مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد:
سهم ۷۵ درصدی فرش ماشینی کاشان در صادرات کشور
مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: درصادرات فرش ماشینی به خارج از کشور نزدیک به ۷۵ درصد است و به همین دلیل این شهرستان به قطب تولید فرش ماشینی و شهر فرش ماشینی ایران معروف است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج اصفهان، افسانه محرابی در ششمین همایش ملی صنعت فرش ماشینی ایران در دانشگاه آزاد اسلامی کاشان بیان کرد: این خطه با مساحت چهار هزار و ۳۹۲ کیلومتر مترمربع و جمعیت ۳۶۴ هزار و ۴۸۲ نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیتترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب میشود.
وی با تاکید بر لزوم ارتباط بیشتر دانشگاه و صنعت، اظهار داشت: با توجه به نیاز صنایع، باید به پژوهشها و پایانه نامههای دانشگاهی امتیازهایی داده شود تا در این مسیر قرار گیرند که بتوان به سمت واحدهای دانشبنیان قدم برداشته شود.
این مقام مسئول افزود: از ۹۳۳ واحد تولید کننده فرش ماشینی ۱۵ واحد دارای جواز آرندی هستند که دانشگاهها برای توسعه و دانشبنیان کردن این واحدها به کمک صنعت بشتابند.
وجود کارخانه های کوچک فرش ماشینی مشکل اصلی صادرات
افسانه محرابی، وجود تعداد زیادی کارخانههای فرش ماشینی کوچک را از دیگر مشکلهای صادرات این صنعت در کشور بیان و اضافه کرد: این مشکل باید با کمک سازمان توسعه تجارت رفع شود.
مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: تمامی واحدهای صنعت فرش ماشینی به خصوص واحدهای بزرگ باید با هدف افزایش صادرات این صنعت به سمت فعالیتهای خلاقانه هدایت شوند و در این راه از دانشآموختگان نخبه دانشگاهی بهره گرفته شود.
وی ادامه داد: برای توسعه صادرات فرش ماشینی ، بخش خصوصی باید منافع خودش را در راستای منافع ملی ببیند و دولت نیز حمایت واقعی از تولیدگنندگان و بخش خصوصی داشته باشد تا با همدلی، یکپارچگی و وفاق بین بخشهای خصوصی و دولتی این صنعت به جایگاه اصلیاش برسد.
مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: افزون بر ۷۰ کشوری که هدف صادرات کشور هستند، ۸۴ درصد صادرات ایران فقط به کشورهای اطراف صادر می شود درصورتیکه که صادرات باید به تمامی کشورها بیشتر شود.
گفتنی است؛ کاشان به عنوان یکی از قطبهای اصلی تولید و صنعت کشور دارای نزدیک به یکهزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و ۱۳ شهرک، ناحیه و منطقه صنعتی است و با داشتن یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه همسنگ شامل ۴۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی درجه یک، ۶۰۰ کیلومتر راه روستایی و فرعی و ۴۰۰ کیلومتر آزادراه، در منطقهای راهبردی و در مسیر کریدور شمال - جنوب و بالعکس و نقطه اتصال شرق به غرب کشور قرار دارد.
ارسال نظر