حسین محزون:
هزینه ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومانی برای هر ماموریت اورژانس
معاون مرکز اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: وضعیت پایگاههای اورژانس در سطح شهر مطلوب نیست و یکی از مشکلات در پیک پنجم کرونا، ابتلا تکنسینها و پرسنل اورژانس به کرونا بود که سبب میشد آنها از چرخه خدمترسانی خارج شوند.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، حسین محزون معاون مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد: هر ماموریت و اعزام اورژانس بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان برای ما هزینه دارد.
محزون در ادامه این خبر افزود: در پنج ماهه ابتدایی امسال ۵۴۸ هزار و ۱۵۲ تماس با اورژانس ۱۱۵ گرفته شد که به طور میانگین ۳۵۳۶ تماس به صورت روزانه میشود. این آمار حدودا سه برابر سالهای گذشته است.
معاون مرکز اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: از این تماسها ۱۴۴ هزار و ۶۳۲ مورد منجر به اعزام آمبولانس شد و ۱۷ هزار و ۳۲۸ مورد هم مزاحمتهای تلفنی بود که بیمورد با ۱۱۵ تماس میگیرند.
وی ادامه داد: این مزاحمتهای تلفنی حدود ۱۱۱ تماس به صورت روزانه است و کل ماموریتهای ما در امسال۱۶۳ هزار و ۴۳۶ مورد بوده که شامل بیماران کرونایی و تصادفات میشود و هر ماموریت و اعزام اورژانس بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان برای ما هزینه دارد.
محزون تصریح کرد: ۱۵۵ هزار تماس هم بهعنوان مشاوره تلفنی بیماران حاد ثبت شده است، اورژانس برای مشاوره تلفنی در موارد عادی نیست و سامانههای تلفنی مختلفی مانند ۱۹۱ و ۱۹۰ برای این امر وجود دارد. با درگیر کردن و اشغال کردن تلفن اورژانس برای این موارد باعث میشود که به سایر بیماران دیر خدمترسانی شود و علاوه بر مشغول کردن خطوط که موجب اختلال در برقراری ارتباط میشود، این مزاحمتهای تلفنی یا تماسهای بیمورد با ۱۱۵ باعث کاهش کارایی و خستگی نیروها میشود.
وی تاکید کرد: برای سطح یک اورژانس بالگرد اعزام میکنیم که در سطح شهر مشهد با توجه به ایستگاههای مختلف اورژانسی که وجود دارد بالگرد اعزام نمیشود، اما در سطح استان اگر فوریت و سطح یک بیماری وجود داشته باشد بالگرد اعزام میشود و در سال ۹۸ و ۹۹ به ترتیب ۴۵ و ۳۸ مورد اعزام بالگرد را داشتیم. همچنین اورژانس ریلی ما هنوز راه نیفتاده است و اورژانس ریلی در حال حاضر نداریم.
وی در مورد قرارداد با پلیس راهور گفت: قراردادی برای مسیر سبز منعقد کردهایم که برای آمبولانسها مسیر سبز ایجاد کنیم تا در مواقع نیاز، راهنمایی و رانندگی چراغهای تقاطعها را برای مسیر آمبولانس سبز کند.
معاون مرکز اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: وضعیت پایگاههای اورژانس در سطح شهر مطلوب نیست، اما خوب است، یکی از مشکلات ما در پیک پنجم کرونا، ابتلا تکنسینها و پرسنل اورژانس به کرونا بود که سبب میشد افراد از چرخه خدمترسانی خارج شوند.
وی ادامه داد: آمبولانسها و کدهای پرسنل ما مدام در حال اعزام و انتقال بیماران بودند و این مساله باعث نیاز به تعمیرات در خودروها و تجهیزات هم میشد و کدی را داشتیم که آمبولانس از هشت صبح که روشن میشد، دو نیمه شب خاموش میشد و به صورت پیدرپی بیماران را اعزام میکرد و حدود ۹۰ آمبولانس و کدفعال داریم که به طور مستمر در هفت روز هفته و به صورت ۲۴ ساعته خدمترسانی میکنند.
معاون مرکز اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد متذکر شد: تمام استرسهایی که در بخشهای بیمارستانی مانند اورژانسها به پزشکان، پرستاران و... وارد میشود، در اورژانس پیش بیمارستانی و همکاران ما که به محلهای حادثه یا منزل افراد اعزام میشوند را یک نفر متحمل میشود و خواهش ما این است که این پرسنل بیشتر درک شوند؛
محزون در خاتمه خاطر نشان کرد: اگر بیماری به بیمارستان ارجاع میشود، ممکن است اولویتِ بیمارستان تحویل مریض ما نباشد، اما اگر مقدور است زمانی که کد ۱۱۵ میرسد، سریعتر تعیین تکلیف کنند تا کد و خودروی آمبولانس آزاد شود و بتواند سریعتر به نجات یک بیمار دیگر بپردازد.
ارسال نظر