خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
تنها روستای زنده صخرهای جهان کجاست؟+فیلم و عکس
استان آذربایجان شرقی با برخورداری از آثار تاریخی منحصربهفرد منتظر حضور مسافران نوروزی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج آذربایجان شرقی، کندوان یکی از شگفتانگیزترین روستاهای صخرهای ایران و جهان است که در دل صخرههای کله قندی جای گرفته و به روستای کله قندی نیز شناخته میشود این روستای ییلاقی و تاریخی، در پای دامنههای کوه آتشفشانی سهند و در کنار رودخانه کندوان قرار دارد.
ویژگی شاخص کندوان معماری صخرهای و منازل روستایی آن است که از طریق حفر سنگهای کله قندی معروف به کران پدید آمده است.
کندوان از دو کلمه "کند" و "جان" تشکیل یافته که "کند" در اصطلاح ترکی به معنی (ره) و جان به معنی "خود" است و با توجه به شرایط اقلیمی سرد و یخبندان و توپوگرافی سخت و ناهموار منطقه مردم توانستند با دستیابی به کرانها و ایجاد حفره در آنها خود را در مقابل شرایط سخت اقلیمی حفظ کنند. این امر موجب شده که کلمه جان در آخر کلمه کند بهعنوان پسوند قرار گیرد و کلمه کندوجان را به وجود آورد.
کندوان تنها روستای صخرهای زنده جهان
روستای کندوان در شمال غرب ایران واقع در ارتفاعات کوه سهند با قدمتی هفت هزار ساله یکی از جذابترین مکانهای دیدنی و شگفتیهای ایران به شمار میرود که به دلیل شکل خانههای آن به مانند کندوی عسل در دل کوه کندهشدهاند به آن روستای کندوان میگویند. در حال حاضر کندوان تنها روستای زنده صخرهای جهان است که زندگی طبیعی مردم در آن جریان دارد.
کندوان روستایی است بناشده در صخره و تنها سازه این دهکده را سنگها تشکیل میدهند خانهها هرمی شکل هستند و برای دامها نیز حفرههایی در سنگها بناشده است؛ کندوان یکی از سه روستای صخرهای جهان بوده که همین امر موجب جذابیت بینظیر آن شده است.
همچنین دو روستای شبیه به این روستا در ترکیه و آمریکا وجود دارد که هیچکدام زیبایی و پویایی این روستا را ندارند؛ روستاهای یادشده تبدیل به موزه شدهاند و مردم بومی ندارند، درحالیکه در روستای کندوان آذربایجان شرقی زندگی جریان دارد.
اینجا میعادگاه انسان و طبیعت است، روح و روان آدمی با دیدن آن جلوهای تازه به خود میگیرد در اینجا زیبایی در عین سادگی نهفته است و زندگی در نفوذ و رسوخ در سنگها معنی و تجلی مییابد.
به یادماندنیترین ویژگی کندوان سیمای کالبدی آن است، طبیعت در این بخش از کوهستان سهند، هنرنمایی خود را به شکل صخرهای سنگی دوک مانند در برابر چشم آدمیان نهاده است و آدمی از زمانی که به روزگار ساسانیان میرسد با کندن و حفاری کردن این دوکهای سنگی، یکی از دیدنیترین و کم مانندترین نمونههای معماری را بازآفریده است.
گردشگران داخلی و خارجی نیز برای تجربه زندگی در دل کوه حتی به مدت یک شب به این منطقه سفر میکنند تا طعم زندگی فرهادان عاشق و کوهکن در دل صخرههای شیرین را از نزدیک بچشند که این روستا در پانزدهم اردیبهشتماه سال ۱۳۷۶ به شماره ۱۸۵۷ در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آب معدنی درمانی کندوان
این آب به صورت چشمه بوده و موقعیت دهانه چشمه به صورت کف دره ای و تک دهانه ای است. وضعیت استفاده از آب چشمه به صورت انتقال آب از ۱۰۰ متری به وسیله لوله به یک مخزن سر پوشیده است که به وسیله شیرهای تعبیه شده در آن مورد استفاده قرار می گیرد.
مالکیت چشمه کندوان عمومی و متعلق به کل روستاییان است. جریان آب این چشمه دائمی و دبی آن یکسان است و فقط در فصول پر باران سال دارای تغییرات جزئی است، دبی آب چشمه کندوان ۰٫۵ لیتر در هر ثانیه است. از ویژگی های خاص این آب ، تاثیر آن در دفع سنگ کلیه است و علت این امر اسیدی بودن آب معدنی کندوان است که ph آن در حدود ۶٫۸ % است. بنابراین این چشمه به عنوان یکی از موثرترین منابع طبیعی در درمان بیماران می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
این نوع معالجه با آب معدنی را در اصطلاح علمی کرونوتراپی می گویند. سالانه گروه کثیری از مردم نقاط مختلف استان و کشور در پی استفاده از خواص درمانی آب معدنی شفابخش و گوارای کندوان راهی این روستای تاریخی می شوند.
به گزارش موج،این روستا از حدود 800 سال پیش به حیات خود ادامه داده و هنوز که هنوز است پناهگاه امنی برای مردم خسته و در جستجوی آرامش این دنیای پرهیاهو به نظر میرسد و اگر تصمیم دارید که تعطیلات عید را به استان آذربایجان شرقی پرسروصدا سفر کنید، حتماً به این روستا هم سر بزنید.
ارسال نظر