در گفتگو با خبرگزاری موج بیان شد؛
لزوم پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام در قربانیهای ماه محرم
رئیس اداره دامپزشکی حاجیآباد نسبت به لزوم رعایت ضوابط ذبح بهداشتی دام در ماه محرم در راستای پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری موج، جمعهی هفتهای که گذشت، مجمع مطالبه گران شهرستان حاجیآباد استان هرمزگان میز خدمتی را با حضور کارشناسان اداره دامپزشکی در محوطهی نماز جمعه بر پا کرد.
«احسان کریمی» رئیس اداره دامپزشکی حاجیآباد در حاشیهی آیین عبادی-سیاسی نماز جمعه در گفتوگو با خبرنگار موج بیان داشت: یکی از خطرات بهداشتی در ایام ماه محرم، شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان ازجمله تب کریمه کنگو به سبب انجام قربانی است.
وی در خصوص علائم این بیماری گفت: اگر فرد مبتلا شود در اوایل هیچ علائمی ندارد اما بهمرورزمان دچار خونریزی منافذ پوستی و خونریزیهای زیرپوستی میشود.
کریمی منشأ این بیماری را نوعی کنه در بدن دام عنوان کرد و افزود: اگر دامداران هرچند مدت یکبار نسبت به انجام واکسیناسیون دام و سمپاشی محیط دامداری اقدام کنند، این مسئله کنترل خواهد شد.
از وی در خصوص مواد ابتلا در حاجی طی سالهای اخیر پرسیدیم که گفت: حدود دو سال پیش دو نفر مبتلا در اطراف شهرستان حاجیآباد شناسایی و خوشبختانه درمان شدند اما امسال در کل سطح کشور موارد مشکوک و مبتلای قطعی بسیار افزایش پیدا کرده است.
رئیس اداره دامپزشکی حاجیآباد در ادامه به بیان توصیههایی پرداخت و گفت: برای اطمینان از سلامت گوشت به مدت ۲۴ ساعت آن را در فریزر و در دمای بین ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری کنید، در ضمن دل، جگر و قلوه نیز باید به مدت ۴۸ ساعت در فریزر نگهداری شود.
وی همچنین خواستار شد: دامداران سمپاشی را در فصول گرم سال فراموش نکنند و هرگونه موارد مشکوک را به اداره دامپزشکی اطلاع دهند.
کریمی اضافه کرد: وظیفه توزیع گوشت در سطح شهر با شهرداری و در روستا با دهیاری است، با این حال در حاجیآباد تنها یک کشتارگاه وجود دارد اما در این وضعیت نیز در روستاها توزیع گوشت درصورتیکه با خودرو مخصوص حمل گوشت و در حضور ناظر بهداشتی صورت گیرد، منعی ندارد.
وی در خاتمه گفت: از مردم حاجیآباد خواهشمندم گوشت بدون مهر دامپزشکی خریداری نکنند و هرگونه تخلف در حوزه فرآوردههای دامی و آبزیان را به اداره دامپزشکی اطلاع دهند
ارسال نظر