English

عضو هیات علمی دانشگاه یزد اعلام کرد:

طراحی و تولید لباس هایی با قابلیت جذب و ذخیره انرژی

عضو هیات علمی دانشگاه یزد گفت: در حال حاضر لباس‌هایی بر پایه فناوری منسوجات الکترونیک در دست طراحی و تولید است که با ایجاد مدارهای انعطاف‌پذیر، از ویژگی‌های الکترونیک برخوردار خواهد بود. همچنین لباس‌هایی در حال تولید هستند که قابلیت جذب و ذخیره انرژی را دارند و به طور مثال از حرارت بدن انسان می‌تواند انرژی لازم را برای تولید و ذخیره‌سازی انرژی الکترونیکی به همراه بیاورد.

طراحی و تولید لباس هایی با قابلیت جذب و ذخیره انرژی

به گزارش خبرگزاری موج یزد، مهدی حسن‌زاده استادیار دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه یزد به تشریح فعالیت‌ها و اقدامات نوآورانه محققان نساجی در دانشگاه یزد پرداخت و گفت: عمده فعالیت‌های پژوهشی ما در دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه یزد در زمینه منسوجات پیشرفته و نانو فناوری منعطف بوده تا بتوان منسوجاتی با خواص و ویژگی های منحصر به فرد ارایه داد.

وی با توجه به مقالات علمی چاپ شده، نمونه‌های نیمه صنعتی و طرح‌های صنعتی که از سوی دانشجویان و محققان کشور در زمینه منسوجات پیشرفته و نانو فناوری کار شده است، گفت: فعالیت‌های گسترده‌ای در این زمینه در کشور صورت گرفته و نمونه‌هایی همچون فوق آب‌گریزی و ضد لک و گل و لای در قالب پوشاک کاربردی در حال صنعتی شدن است.

حسن‌زاده با بیان اینکه در سایر حوزه‌های تخصصی نظیر متعادل‌کنندگی دما فعالیت‌هایی در دست اقدام است، اذعان کرد: در تلاشیم تا به سمتی حرکت کنیم که بتوان این منسوجات و تکنولوژی‌های جدید را به سمت نمونه‌های صنعتی هدایت کنیم.

به گفته وی، در حال حاضر لباس‌هایی بر پایه فناوری منسوجات الکترونیک در دست طراحی و تولید است که با ایجاد مدارهای انعطاف‌پذیر، از ویژگی‌های الکترونیک برخوردار خواهد بود. همچنین لباس‌هایی در حال تولید هستند که قابلیت جذب و ذخیره انرژی را دارند و به طور مثال از حرارت بدن انسان می‌تواند انرژی لازم را برای تولید و ذخیره‌سازی انرژی الکترونیکی به همراه بیاورد.

وی با تاکید بر اینکه حوزه منسوجات پیشرفته و نانو فناوری، حوزه وسیعی است، ابراز امیدواری کرد: با حمایت‌های دانشگاه یزد و حضور دانشجویان مستعد امیدست هرچه زودتر در این پروژه‌ها به سمت صنعتی شدن برویم.

حسن‌زاده در خصوص نخبه‌پروری و تحکیم پیوند میان دانشگاه و صنعت، گفت: تلاش‌های صورت گرفته در دانشگاه یزد در راستای رفع نیازهای صنعت و رشد اقتصاد کشور بوده و لازمه تحکیم آن ارتباط تنگاتنگ میان استادان دانشگاه و بخش صنعتی کشور است.

وی اضافه کرد: در همین راستا فعالیت‌هایی به صورت حمایتی براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد ویژه توسعه فناوری‌ نانو شکل گرفته تا به سمت صنعتی‌سازی طرح‌های مذکور گام برداریم.

این عضو هیات علمی دانشگاه یزد گفت: تاکنون اکثر فعالیت‌ها و طرح‌های انجام‌شده در همین راستا بوده و  اکثر آن‌ها بر اساس نیاز صنعت به دانشگاه اعلام شده است و دانشگاه نیز بر همین اساس طرح‌های دانشجویی را تعریف کرده و توانسته است با حمایت‌های صنعت آنان را تا حد زیادی عملی کند.

به عقیده وی، باید نیازهایی که در کشور وجود دارد را با توجه به دانشی که در دانشگاه‌ها تولید می‌شود، برطرف کرد.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه یزد، استادیار دانشکده مهندسی نساجی این دانشگاه به معرفی طرح‌های ارایه شده به صنعت پرداخت و گفت: لباس‌های ضدآب، لک و گل ولای، لباس‌های تنفس‌پذیر و ضدآتش، فیلترهای رفع آلودگی هوا و غیره از جمله طرح‌هایی است که در جهت رفع نیازهای صنعت انجام شده است.

حسن زاده در پایان چشم‌انداز نخبگان کشور را با وجود همه فشارهای اقتصادی داخلی و شرایط وسوسه‌انگیز و موقعیت‌های شغلی مناسب که از آن سوی مرزها برای آنها ارسال می‌شود را روشن توصیف کرد به شرط آنکه مسوولان از آنها حمایت مستمر و کافی داشته باشند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه