English

علیرضابیگی در گفتگو با موج:

طبق قانون اساسی تاکنون می بایست ۴۰ کرسی نمایندگی در مجلس اضافه می شد

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی آخرین وضعیت طرح افزایش نمایندگان مجلس را تشریح کرد.

طبق قانون اساسی تاکنون می بایست ۴۰ کرسی نمایندگی در مجلس اضافه می شد

احمد علیرضابیگی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری موج در آذربایجان شرقی، با اشاره به طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس اظهار داشت: اصل ۶۴ قانون اساسی بیان می‌کند که هر ۱۰ سال ۲۰ نماینده به مجلس اضافه شود و این افزایش تعداد از جمله حقوق مردم است اما دولت‌ها به دلیل محدودیت منابع مالی از فراهم کردن زمینه لازم از این مهم سرباز زده اند.

وی افزود: اگر طبق قانون اساسی عمل می شد باید اکنون شاهد افزایش ۴۰ کرسی در مجلس بودیم، در دوره های گذشته نیز، نمایندگان طرح هایی را در این زمینه آماده کردند اما دولت با آن مخالفت کرد.

نماینده ‌مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: اخیراً ۵۴ نماینده نیز با امضاء طرحی که به هیئت رئیسه آن را تقدیم کرده اند خواستار افزایش تعداد نمایندگان شده اند.

علیرضابیگی با بیان اینکه طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس در بین نمایندگان چالش برانگیز خواهد بود تصریح کرد: این طرح می‌تواند در انتخاب نمایندگان تاثیر گذار باشد که تصویب این طرح مستلزم این است که بار مالی این موضوع برطرف شود.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت باید این طرح را به عنوان لایحه بیاورد و پیوست امنیتی نیز داشته باشد چراکه هرگونه تغییرات در حوزه‌های انتخابیه با چالش‌های اجتماعی همراه خواهد بود و ممکن است پیامدهای امنیتی نیز داشته باشد و نیازمند بررسی دقیق امنیتی و اجتماعی است که وزارت کشور باید این کار را انجام دهد.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ورود نمایندگان مجلس به این موضوع با توجه به اینکه خود نمایندگان ذی نفع هستند طبیعتا نمی تواند منصفانه یا جامع باشد چرا که این طرح ممکن است برای نمایندگان منفعت یا ضرر داشته باشد و طبیعتا نوع تصمیمی که در این رابطه خواهند گرفت حتما با امعان نظر به منفعت یا ضرر اتفاق خواهد گرفت که ممکن است سبب چالش‌های اجتماعی و پیامدهای امنیتی شود.

علیرضا بیگی افزود: وزارت کشور باید به این موضوع ورود کند و هم بار مالی را بر عهده بگیرد و هم ابعاد مختلف این موضوع را بررسی جامع انجام دهد چرا که دولت در این موضوع به اندازه نمایندگان ذی نفع نیست و صرفا به وظیفه خود عمل می‌کند. در این موضوع تعارض منافع از طرف نمایندگان مطرح است ولی تعارض منافع از طرف دولت محدود یا خیلی کم است.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این طرح ۴۰ نماینده به تعداد فعلی نمایندگان اضافه خواهد شد، بیان کرد: ۲ نماینده به تعداد فعلی نمایندگان استان آذربایجان شرقی اضافه می‌شود.

وی ادامه داد: در این خصوص قرار بود شهرستان‌های عجب شیر و مراغه که اکنون یک نماینده دارند که در جریان اصلاح انجام شده، ضمن تفکیک، یک نماینده به این حوزه انتخابیه اضافه می شد.

علیرضابیگی ادامه داد: همچنین در این طرح قرار بود شهرستان‌های اسکو و آذرشهر که تاکنون با تبریز بودند،از شهرستان تبریز جدا می‌شدند و به عنوان یک حوزه مستقل، یک نماینده در مجلس شورای اسلامی داشته باشند.

وی با بیان اینکه حوزه هریس از اهر جدا شده و به تبریز اضافه می‌شد،افزود: تبریز نیز قرار بود همچنان ۶ نماینده در مجلس داشته باشد که مسکوت ماند.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انتظار ما این است که دولت در راستای اجرای سیاست های کلی انتخابات ابلاغی از سوی رهبری معظم انقلاب، شرایط را در افزایش تعداد نمایندگان لحاظ کند.

به گزارش موج، در متن قانون آمده است؛ عده نمایندگان مجلس شورای اسلامی دویست و هفتاد نفر است و از تاریخ همه پرسی سال یک هزار و سیصد و شصت و هشت هجری شمسی پس از هر ده سال، با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و نظایر آنها حداکثر بیست نفر نماینده می تواند اضافه شود.

زرتشتیان و کلیمیان هر کدام یک نماینده و مسیحیان آشوری و کلدانی مجموعاً یک نماینده و مسیحیان ارمنی جنوب و شمال هرکدام یک نماینده انتخاب می کنند. محدوده حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان را قانون معین می‌کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه