به بهانه هفته دفاع مقدس:
ایلام سربلند است/ ۳۰۰ بار بمباران،هزاران بار مقاومت
مردم استان ایلام در ۸ سال دفاع مقدس ایستاد و سربلند مانده و ۳۴۰ بار بمباران شد ولی مقاومت آنها روز به بیشتر می شد، نه تنها مهاجرت نکردند بلکه مهاجر پذیرهم بودند و تقدیم بیش از ۳ هزار شهید یکی از افتخارات مردمان این دیار در زمان دفاع مقدس است
به گزارش خبرگزاری موج ایلام، ایلام خود را سربلند میداند، زیرا روایت مردمانش آنقدر غرورآفرین و بزرگ است که دنیایی را متحیر خویش ساخته و نیازی نمیبیند که بگوید کوچکترین شهید رزمنده و جوانترین فرمانده جنگ را داشته و هنوز هم در برخی شهرهای آن هنوز آثار جنگ دیده می شود.
استان ایلام به دلیل وسعت مرزهای مشترک با عراق بسیار زودتر از سایر استانها درگیر جنگ تحمیلی شد و بیشترین بمبارانها، عملیاتها و همچنین بیشترین شهدا را در نسبت با جمعیت این استان شاهد بود. مردم ایلام به جای مهاجرت،مهاجر پذیر هم بودند و جنگ را بخشی از زندگی خود می دانستند و تا پایان جنگ تحمیلی از خاک این کشور جانانه دفاع کردند.
استان ایلام از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ درگیر جنگ نشد بلکه از اردیبهشت همان سال فضای جنگ در این استان آغاز و مردم خیلی زودتر درگیر جنگ تحمیلی شدند، اگر برای بخشهای وسیعی از ایران دفاع مقدس حدود هشت سال به طول انجامید برای استان ایلام دفاع مقدس بیش از ۸ سال بود.
حجم بمبارانها و هجومها به این منطقه و مردم آن بسیار زیاد بود، بیش از ۳۰۰ بار بمباران شهرهای ایلام و به ویژه ۱۳۰ بار مرکز استان باعث شده است که این استان یکی از استان های پرتهاجم در دوران دفاع مقدس شناخته شود، یکی از معروفترین این بمبارانها نیز بمباران زمین فوتبال ایلام بود، در کنار این اتفاقات نباید از تعداد شهدا و جانبازان استان ایلام که به نسبت جمعیت آن استان بسیار زیاد است غافل شد، این استان بیش از سه هزار شهید دارد و در کل کشور دومین استان است که نسبت شهید آن به جمعیت استان بسیار بالاست.
رشادتهای مردم استان ایلام در دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست و در این بین اتفاقات بسیاری مهمی طی دفاع مقدس در استان همچون بمباران زمین فوتبال چوار تا اولین فرمانده شهید جنگ تحمیلی وجود دارد.
از اولین پیچ جاده که راه میافتیم بهسمت مهران، دوباره همه آن خاطرات زمان جنگ تحمیلی در مناطق عملیاتی رزمندگان اسلام در مناطق چنگوله، میمک، قلاویزان، مهران، دهلران، شرهانی، نقطه ایثار و غیره تکرار میشوند. انگار نقبی میزنم به زمان و بر میگردم به سالهای نخست دهه شصت.
هر چند چشمانداز کناره جاده حالا سالهاست تغییر کرده و دیگر از آن دست اندازها و چالههای ناشی از انفجار بمب توی مسیر جاده خبری نیست اما برای من این جاده از پیچ نخستش در خروجی ایلام به سمت صالح آباد و مهران هنوز هم نقطه ورود به تونلی است در زمان تا بر گردم به ایلام در سالهای جنگ و خاطرههای تلخ و شیرین آن.به صالح آباد که نزدیک میشوم جا به جای دشت پر از تانکهای سوخته و ترکشهای ریز و درشت که چه غریبهاند با گرمای بیدریغ آفتاب و متانت کوههایش.
ایلامی که من میشناسمش هماکنون جایجای آن محل عروج گلگونکفنانی است که از تجملات دنیای امروزی گذشتند و جانانه در مقابل دشمنان ایستادند و شربت شهادت را نوشیدند تا مردم بتوانند با آرامش خیال زندگی کنند که باید این پایمردیها در تاریخ ثبت شود تا نسل امروزی بهتر بتوانند با آرمانهای آنان آشنا شوند.
ایلام خود را سربلند میداند، زیرا روایت مردمانش آنقدر غرورآفرین و بزرگ است که دنیایی را متحیر خویش ساخته و نیازی نمیبیند که بگوید کوچکترین شهید رزمنده و جوانترین فرمانده جنگ را داشته و هنوز دیوارهای شهرش مملو از عکس شهدای جنگ تحمیلی است.
مردمان شریف و ولایتمدار استان ایلام در طول ۸ سال دفاع جانانه از مرزهای غربی آن را به زیباترین شکل و مفهوم تداعی کردند و در حالی که کمتر شهر جنگ زده ای را شما در طول دوران دفاع مقدس پیدا می کنید که با وجود بمب باران های مکرر مردم آن شهر را ترک نکرده باشند. اما مردم ایلام ماندند و پایداری کردند.
جنگ در ایلام سه ماه قبل از جنگ رسمی یعنی ۳۱ شهریور ۵۹ آغاز شد و عراق در خردادماه ۵۹ برای تسخیر میمک که فقط ۱۵۰ کیلومتر با بغداد فاصله داشت به ایلام حمله کرد چرا که میمک یک نقطه استراتژیک برای آن محسوب می شد.
۴۲۰ کیلومتر مرز مشترک استان ایلام و شهرستان مهران با عراق و رشادتهای فراوان در طول هشت سال دفاع مقدس در دفاع از مرزهای کشور با کمترین امکانات، از افتخارات مردم ایلام است.
استان ایلام آماج حملات مستقیم دشمن قرار داشت و تمام مردم این استان از پیر و جوان و زن و مرد، ایلات ، طدایف ، عشایر منطقه همه وهمه هر کدام به نوعی از آب و خاک کشورمان دفاع می کردند، درصد ناچیزی از رنج ها و مرارت ها و رشادت های مردمان این سرزمین در سطح ملی منعکس شده است.
مردم ایلام هنگام حمله هوایی دشمن عقب می نشستند و به جنگلها پناه می بردند و هنگامی که شهر آرام می شد دوباره باز می گشتند و مقاومت می کردند و بیشتر اوقات در زیر چادرها در تابستان داغ و در زمستان سپری می کردند و در طول هشت سال دفاع مقدس، مدلی متفاوت از ایثار و مقاومت را در جهان به نمایش گذاشتند که مستلزم بازخوانی و ارائه در برنامه های فرا مرزی و بلکه در جهان است.
هنوز آثار جنگ در برخی از شهرهای آن به وضوح دیده می شود ، زیرساخت های آن هنوز تکمیل نشده است ، انتظار می رود به پاس آن رشادتها دولت محترم به خواسته بحق مردمان این دیار توجه کند .
340 بمباران شهری و ۱۶ مورد حمله شیمیایی و ۵۰ عملیات در جغرافیای استان ایلام به ثبت رسید
فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام با بیان اینکه 340 بمباران شهری و 16 مورد حمله شیمیایی و 50 عملیات بزرگ، کوچک و متوسط در جغرافیای استان ایلام در هشت سال دفاع مقدس به ثبت رسیده است، گفت: عملیات های بزرگی همچون فتح المبین، محرم، کربلای یک، والفجر پنج و سه و عملیات آزادسازی میمک در استان ایلام در دوران دفاع مقدس انجام شده است.
سردار جمال شاکرمی فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام در نشست هماهنگی کنگره ملی ۳ هزار شهید استان ایلام با اشاره به اینکه کیفیت بخشی به برنامه های کنگره ملی شهدای استان از اولویت های اساسی است،گفت: در طول برگزاری کنگره و در 10 شب در حوزه های تئاتر و فضاسازی شهری برنامه های مختلفی فرهنگی و هنری اجرا می شود.
وی با اشاره به اینکه ارائه خدمات درمانی و پزشکی در 10 محله کم برخوردار شهرستان های استان از دیگر برنامه های این کنگره در استان خواهد بود، افزود: 500 جهیزیه بین نوعروسان نیازمند و کم بضاعت استان ایلام همزمان با برگزاری اجلاسیه نهایی کنگره شهدای استان ایلام توزیع می شود.
وی با اشاره به اینکه یک همایش بزرگ به صورت رزمایش با حضور عشایر استان و ارائه خدمات به این عزیزان به نام شهدای استان برگزار می شود، اظهار داشت: برگزاری کنگره ملی 3 هزار شهید استان ایلام آغازی برای ترویج و توسعه هر چه بیشتر فرهنگ ایثار و شهادت است.
فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام با اشاره به اینکه اجرای 50 عملیات بزرگ، کوچک و متوسط در جغرافیای استان ایلام در هشت سال دفاع مقدس به ثبت رسیده است،تصریح کرد: استان ایلام در طول دوران هشت سال دفاع مقدس 337 آزاده، 12 هزارو 47 جانباز و بیش از 60 هزار بسیجی در دوران دفاع مقدس داشته است.
سردار شاکرمی خاطرنشان کرد: در استان ایلام تعداد خانواده های دارای دو شهید 151 خانواده، سه شهید 26 خانواده، چهار شهید 17 خانواده، پنج شهید 7 خانواده، شش شهید 3 خانواده، هفت شهید 2 خانواده، 9 شهید 3 خانواده و بیش از 10 شهید 2 خانواده وجود دارد.
