اخاذی به شیوه جدید؛
پولهایی که با تصادف ساختگی به جیب زده میشود
مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با اشاره به پایش مستمر پروندههای پزشکی قانونی، گفت: هر شش ماه یکبار تمامی پروندههای پزشکی قانونی بررسی شده و موارد مشکوک آن موردبررسی مجدد قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، دیه، واژهای آشنا برای هر فردی که در یک کشور مسلماننشین زندگی میکند؛ فلانی تصادف کرد و دیه گرفت؛ این هم یک جمله آشناست؛ دیه یا خونبها یکی از قوانین دین مبین اسلام است؛ قانونی که از سالیان کهن بر دیوارههای این دین بزرگ جا داشته و دارد؛ دیه در صورت فوت یک شخص بهصورت خونبها به بازماندگان وی و در صورت نقص عضو به خود فرد داده شده که باید گفت مبلغ دیه در هر صورت مبلغی از پیش تعیین شده بوده و به جهت تسهیل طول درمان به فرد دچار نقص عضوانی داده میشود.
امروزه هر جا که بوی پول بیاید مطمئناً افرادی پیدا میشوند که از شرایط سوءاستفاده کرده و میخواهند به نحوی از آب گلآلود ماهی بگیرند حتی اگر این آب باتلاق باشد به همین آلودگی، باز هم امکانپذیر خواهد شد ولو به شرطی که در انتهای این باتلاق یک صدف وجود داشته باشد.
در داستان دیه و خونبها نیز متأسفانه همچنین افرادی حضور دارند؛ به نحوی که فرد یا گروهی با ایجاد یک فضای ساختگی و از پیش تعیین شده تصادفی ساختگی را رقم میزنند تا از دیه در نظر گرفته شده بهره ببرند؛ ماجرا ترسناک به نظر میرسد برای رانندگان و غیرممکن برای تماشاکنندگان اما بهراستی چه طور یک فرد خود را تحت شرایطی چنین قرار میدهد؟
شوربختانه با اوضاع تورم و گرانی پیشرو، بیکاری و وجود جوانانی که برای برداشتن یک گام کوچک در زندگی نیاز به ابد و یک روز تلاش مضاعف دارند به نظر تحمل درد چیز زیادی نباشد؛ حتی مرگ اما به شرط رفاه حال خانواده بعد از مرگ وی.
طبق آمار رسمی حدود یک سوم تصادفات که اتفاقاً با گرفتن دیه نیز همراه شده ساختگی بودهاند؛ همینقدر راحت! اما یک نکته ترسناکتر این وسط وجود دارد و آن هم این است که برخی از افرادی که دست به چنین اعمالی میزنند به همین بهانه که راه دشوار است و مسیر بس خطرناک و با این کلمات که مسیر طولانی است از راننده تقاضای پرداخت نقدی دیه یا مبلغی را میکنند تا فرد بتواند دوا و درمان انجام دهد و این در حالی است که حتی صدمه دیدن آن فرد هم ساختگی است؛ برخی از این افراد یا بهتر است بگویم بیشتر این افراد میدانند چه طور با ماشین شما برخورد کنند که صدمه زیادی نبینند؛
برای مثال به چند موقعیت که این افراد بیشتر از آن سوءاستفاده میکنند در ادامه اشاره میکنم:
شروع و توقف سریع در ترافیک: وقتی در یک ترافیک سنگین گیر میکنیم مدام چشممان به ماشین جلویی است تا با کوچکترین حرکتش ما هم آماده فشار دادن گاز و حرکت دوباره شویم. خیلی از صحنه زنها در ترافیکهای سنگین جلوی ماشین شما قرار میگیرند و در یک زمان خاص سریع حرکت میکنند تا تصور کنید ترافیک بالاخره باز شده است. طبیعتاً شما هم میخواهید دوباره سریع حرکت کنید و گاز را فشار میدهید. منتها ماشین جلویی این بار سرعتش را کم میکند و به یکباره پایش را روی ترمز میگذارد. نتیجه مشخص است شما از پشت به او برخورد میکنید.
پیچیدن یا تصادف ساختگی از بغل: گاهی هم ماشین یا موتور صحنه زن در گوشه تقاطعها و خیابانها فرعی و اصلی منتظر میماند تا ماشین شما به او نزدیک شود، سپس به سرعت جلوی شما ظاهر شده و باعث میشود که از بغل به ماشین یا موتور او آسیب بزنید. مثلاً وقتی ماشین شما میخواهد از یک خیابان فرعی به خیابان اصلی وارد شود، یک نفر به راننده خودرو صحنه زن خبر میدهد و او با سرعت در خیابان اصلی حرکت میکند تا شما با او تصادف کنید. برای این دسته از تصادفهای ساختگی از قبل یک یا دو نفر هم به عنوان شاهد همکاری میکنند تا به مأمور راهنمایی و رانندگی بگویند که شما مقصر هستید.
تغییر لاین و خروج سریع از لاین: پیش میآید که موقع رانندگی بخواهیم مسیر حرکتمان را از بین خطوطی که در حال رانندگی هستیم، به خطوط کناری تغییر بدهیم. خیلی وقتها ماشینهایی که برای تصادف ساختگی آموزش دیدهاند ماشین شما را دنبال میکنند تا زمانی که میخواهید لاین عوض کنید، بهسرعت جلوی شما بپیچند و باعث تصادف با قسمتی از پشت یا کنار ماشین خودشان با جلوی ماشین شما شوند. باز هم شما مقصر خواهید بود!
در ادامه متأسفانه باید گفت که این اتفاقات ترسناک و وهم انگیز که تعجب ما را به دنبال دارد تنها مختص شهرهای بزرگ و پایتختنشینان کشور نبوده و استانهایی چون کرمانشاه نیز از آن بینصیب نماندهاند.
«به همین منظور مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با اشاره به پایش دورهای پروندههای این مجموعه گفت: طی این روند پایش با همکاری بیمه طی دو سه سال گذشته بیش از 50 مورد جعلی در پروندههای پزشکی قانونی شناساییشده که همگی مربوط به تصادفات ساختگی برای اخذ خسارت از بیمه بوده است.
دکتر سلیم خانی با اشاره به پایش مستمر پروندههای پزشکی قانونی، گفت: هر شش ماه یکبار تمامی پروندههای پزشکی قانونی بررسی شده و موارد مشکوک آن موردبررسی مجدد قرار میگیرد.
وی افزود: سه سال پیش در جریان همین بازبینیها، به 23 پرونده در سه شهرستان قصرشیرین، گیلانغرب و سرپل ذهاب مشکوک شدیم که متأسفانه در 19 مورد آنها تخلف جعل اثبات و به مراجع قضایی معرفی شد.
خانی گفت: در دو سال گذشته هم در اسلام آباد غرب 25 مورد پرونده جعلی شناسایی شد که 60 نفر در این رابطه دستگیر شدند.
وی افزود: تنها در 23 مورد از این پروندهها، جاعلان گواهی پزشکی قانونی را جعل کردهاند، بدون اینکه حتی پروندهای داشته باشند که این موارد با همکاری شرکتهای بیمه شناساییشده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با بیان اینکه تخلفات با هدف دریافت خسارت از بیمه صورت میگیرد، گفت: تمامی این موارد جعل مربوط به تصادفات ساختگی است که بتوانند از بیمه خسارت بگیرند.
وی افزود: در مجموع 50 مورد پرونده جعلی طی دو سه سال گذشته داشتهایم که همگی عوامل شناسایی و دستگیرشدهاند.»
ارسال نظر