غلامحسین ساربان:
هماهنگی مجلس و دولت در خصوص قیمتگذاری زعفران
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: در عرف تجارت جهانی، اگر منطقه ای ۱۰ درصد تجارت جهانی یک محصول را داشته باشد حق خاصی در تعیین قیمت آن پیدا خواهد کرد.
![هماهنگی مجلس و دولت در خصوص قیمتگذاری زعفران](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/prpzEtC7RdDu/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAehwX-MpF3UmB8/%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA%E2%80%8C%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C+%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86.jpg)
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، غلامحسین ساربان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اعلام کرد: تدبیر وزارت جهاد کشاورزی در تعیین قیمت زعفران، امسال قیمت طلای سرخ را به ثبات رسانده است و بعید به نظر میرسد نرخ کنونی آن کاهش یابد.
ساربان در ادامه این خبر اظهار کرد: برای نخستین بار مجلس و دولت در خصوص قیمتگذاری زعفران هماهنگ شده و کار را به شورای قیمتگذاری و در واقع کشاورزان سپردند که باید این را به فال نیک گرفت.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: : در عرف تجارت جهانی، اگر منطقه ای ۱۰ درصد تجارت جهانی یک محصول را داشته باشد حق خاصی در تعیین قیمت آن پیدا خواهد کرد و با توجه به اینکه اکنون ۳۰ درصد تجارت جهانی زعفران به منطقه تربت حیدریه اختصاص دارد.
وی همچنین ادامه داد: قیمتگذاری حق کشاورزان خراسان رضوی و به خصوص منطقه تربت حیدریه است و میزان برداشت زعفران امسال در خراسان رضوی ۱۲۰ تن بوده است که ۲۰ تن از این رقم سهم تربت حیدریه بوده است.
ساربان تصریح کرد: دلیل کاهش میزان تولید زعفران در سال جاری، شرایط جوی و خشکسالی است و امسال متاسفانه با کاهش ۶۰ درصدی تولید این محصول مواجه شده ایم و از مجموع ۱۲۰ هزار هکتار اراضی زعفران کشور، ۹۱ هزار هکتار در خراسان رضوی یعنی ۷۶ درصد، به این خطه اختصاص دارد و بر این اساس تربتحیدریه از حیث سطح زیرکشت در دنیا و کشور رتبه نخست را دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی متذکر شد: زعفران به ازای هر هکتار برای ۲۱۸ نفر شغل ایجاد میکند و از سوی دیگر با شرایط اقلیم کمآبی و خشکسالی خراسان رضوی بسیار سازگار است و به ازای هر مترمکعب آب، درآمد سرشاری را نصیب کشاورز میکند.
وی در ادامه گفت: در منطقه تربتحیدریه تا یک شعاع ۵۰ کیلومتری، یعنی تمام شهرستانیهایی که از این شهرستان جدا شدند در مجموع اکنون بالغ بر ۳۰ هزار هکتار مزارع زعفران دارند و به عبارت بهتر چیزی حدود ۳۴ درصد از سطح زیرکشت زعفران خراسان رضوی، به منطقه تربتحیدریه اختصاص دارد.
ساربان در خاتمه یادآور شد: از سوی دیگر تجربه کشاورزان، بازار خوب و نیز وجود پژوهشکده زعفران که از ویژگیهای این خطه است، همگی دست به دست هم داده تا امسال اتفاق خوبی را برای زعفرانکاران این منطقه رقم بزند.
ارسال نظر