهند داشت را نمی توان صرفا با تعارف،توصیه و خواهش و تمنا جمع کرد.
وی با اشاره به اینکه برای مدیریت بحران و سرو سامان دادن به اوضاع باید کارها سرموقع انجام گیرد تا تلنبار مسایل و مشکلات به بحران تبدیل نشود،تصریح کرد:در این حوزه می بایست مر قانون اجرا شود و الزام در مسئولیت پذیری و پاسخگویی و بازدارندگی قوی درصورت عدم اجرای صحیح قوانین حاکم باشد تا مردم تاوان قصور و اهمال کاری برخی مدیران درایجاد مشکلات را پس ندهند.
مدیرکل مدیریت بحران استان ایلام گفت:وقتی در صنعت برق برابر آنچه که قانون تعیین کرده ظرفیت سازی نشده و خود را برای شرایط سخت امروز آماده نکرده ایم و شاهد مشکلات عدیدهای در این حوزه می شویم اینجا دیگر مقصر قطعی برق و خاموشی های گسترده صرفا تغییرات و شرایط جوی و اقلیمی نیست.
قیصربیگی افزود:هنگامی که نسبت به حفظ منابع آب که مایه حیات است برنامه ریزی درست و اقدام عملی انجام نشده و هر ساله میلیاردها متر مکعب آب هدر رفت می رود و از سیل روان آبها بجای فرصت ذخیرهسازی سفرههای زیرزمینی بلایی خانمان سوز ساختهایم، زمانیکه شبکه های فرسوده آب را ترمیم نکرده و در جهت اصلاح الگوی مصرف آب اقدامی اثرگذار نکردهایم، اینجا دیگر بحران و تنش آبی صرفا محصول شرایط جوی و اقلیمی نیست.
وی با بیان اینکه مادامی که در آتش سوزی مراتع و جنگل ها چند روز و هفته شاهد سوختن و به هدر رفتن منابع طبیعی و ملی هستیم اینجا دیگر صرف کمبود امکانات یا صعبالعبور بودن منطقه مقصر نیست،اظهار داشت:اینجاست که مدیریت بحران بیش از ابزار و امکانات نیازمند مسئولان هوشمند، با برنامه، متعهد، مسئولیت پذیر و شجاع است.
مدیرکل مدیریت بحران استان ایلام تصریح کرد:هرساله شاهد حوادث و بلایای طبیعی مختلفی در کشور هستیم و هر زمان با ایجاد مشکلات، تازه به فکر رفع آنها می افتیم، شاید قسمتی از مسائل و مشکلات و حوادث و بلایای طبیعی دست ما نباشد اما مدیریت برنامه ریزی برای پیشگیری و یا مقابله درست با آنها که دست ما است و می توان با پیشگیری از حوادث کاری کرد.
قیصربیگی افزود:مدیری که با بی خیالی ازپیش بینی حوادث و اتفاقات غافل بوده و در جهت پیشگیری ملاحظات لازم را بکار نبسته و درهنگامه خطر بجای مسئولیت پذیری و پاسخگویی کاسه چه کنم چه کنم بدست گرفته وهرعاملی را غیر از کوتاهی و قصور خود، مقصر می داند، بسیار دردناک تر از خود حادثه است.
وی اشاره به اینکه اگر مولفهها و ملاحظات مدیریت بحران را در کار مدیریتی خود دخیل نکنیم، دیری نخواهد پائید که در حوادث و اتفاقات پیش رو چراغ بدست دنبال مقصران بیرونی خواهیم گشت تا قصور و ناتوانی خود را به گردن آنها بیاندازیم،اظهار داشت: در موضوع مدیریت بحران به همان اندازه در امور پیش روی خود باعث آزار و اذیت مردم می شویم به همان اندازه دچار قانون گریزی، سوء مدیریت و قصور در انجام به موقع تکالیف و وظایف شدهایم.
قیصربیگی تصریح کرد:در بحث مدیریت بحران همه مدیران در هر رده و جایگاهی که باشند در وهله اول مدیر بحران و روزها و شرایط سخت دستگاه متبوع و زیرمجموعه خویش هستند و باید در مقابل شرح وظایف خود در قبال مردم مسئولیت پذیر و پاسخگو باشند.
وی اظهار داشت: برای پیشگیری از وقوع حوادث نیازمند مدیران هوشمند، با برنامه، شجاع و متعهد هستیم تا ضمن انجام تمهیدات پیشگیرانه برای آمادگی در روزها و شرایط سخت، در حین بروز حوادث و رخدادها نیز به جای توصیه، تمنا و خواهش در بسیج منابع و یا درعوض روی آوردن به فرافکنی مشکلات در حین بحران، قاطعانه وارد عمل شود و با مسئولیت پذیری کامل و با تصمیمات درست و تمام کننده، حلال مشکلات باشند.
ارسال نظر