وی با بیان اینکه 340 بمباران شهری و 16 مورد حمله شیمیایی و 50 عملیات بزرگ، کوچک و متوسط در جغرافیای استان ایلام در هشت سال دفاع مقدس به ثبت رسیده است، ادامه داد: عملیات های بزرگی همچون فتح المبین، محرم، کربلای یک، والفجر پنج و سه و عملیات آزادسازی میمک در استان ایلام در دوران دفاع مقدس انجام شده است.
سردار شاکرمی با اشاره به اینکه عملیات آزادسازی میمک و نقش عشایر یک فصل جدیدی است که در دفاع مقدس باید به آن پرداخته شود، تصریح کرد: بافت گلیم فرش به عنوان نماد کنگره ملی سه هزار شهید استان در قالب یک کار محتوایی و مفهومی آماده شده است.
فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام گفت: بعد از جلساتی که با حضور نماینده ولی فقیه در استان در راستای کیفیت بخشی به برنامه های کنگره ملی شهدا در استان برگزار شد،کار تهیه و بافت تابلو فرش هایی مزین به نام تعدادی از شهدای استان و گلیم فرشی به عنوان نماد و مظهر استان ایلام در دستور کار قرار گرفت.
سردار شاکرمی با اشاره به اینکه تاریخ اجلاسیه نهایی کنگره ملی 3 هزار شهید استان ایلام چهارم آذر ماه سال جاری است، گفت:اجلاسیه ها و نشست های هماهنگی از مدت ها قبل تاکنون برگزار شده و این نشست ها تا زمان برگزاری کنگره در راستای هرچه باشکوه تبر برگزار کردن کنگره ملی سه هزار شهید استان ادامه خواهد داشت.
وی اظهار داشت: همانگونه که امام راحل فرمودند خون شهیدان، انقلاب و اسلام را بیمه کرده است و مقام معظم رهبری نیز تاکید داشتند که هر جا سخن برپایی کنگره شهدا است بدانید که بنده دلم آنجاست، شهدا دین بزرگی بر گردن همه ما دارند و باید در راستای معرفی شهدا و فرهنگ ایثار و شهادت گام برداریم.
سردار شاکرمی با اشاره به اینکه نقش رسانه ها در کنار رسانه ملی در معرفی و تبیین ابعاد مختلف این کنگره بی بدیل است، تصریح کرد:استان ایلام 3 هزار و 17 شهید را تقدیم آرمان های نظام مقدس اسلامی در دوران هشت سال دفاع مقدس کرده است.
فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام افزود: مسئولیت شورای سیاستگذاری کنگره شهدا در کل استان ها با نماینده ولی فقیه در استان ها است که در استان ایلام نیز به همین منوال است و برنامه ها و فعالیت های کنگره شهدای استان ایلام تاکنون نیز با حضور و هماهنگی امام جمعه محترم ایلام تدوین شده است که از امروز باید شتاب بیشتری به کارهای کنگره داده شود.
وی با بیان اینکه 21 کمیته ذیل کنگره ملی 3 هزار شهید استان ایلام در حال فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: رئیس کنگره شهدای استان ،استاندار ایلام و دبیر آن سپاه امیرالمومنین(ع) استان بوده و دبیرخانه آن در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس قرار دارد.
وی اظهار داشت: با تیمی متشکل هنرمندان رشته های مختلف هنری برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و فعالیت در طول 10 شب در حوزه های تئاتر و فضاسازی شهری برنامه های مختلفی فرهنگی و هنری اجرا می شود که نشست های محتوایی این برنامه ها با حضور و متشکل از 80 درصد هنرمندان بومی استان انجام خواهد شد.
فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام با اشاره به اینکه 200 عنوان کتاب در راستای توسعه فرهنگ و ترویج ایثار و شهادت با موضوعات مرتبط با شهدا و هشت سال دفاع مقدس در استان از برنامه های کنگره ملی شهدای استان است، تصریح کرد: برگزاری اجلاسیه دانش آموزی و فرهنگیان، ارائه مقالات پژوهشی و پایان نامه ها در حوزه دانشجویی و دانشگاه، ارائه خدمات درمانی و پزشکی در 10 محله کم برخوردار شهرستان های استان از دیگر برنامه های این کنگره در استان خواهد بود.
فرمانده سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام با تاکید بر اینکه برگزاری کنگره شهدای در استان آغازی برای ترویج و توسعه هر چه بیشتر فرهنگ ایثار و شهادت است،خاطرنشان کرد: 43 خدمت به مناسبت چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در راستای اجرای کنگره 3 هزار شهید استان ایلام به اقشار مختلف مردم ارایه می شود.
سردار شاکرمی با بیان اینکه 500 جهیزیه بین نوعروسان نیازمند و کم بضاعت استان ایلام همزمان با برگزاری اجلاسیه نهایی کنگره شهدای استان ایلام توزیع می شود، گفت: یک همایش بزرگ در شهرستان های شمال استان به صورت رزمایش بزرگ با حضور عشایر استان و ارایه خدمات به این عزیزان به نام شهدای استان برگزار می شود.
ارسال نظر