معاون وزیر جهاد کشاورزی:
مشکل وجود نیترات و آمونیاک در محصولات کشاورزی جدی است
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) با بیان اینکه مشکل ما نیترات، نیتریت و آمونیاک باقی مانده در محصولات است، گفت: بعضی از محصولات ما از دیگر کشورها بازگشت داده میشود که به خاطر استاندارد نبودن محصولات است.
به گزارش خبرگزاری موج البرز، مجتبی خیام نکویی روز شنبه پنجم شهریور در مراسم رونمایی از دو دستاورد حوزه نانو فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که همزمان با هفته دولت در محل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی واقع در استان البرز برگزار شد، با بیان اینکه گزارشهای فناوری نانو از استانها جالب است، اظهار کرد: ۳۱ استان در این حوزه فعال شدهاند و دانشگاهیها با یکدیگر نشست میگذارند بنابراین باید منتظر اتفاقات بزرگی در حوزه فناوری نانو در بخش کشاورزی باشیم.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: باید تا پایان سال جاری بخشی از ماموریتی که از سوی رییس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی به ما در حوزه فناوری نانو و صدور شاخص سلامت محول شده برای بعضی از محصولات را عملیاتی و حتی این محصولات با قیمت بیشتری به دست مردم برسد که آن زمان است که مردم متوجه میشوند که مجموعهای فعال است که بر روی سلامتشان حساس است.
خیام نکویی ادامه داد: به دنبال این هستیم که مشکلی را که سالهاست مردم از آن رنج میبرند را حل کنیم و اگر تاکید بر فناوری نانو داریم به خاطر این است که ظرفیتی کم نظیر دارد که اگر این ظرفیتها بسیج شوند بسیاری از مشکلات فراروی بخش کشاورزی را با هزینهای کمتر و در مدتی کوتاه و با کیفیت خوب حل می کنیم.
وی با بیان اینکه مشکل ما نیترات و نیتریت و آمونیاک باقی مانده در محصولات است، اضافه کرد: بعضی از محصولات ما از دیگر کشورها بازگشت داده میشود که به خاطر استاندارد نبودن محصولات است و باید با استفاده از ظرفیتهای موجود، این مشکل را برطرف کرد.
رییس سازمان تات گفت: راهبردها و ریل گذاری در سازمان تحقیقات تغییر یافته و محبوب ترین و مورد توجه ترین محقق برای ما امروز در این سازمان کسی است که پیشقدم برای حل مشکلات اولویت دار بخش باشد که باید بیشترین حمایت را شود.
وی افزود: اجرای چند هزار پروژه تحقیقاتی افتخار نیست بلکه باید دید این پروژهها چه میزان از مشکلات بخش کشاورزی را برطرف می کند و اگر بر روی مشکلات تمرکز شد تردید نکنید که مشکلات حل میشود و باید آنها را به سمت پروژههای تحول آفرین هدایت کرد .
وی با بیان اینکه کمترین انتظاری که از فناوری نانو این هست که در کیتهای تشخیص ورود کنند، تصریح کرد: همکاری هم افزا باید داشته باشیم و مجموعههای دانشگاهی اگر در کنار ظرفیت ما قرار گیرد میتواند مشکلات پیچیده بخش را حل کند ضمن اینکه پروژه های بین موسساتی باید افزایش یابد و باید از امتیازات ویژه برخوردار شویم.
خیام نکویی گفت: در گذشته حوزه هستهای را فعال کردیم که بعد از کار افتاد در حالی که امروز بخش عمدهای از محصولات بخش کشاورزی به دلیل عدم ماندگاری از بین میرود و تبدیل به ضایعات میشود.
وی با بیان اینکه خوشبختانه این ارتباط با حوزه سازمان انرژی اتمی نزدیک است، افزود: باید این حوزه را فعال کنیم و نه کار موازی انجام شود ولی ما آمادگی داریم رییس انرژی اتمی را دعوت کردیم و بخشی از این ظرفیت را در اختیار آن ها قرار دهیم و با همکاری آن ها ضایعات بخش کشاورزی را به حداقل برسانیم.
وی تصریح کرد: نباید از بیش از ۱۲۰ میلیون تن تولیدات کشاورزی حدود ۲۰ میلیون تن آن تبدیل به ضایعات شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی از مهمترین انتظارات از حوزه فناوریهای نوین در بخش کشاورزی به حداقل رسیدن این ضایعات و ایجاد ارزش افزوده از ضایعات است که امروز امکان آن فراهم است.
رییس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی به ماموریتهای سازمان تات اشاره کرد و افزود: ابتدای سال جاری پارک علم و فناوری راه اندازی شد ضمن اینکه باید ۱۰ دهکده فناوری و نوآوری و ۱۰ مرکز رشد را راه اندازی کنیم که تاکنون چهار دهکده راه اندازی شده و تا یکی دو ماه آینده چهار دهکده دیگر هم راه اندازی خواهد شد.
وی با بیان اینکه تا پایان سال تمام ۱۰ دهکده راه اندازی خواهد شد، اظهار کرد: موسسات تحقیقاتی باید با همکاری پارک علمی و فناوری ۴۰ مزرعه الگویی فناوری و نوآوری را تا پایان سال راه اندازی کنند.
وی گفت: این مزارع در حوزه دام و طیور و زراعت و تمام حوزه های مختلف بخش کشاورزی که این ها به عنوان مزارع الگویی را به مردم توسط صاحبان مزارع معرفی می کنیم که همان رسوخ دانش و فناوری در پهنه ای است که در اختیار دارند.
ارسال نظر